Select Page

Perfect Grill étterem – Ajánlat III.: Zöldborsóleves csirkehússal, Csirkeérmék tükörtojással

Perfect Grill étterem – Ajánlat III.: Zöldborsóleves csirkehússal, Csirkeérmék tükörtojással

Nem tudom, hogy Ti hogy vagytok vele, de ebben a forróságban, a mi konyháinkban, igencsak nehézkesen gyullad be a gázrózsa. A kinti forróság összeadva a gáztűzhely által kibocsájtott hővel, minket arra sarkall, hogy a könnyebb utat választva készen kapjuk meg a napi betevőt. Azon kívül, hogy nem izzadunk a főzés miatt extrán, ennek köszönhetően arra is több időnk van, hogy védőitallal óvjuk meg magunkat a kiszáradástól.

Bár az irodában klíma, úgy megy mintha kötelező lenne, itt is inkább a rendelés a menő és ilyen környezetben, még egy jó leves is megkíván az ember. Ha ez helyzet, akkor bizony menüt kell rendelni, és most erre mutatok egy igazán jó megoldást. A kaja szolgáltatója a Perfect Grill étterem, étlapjukon három variációt is találunk a hétköznapi ebéd témakörre.

Ajánlat III.: Zöldborsóleves csirkehússal, Csirkeérmék tükörtojással

Esztétika,megjelenés: Nem meglepő módon a leves és a főétel külön dobozban érkezik. Az átlátszó dobozban a csirkehúsos zöldborsó leves feszít, amiben jól láthatóan került anyag. Az összetevők mennyiség szerint csökkenő sorrendben, zöldborsó, csirkehús és sárgarépa. A hús ránézésre csirkemell, annak is a csontról lefőtt része. A leves ránézésre szinte olyan, mint a hazai, de nézzük meg milyen is a csirke.  dobozt kinyitva pozitív meglepetés ér. Baloson alul nagy adag rizs, a tején egy szépen megsütött tükörtojással. A másik oldalon rengeteg házi sültburgonya, a tetején pedig három szelet ránézésre  ízzel bőven ellátott csirkemell szelet. Menünek kifejezetten meggyőző, így az ajánlat elnevezés máris pozitív tartalmat nyert.

Pont:8/10

Ízvilág: A ránézésre a hazaira emlékeztető zöldborsóleves íze, azért nem teljesen olyan mint a házi koszté. Nem tudom pontosan megmondani, hogy mi hiányzik, talán az a baj, hogy sok lében úszott kevéske zöldség. A borsó nem az az édes fajta, és egyes szemek középen kicsit még kemények. Ezektől a hibáktól eltekintve azért egy menübe tökéletesen illik a leves. Az izgalmasabb történet a második. A rizs egy kicsit sós, de a tojással és a hússal együtt pont jó. Szerencsére jázmin, nem valami alap “b” rizs. A házi sülburgonya nagyon ott van, elbújhat mellette az összes fagyasztott hasáb. Ami még külön pozitív, hogy ez a fajta nem szottyan össze egy kis dobozban utazástól. A csirkemell nincs túlízesítve, egészen könnyed. A fogásban a hangsúly a tojáson van, ez a rész felelős az ízekért. Összességében, nem egy extra a kaja, de megannyi elfogyasztott menü után, azt mondom, hogy ez bizony kiemelkedő teljesítmény.

Pont:8/10

Mennyiség: Ha valami van a Perfect Grill étterem ajánlatában, amivel eddigi tapasztalataim alapján egy hely sem tud versenyezni, az a mennyiség. Nagyjából 3-4 deci leves, két kajára való köret, egy tojás és három közepes szelet csirkemell. Ez még egy nagyobb fogyasztású embernek is elegendő, én konkrétan nem bírtam el az egésszel. Ha éhes a típusotok, akkor ez bizony nektek való.

Pont:10/10

Kiszállítási idő: Az ígért 60 perces kiszállítás helyett, 1 óra és 21 perc után érkezett meg az ebédem. Ez az eredmény sajnos siralmas és az összegyűjtött információim alapján nem is ritka. Az a helyzet, hogy tuti sokan rendelnek tőlük, mert menü téren gyanús hogy aranyérmes helyről beszélünk. A javaslatom az, hogy ebéd előtt legalább 1 és fél órával rendeljétek meg amit megkívántattok.

Pont:3/10

Ár/érték: Mint már említettem biztos sokan rendelnek tőlük, hiszen ilyen menüt tuti nem kaptok sehol 1 200 Forintért. Ha kaptok is, az fix leves plusz főétel, de itt ennél többről van szó. Két féle leves, legalább 6 féle főétellel kombinálható, és némi extra költségért, még a köret is cserélgethető. A nem levesesekre is gondoltak, az Ajánlat II. ben 1100 forintért, főétel és desszert választható. Ez volt a második fogás, ami kikerült a konyhájukból és a szemem elé került és ezek alapján, csak ajánlani tudom. Amiben javulhatnánk, az a szállítás na meg persze, jól jönne némi ízes hazai zöldborsó is.

Pont:10/10