Select Page

Pearl Café – Lekváros, Oreo-s & virslis-baconös gofri

Pearl Café – Lekváros, Oreo-s & virslis-baconös gofri

Betyár kollégával közösen vágtunk neki a városnak, azzal a céllal, hogy valami megfelelően egészségtelent, és meglepőt reggelizzünk. Így jutottunk arra, hogy megnézzük a Nagyvásárcsarnokot, hátha csurran-cseppen egy jó lángos, netán egy sült kolbász. Nos, ez nem sikerült, kissé megrémisztett a turisták hömpölygése, ezért gyorsan menekültünk is.

Céltalanul, korgó gyomorral, az éhhalál szélén bolyongtunk tovább a Kálvin tér felé, amikor megakadt a szemünk egy rózsaszínes, lilás dizájnú apró egységen. Gyorsan közelebb is ugrottunk, hogy jobban lássuk mi is a profiljuk, és akkor láttuk, hogy gofri. Ez önmagában még nem győzött volna meg arról, hogy ejtsük a kolbászt, de ahogy észrevettük, hogy van sós gofri is, valamint Oreo-s is, így nem is volt min gondolkodni tovább.

SAMSUNG CSC

Osztálykép

Alkalmi szakácsunk azonnal készségesen felvette a rendelést, elmondta, hogy melyiket hogyan fogja elkészíteni, valamint, hogy ez így megfelel-e az elvárásainknak. Természetesen, elvégre ő a szaki. Kértünk hát egy áfonyalekvárosat (konzervatívaknak), egy Oreo-sat (kalandvágyóknak) és egy virslis-baconöset (csúcsragadozóknak, akiknek a desszertféleség is húsos). Séfünk felajánlotta, hogy üljünk le kint nyugodtan, majd ő kihozza, de mi inkább végignéztük az étel teljes fejlődési és átalakulási folyamatát.

Az áfonyás változat igazi klasszikus gofrinak számít, semmi cécó, csak egy adag lekvárral nyakon öntve. A tészta kellemesen átsült, és egy enyhe édes ízvilág is útjára indult. A lekvár az nekem már túl sok volt, nem is mennyiségre, hanem sokkal inkább a cukiságát tekintve. Személy szerint én a visszafogottabb lekvárok híve vagyok, nem komálom a cukorbombákat, dehát kinek a pap, kinek a papné. Összességében semmi meglepő nem volt benne sem látványra, sem ízre. Gofri lekvárral. Pont.

SAMSUNG CSC

Amorf

SAMSUNG CSC

Áfonya

Az Oreos változatnál egy picit megijedtem, ugyanis mondta, hogy a tejszínhabra még fog szórni összetört kekszet, nemcsak a tésztájába fogja keverni. Már láttam is magam előtt, ahogy olvadozó, flakonos tejszínhabbal locsolja meg az egészet, de szerencsére nem ez történt, ugyanis a tejszín valamilyen házi gyártmány volt. Előre kiadagolva kis műanyag dobozokba a mennyiség. Erre került a végén még a porított Oreo. Egészen korrekten festett. A tészta továbbra is patent volt, itt-ott enyhén egy kicsit szárazra sült, nem az a teljesen szottyad állagú volt, maradt benne tartás. Akár a tejszínben! Türelmesen végigvárta amíg elkészültek a portrék, hibátlan maradt az állaga. Ízre is nagyon rendben volt, egyáltalán nem volt émelygősen édes. Én speciel nem vagyok egy Oreo fan, de ebben egészen kellemes volt. A tetejére kell még az a plusz löket, anélkül egy picit elveszett volna a tejszín és tészta világában.

SAMSUNG CSC

Oreooo

SAMSUNG CSC

Még több Oreooo

Gofri, virsli és bacon. Érdekes kombináció az biztos, talán pont ezért ez izgatott fel a legjobban. Meg természetesen az, hogy hús van benne. A bacon és a virsli belekerült a tésztába, nemcsak rá volt dobva vagy ilyesmi. Pár pillanattal, a stopperrel mért 210 másodperces sütési idő lejárta előtt, még meg lett ijesztve az egész mutatvány egy kis szezámmaggal, melyet grátiszként kaptunk. Meglehetősen nagyok voltak az elvárásaim, melyekre többnyire megfelelő választ is kaptam. Ami picit furcsa volt, hogy itt is megvolt a tészta enyhén édes íze, talán egy teljesen sós változat jobban passzolna ezekhez a feltétekhez, illetve a bacon egy picit elbújt az egészben. Nem volt benne kevés, de egyértelműen a virsli volt az erősebb kutya. Mindent összevetve, teljesen vállalható ez a változat, akinek kicsit is merészebb az ízlése, vagy egyszerűen csak húsfüggő, bátran próbálja ki, nem fog csalódni.

SAMSUNG CSC

Virsli, bacon, szezámmag

SAMSUNG CSC

Metszet

Az egész menü összesen 1350 forintba került a következő felosztásban. Egy gofri 150 ft, ehhez jöttek a feltétek. Értelemszerűen a lekvár volt szinte a legolcsóbb, 120 forint. Egy Oreos gofriért összesen 350 forintot kell leszurkolni. A bacon és a virsli már a drágább extrák közé tartozik, feltétenként 180 extra forint terheli a zsebünket.

SAMSUNG CSC

Pearl Café

Aki erre jár, és csak valami könnyed nasira vágyik egészen nyugodtan dobja le magát egy székre, nem fog melléfogni. Nem lehet nyitva régóta a hely, ugyanis séfünk említette, hogy még tesztel ő maga is, azaz talán további változatok is várhatók a közeljövőben.