Select Page

Pesti Burger és Bár – Sajtos-baconos burger

Pesti Burger és Bár – Sajtos-baconos burger

Egy ideje már tervben volt a Pesti Burger levadászása, de sajnos mire erőt vettem magamon, annyit vettem észre, hogy átmenetileg bezárt. Átmenetileg mert valamikor július végén kikerült az üzenet, hogy a tulajdonosi viták rendeződtek és minden szépen, lassan visszaáll az eredeti kerékvágásba.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy látogatásunk még a hónap elejére tehető amióta ahogy tudjuk már változtak némileg a dolgok, mint például megjelent a kínálatban a köret a burgerek mellé, ami kizárólag a közönség nyomására történt. A személyzet végtelenül kedves, a pincérhölgy készségesen segít bármilyen hülye kérdésünk is legyen, illetve tart egy gyorstalpalót, hogy mi is vár ránk ha ételt rendelünk.

Az étterem belső szekciója még az enyhe nyárias idő ellenére is meleg, így ha tehetjük mindenképpen a teraszon verjünk tanyát vagy készüljünk a szaunára és a kajaillatra. Burger fronton a sajtos-baconos lett a befutó, öblítőnek pedig egy klasszikus limonádé amit leginkább sörrel (Primator) kellett volna helyettesíteni, de sajnos nem volt opció az alkohol. A személyzet elmondása szerint minden multi nagy márkát száműztek a kínálatból és megpróbálnak mindent kizárólag kézműves forrásból beszerezni.

Esztétikai megjelenés: Szép. Ez már a fotókra való kategória látszik, hogy kellő odafigyeléssel szerelték össze. A zsemle a gyorstalpaló során kiderült, hogy teljesen adalékanyagmentes így kicsit máris egészségesebben nyomhatjuk a falodát. Tökéletes arányok jellemzik, így szerencsére mindenfajta bontás nélkül látjuk a hozzávalók döntő többségét. A húspogácsa 15 dkg húst tartalmaz, állaga rendkívül laza ez látszik térfogatán is. Paradicsom most sárga színben pompázik mely alatt egy lehelet vékony hagymalekvár réteg kapott helyet. Feketeerdő sonkával erősítik a hús frontot, ránézésre nem átlátszó, tehát korrekt szelet. A húspogácsára ráolvadt szalmasárga cheddar álomszerűvé festi lassan a burgert. A zsemle belső fele enyhén pirítva lett és házi aioli szósszal kenték meg. Abban az esetben ha félbevágjuk látjuk, hogy a pogácsa közepesen átsült, ezt a szintet javasolja a személyzet is leginkább. A burgerre amint rámarunk a hús szaftossá válik és elkezd belőle csepegni a zsiradék.

Pont: 10/10

Ízvilág: A zsemle puha viszont amivel meglepett, hogy nem szakad be illetve egyáltalán nem akar törni. A hús állaga tényleg tökéletes, szó szerint szétolvad az ember szájában és csak egy minimális fűszerezést kapott, a többi tisztán a marhahús ízvilágot hozza. Szaftossága miatt könnyen megtorpedózhatjuk frissen mosott nadrágunkat ha nem figyelünk oda. A zöldségek közül a paradicsom egészen ízletes és mivel allergiás vagyok rá egyből elkezdett a szám viszket, amit például egy multis paradicsomnál soha az életben nem tapasztaltam. A sonka közel nem olyan sós, mint az átlag bacon, de ez is tökéletesen elegendő. A hagymalekvár íze tesz egy csavart az egész végére, ami szinte tényleg hibátlan. Az aioli szósz egy picit ha sűrűbb lenne akkor lenne igazán tökéletes, ízre rendben van. A limonádé átlagos, de itt is visszakérdezett az első korty után a személyzet, hogy megfelel-e illetve tudnak-e valamivel még javítani rajta, szóval a lelkesedés és kiszolgálás tényleg toplistás.

Pont: 9/10


Mennyiség: Ahogy említettem még mikor megejtettük a tesztet a burger volt a’la natúr és semmi köretre nem volt opció. A 15 dkg hús köré épített szerkezet teljesen jól aránylik mindenhez, semmiből nincsen túl sok vagy éppen túl kevés benne. Az egész burgert eltüntetve nem fogjuk azt érezni, hogy felrobbanunk, sokkal inkább kellemes érzés lesz rajtunk úrrá miszerint azért van valami a gyomrunkban. Inkább egy bő három órás adagnak mondanám, mint szűk négynek igaz ez eléggé helyzetfüggő és mindenkinél máshogy jön ki. A köret biztos sokat hozhat a helyzeten, de ezt majd talán legközelebb sikerül kideríteni.

Pont: 8/10

Ár/érték: Kereken 1500 ez a burger, ami a kínálatban mondhatni a középkategóriát képviseli. Minőségét elnézve nem mondanám, hogy rémesen drága lenne, ilyen paradicsommal szerintem eddig nagyon máshol nem találkoztam burgerben. A hús tényleg egyedi és szaftossága megbabonázza ízellőbimbóinkat. Maga az üzlet nem tudom télen mit produkál majd, de a szellőzésen remélem fejlesztenek addig ha lehetséges. Aki meg előre tervezi a túráját az mindenképpen foglaljon teraszra egy asztalt magának. Igen csak a toplista elejéhez tartozik a Pesti Burger minősége, de ízlés alapján lehet másnak inkább egy kicsit másfajta ízvilág inkább a nyerő. Összességében kicsit sem bántam meg, hogy idelátogattam, talán idén még egyszer egy frissítés végett betérek.

Pont: 9/10