Select Page

PeP Burger – Bacon burger

Szerző: | 2018. feb. 21. | Burger

A PeP burger karrierjét az Arany János utcai metrómegállónál található gasztró-bódé-sétányon kezdte. Töretlenül szolgálta a közönséget, de végül nem is oly rég új egységbe költözött, ami immár rendes étteremként értelmezhető. A helyszín a XI. kerület Budafoki út 35. szám alatt található, ahol már fedéllel fejünk felett tesztelhetjük a különböző burgereket.

Bőséges burger kínálat ficereg az étlapon, ahol a legtöbb burgert két különböző méretű (150 vagy 200 gramm) húspogácsával kérhetjük. Kalandvágyó és fájdalmat nem ismerő kalandorok brutálisan csípős burgert is kérhetnek, amit ha 10 percen belül sikerül elfogyasztani, akkor nem kell kifizetni. A kihívás csábító volt, de inkább egy szolidabb burgert szemeltem ki áldozatul.

Bacon burger – 150 grammos marhahúspogácsa, 8 szelet ropogós bacon, füstölt sajt, sült lilahagyma, saláta, kapros majonéz

Húsban erős ez nem vitás, de a 8 szelet bacon olvasva is már kegyetlen soknak tűnik. A hús átsütésének mértékét a rendelésnél véglegesíthetjük, ami esetemben egy közepes szintet jelentett. Köretként az új kedvencnek számító édesburgonya hasábot kértem.

Étlapon

Pofásan hirdeti magát a burger. Akármilyen szögből vizsgáljuk mindig szemünk a húspogácsán és a bacon szeleteken fog megakadni. Ez a két elem határozza meg leginkább, amit pont jól tesz. Fedelét lekapva meglátjuk még a hagymát és a salátát, de nagyjából ennyi, illetve egy adag szószt is sikerül felfedezni az alsó hányadában a burgernek.

Bacon burger

Az első falatnál a legdurvább élményt a buci nyújtja. Felfoghatatlanul könnyed, szinte csak habnak érezzük ujjaink között. Ízre csipetnyi vajasságot találunk benne, de tiszteletben tartja a burger többi hozzávalóját és hagyja azokat érvényesülni. A húspogácsa igazi mediumnak tűnik látvány és állag alapján is. Közepes mennyiségű szaft szabadul fel belőle, ha szorongatni kezdjük kicsit. Ízre enyhén fűszerezett marhahús, semmi vadulás nincsen beletekerve. A bacon tömény és picit emiatt nekem túl sósnak tűnt az összhatás. A szeletek becsületesen vastagok, nem hajszálvékony lehelet baconról van szó.

kiálló bacon

A sajt meglepően egy pontba koncentrálódik a burgerben, ahol jól érezni s füstös jellegét, de sajnos ezen a burger origón kívül máshol hatástalan. A hagyma perfekt, enyhe íz és semmi agyament randigyilkos lendület nem maradt benne. A kapros majonéz picit képes ellensúlyozni a sós élményt. A saláta kategóriájában jó, teszi a dolgát, de ízorgiát ettől sem szabad elvárni.

medium

A köretnek rendelt burgonya kellemesen fűszerezett, enyhén ropogós és finom. Adagra meglepően sokat tesznek belőle a burger mellé, ezzel együtt lest meg igazán a jól lakott élményünk, pedig nagy hús nélkül alapon 150 grammon vagyunk csak. A végeredmény jó, de egy picit visszafognám a bacon sós lendületét benne. Árban a burger alap hússal 1690 forint, ami egy ilyenért igencsak rendben van. Az édesburgonya 550-et tesz a végösszeghez, ami szintén nem nevezhető kirívó tételnek.

PeP Burger – 1111, Budapest, Budafoki út 35. – Facebook

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték