Select Page

Petra’z – Full time wrap

Szerző: | 2016. aug. 24. | Egyéb

A bikini szezon lassan véget ér, de azért jobb, ha nem engedjük el a gyeplőt a kelleténél jobban, mert egy szempillantás alatt újra beköszönt majd a nyár. Szerencsére egyre több helyen találkozhatunk olyan éttermekkel, amelyek úgy készítenek nekünk finom fogásokat, hogy az egészséges étkezés alapelveit is követik. Tökéletes példa erre a Petra’z, amit már a Móriczon is megtalálhatunk. Az étterem a „Frisset, minőségit, egészségeset, gyorsan!” felkiáltással várja vendégeit, akár helyben akarják elfogyasztani a betevő falatot, akár csak felmarkolnák a szajrét és tovább is állnának.

Esős napon sikerült megérkeznem a helyszínre, aminek a teraszán, ennek köszönhetően nem tobzódtak az emberek. Szerencsére, ez a helyben fogyasztásomat nem akadályozta meg, mert egy-két asztalt, azért találunk az amúgy pofásan berendezett kis falatozóban.

Full time wrap – pácolt marha hátszín, barnarizs, babpüré, paradicsom, hagyma chips, jégsaláta, cheddar sajt, koktél szósz

A wrapek esetében van lehetőség választani, hogy teljes kiőrlésű vagy klasszikus tortillába kerüljenek a hozzávalók. Ha már lúd, legyen kövér alapon, a teljes kiőrlésűt választottam és pár perc elteltével már landolt is az asztalomon a tányér, rajta a wrappel.

tálalva

tálalva

A wrapet tányéron két darabba szolgálják fel, friss rukkolával és szósszal feldobva, az amúgy is igencsak gusztusos látványt. A teljes kiőrlésű tortilla, nem csak ígéret, a színe is egyértelműen alátámasztja a kilétét. A tálalásnak köszönhetően, minden összetevő a szemünk elé tárul, ha közelebbről szemügyre vesszük az étket.  Alul a hátszín, felette a szósz a sali és a sárga cheddar egy szinttel feljebb pedig a babpüré, amiben megbújik a paradicsom és a hagyma chips is. A látvány magáért beszél, így ez esetben késsel, villával neki is esek.

wrap

wrap

A tortilla lap nincs kiszáradva, ahogy elkezdem vágni a lapot egyben marad, már amennyire a rengeteg töltelék engedi. Az ízvilágot a hátszín jellegzetes, erőteljes íze határozza meg, egyértelműen húsevőknek való finomság ez. A cheddar sajt íze kicsit háttérbe szorul, a paradicsom, a bab a barnarizs és a koktél szósz varázsolja igen egyedivé a fogást. A rukkolát korábban nem kedveltem, de ehhez az összeállításhoz annyira passzol az íze, hogy most úgy érzem, hogy megkedveltem. Az egész wrap nagyon egyben van, az ízek harmonizálnak, és miközben eszi az ember, nincs az az érzés, hogy ettől nem fog tudni megmozdulni.

kínálat

kínálat

Adagra is korrekt a wrap, bár ha mondjuk ebédnek tervezitek be és kicsit férfiasabb étvággyal vagytok szerelve, akkor lehet érdemes tolni előtte egy levest, vagy lekísérni egy desszerttel. A Full time wrap ára 1390 forint. Ezért egy érezhetően egészséges, igen ízletes és laktató tortilla tekercsel kényeztethetjük magunkat. Ha a Móriczon jártok és megéheztek, akkor hanyagoljátok az állítólag király pizzát és társait és menjetek rá a Petra’z cuccaira, nálunk a következő a hambi lesz a listán.

Facebook, Budapest, 1114, Móricz Zsigmond körtér 1.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték