Select Page

Perfetto Italian Kitchen – Pappa Fussili

Szerző: | 2016. Júl. 28. | Tészta

A belváros szélén található Kecskeméti utcában lassan meg lehetne nyitni a coffee & restaurant Avenuet. Más üzletet szinte már nem is találni a soron. Pár hónapja nyitott meg a Perfetto Italian Kitchen, ami egészen beszédes nevéből sejthetően, az olasz gasztronómiát hivatott népszerűsíteni. A legtöbb ember azonnal pizzára vagy tésztára gondol, amikor a fülét megüti az olasz konyha kifejezés.

Az üzlet hangulatos, fiatalos és veszettül tészta központú. Már az utcafronton található tésztafal is sugározza magából az olaszos tésztaimádatot, aminek igencsak nehéz ellenállni. Étlapjukon a legtöbb alapvető olaszos fogás megtalálható. Tésztáik között nem egy csábító fogás lapul, de nagy nehezen sikerült végül döntésre jutnom.

Pappa Fussili – paradicsomszósz, darált marhahús, gomba, tejszín, parmezán

Mindez fussili tésztával megálmodva, ami ugyebár önmagába csavarodik a végtelenségig majd onnan vissza, vagy kétszer. Nem egy túlbonyolított fogás, egyszerű hozzávalók, ahogy azt sokszor az olasz konyha képviseli. A rendelés után egy könnyed 10-15 perccel már el is készült a tészta. Abban az esetben, ha iszonyat türelmetlenek lennénk, akkor beállhatunk az ablakba és nézhetjük miként készül a kívánt fogásunk.

Az üzlet - Kecskeméti utca

Az üzlet – Kecskeméti utca

Rómáig nem fogunk futni a gyönyörtől, de egy ilyen tésztás fogásnál hiba lenne eget verő extra tálalási megoldásokat elvárni. Ebben nagyjából ennyi van, és kész. A tányér szélén egy nagyon enyhe díszítés és meg is vagyunk. A tészta orsóként tekeredik fel-alá, ami hátára kapott egy jó adag parmezán reszeléket.

Nem egy világszenzáció a látvány

Nem egy világszenzáció a látvány

Ízre sokkal fényesebb a helyzet. A szósz érezhetően paradicsomos, ami krémesen öleli át a tésztát és annak minden apró zugát. Tipikus al dente, azaz fogainkkal érezzük, hogy egy kis erőt kell kifejteni, hogy átharapjuk őket, de ropogást egy pillanatig se várjunk. A darált hús kicsit szerintem háttrébe szorul, mivel a gomba ízre és mennyiségre is karakteresebb. Kicsivel több marhát elbírna és akkor talán egyenesbe billenne azonnal a mérleg, a két hozzávaló között.

laposabban

laposabban

A tejszín másodszereplő, apró pillanatig érezzük csak jelenlétét. A sajt tökéletes, ízre vakon azonnal rá lehet vágni, hogy parmezánról van szó. Adagra bőségesen elég, nem fogunk azonnal mamuttá hízni tőle, de a jól lakott érzést egy átlagos ember számára garantálja. A hús mennyiségén egy kicsit finomítanék, amúgy minden rendben.

Nyári kötelező

Nyári kötelező

Árban valószínűleg nem a legolcsóbb pasta a városban, de a minőségi alapanyagok miatt mélyebbre kell nyúlni abban a bizonyos zsebbe. 2590 jó magyar forint, ami pont az a kategória, ami belefér a megéri kipróbálni sávba, viszont a mindennapi törzshely szintet már túllépi. A limonádék ezer alatt megállnak, viszont ízre ezek is igencsak jól helytállnak, semmi gagyi agyoncukrozott vacakról nincs szó.

Adatok: Facebook, V. kerület, Kecskeméti utca 8.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték