Select Page

Perfect Grill étterem – Popey pizza (32cm) + Extra főtt sonka

Perfect Grill étterem – Popey pizza (32cm) + Extra főtt sonka

Nem tudom, hogy ti észrevettétek-e, de úgy tűnik, hogy kifelé lépkedünk a télből. Péntek 13 ide vagy oda, én ma kialudtam magam és mikor nagy nehezen feltápászkodtam az ágyból és kinyitottam az erkélyajtót, akkor bizony madárcsicsergés szűrődött be. Ha mindehhez hozzáveszem, hogy tegnap reggel, mikor hajnalban startoltam, akkor sem kellett attól félnem, hogy a lépcsőházból kilépve a betonhoz fagyok.

A jó idő adott, péntek van, úgyhogy bízva abban, hogy a futáromnak nem lesz balszerencsés napja, már rendelem is meg ebédre a pizzát. Némi keresgélés után, meg is van a befutó, az ok egyszerű, a Perfect Grill étterem, még nem szerepelt nálunk. Ahogy az étlapot pörgettem, arra a következtetésre jutottam, hogy nem a pizza náluk a fő vonal, de azért számos variációt találunk a kínálatban. Kis nyálcsorgatás után a választás a Popey pizza, ami alapvetően vega vonal, de extra főtt sonkával már igazán nekem való.

Esztétika,megjelenés: A dobozfotó lemaradt, aminek az az egyszerű oka, hogy alap, mindenféle designtól mentes kartonban érkezett a tészta. Felbontás után egy valóságos színkavalkád tárul elém. A pizza feltétei paradicsomos alappal megkent vékony tésztán nyugszanak. A piros alapon a spenót mélyzöld színe nagyon üdítően hat és hogy teljes legyen a trikolór, a fehér színt a túró hozza a közösbe. A pizzán a bőséges mozzarellán kívül, némi parmezán is helyet kap, amit én külön nem fedeztem fel rajta, bár ez a túró miatt is lehet. Az extra feltétként választott főtt sonka darabok, nem a hagyományos gépsonka vonalról kerültek ki. A pizza szélei szép barnára sültek, látszik, hogy ropogós, reméljük, ezt nem szenvedte meg a pizza alja. Ránézésre jó a Popex, bár az optikai tunning nélkül mit sem érne

Pont:8/10

Ízvilág: Mivel szép barnára sült szélekhez van szerencsém, így ezzel indítom a pizzát. A tészta könnyed, és a széleken sem túl vastag. A ropogósságon túl, igazán puha belső van viszont még nyomokban sem emlékeztet valami kalácsra. Kicsit befelé indulva az összetevők közül kettő is van, aminek az ízét a vártnál kevésbé érzem erősnek. A piros szín megvan, de a paradicsom íze nagyon halvány. Ez gyakran előfordul, de inkább azt tapasztalom, hogy egy karakteres íz nyomja el, mint például a parmezán sajt. Ebben az esetben, ez nem valósult meg. A parmezán ízét csak nyomokban fedeztem fel. Amit érezni lehetett, az a túró és a spenót íze, amit az általam extra ként választott főtt sonka remekül kiegészített. Összességében azt tudnám mondani, hogy egy felső középkategóriás pizzához volt szerencsém.

Pont:6/10

Mennyiség: A centi megmutatta a valóságot ismét. A pizza 32 centis papíron, monitoron, és szerencsére a valóságban is. A vékonytésztát, a nagy mennyiségű sajt valamennyire ellensúlyozza, de egy félórás laza ebédszünet alatt szépen felszippantottam az utolsó falatig. A monitor elé visszatérve nagyjából 3 órán keresztül, nem igazán jutott eszembe, hogy , akár nassoljak is. Ebédre elég, megosztva már megeshet, hogy kevéskének bizonyul.

Pont:6/10

Kiszállítási idő: Az ígért kiszállítási idő, 50 perc. Ha ez teljesült volna, akkor azt mondom, hogy oké, végül is csak 5 perccel több a 45–nél és még sikerült is betartani. Persze amit már a első mondatom is mutat, sajnos nem sikerült. Olyannyira nem, hogy 1 óra és 24 perc után hívott a futár, hogy megérkezett. Ez mondhatni siralmas, de legalább elnézést kért , és még borravaló hajhászás sem volt. Ezen a ponton, érdemes javulni.

Pont:3/10

Ár/érték: A pizza alap ára 1300 forintocska. Erre jött még 200 forint a plusz főtt sonkáért. Az ár teljesen átlagosnak mondható, sőt ha azt nézzük, akkor az alap Popey pizza az árához képest sok feltétet tartalmaz. Ami a telítettség érzetet illeti, azért ettem már ennyiért olyat ami jobban ütött. A kiszállítási idő elég változatos, remélhetőleg, én most a legrosszabb végletet tapasztaltam. Ami tuti, hogy fogok még rendelni Tőlük na meg az is, hogy legközelebb valami frissensülttel próbálkozok.

Pont:5/10