Select Page

Pig 37 Blitz-Grill – Minich burger

Pig 37 Blitz-Grill – Minich burger

Átlagos hétköznap esti felfedezőtúra során botlottam bele pár igazán érdekes helybe, természetesen gasztro vonalat szemlélve. Ígéretesebbnél ígéretesebb helyek, szóval igazán nehéz volt dönteni. Nagy nehezen, de elkészült a túraterv. Első állomásnál már bukott is a mutatvány, mert sikerült nyitvatartási idő után öt kerek perccel megjelenni.

Kissé elkent hangulatban fordultam a hazavezető irányba, de akkor hirtelen megláttam a Pig 37 Bitz&Grill feliratot egy aprócska üzletajtó felett. Disznóságok és pár kiegészítő, többnyire ez jellemzi hitvallásukat. Belépve nem éppen egy luxusétterem látványa fogad, sokkal inkább kicsit a hentesre hajazó elemekkel találkozhatunk, de van itt egy kevéske menza élmény is elrejtve az ínyencek kedvéért.

Étlapjuk burgerekre és kolbászokra támaszkodik. Előbbiből kilenc különböző összeállítás van, melyek közül mindegyiket háromfajta húsméretben kérhetjük. A legkisebb 100 grammos leginkább kóstolásra elegendő, a középső gyerek a 150 grammos már egy fokkal jobb, de az igazi húsimádóknak a legnagyobb adag, a 200-as kell. Disznók a falon és mindenhol szinte, ennek ellenére ezek végig marhahúsban értetendő értékek voltak.

Minich – sima és cheddar sajt, bacon és chili szósz

Asztalhoz leülni leginkább a galérián tudunk, lent csak könyöklők vannak, melyek mérete sem túlságosan elegendő ahhoz, hogy kényelmesen tudjunk falatozni. Este egyfős seregként dolgozott a „személyzet”, aki közölte, hogy majd felkurjant, ha elkészült a rendelés. 10-15 perc várakozás volt maximum, ami alatt kellően meg lehet utálni a goa-techno-ésafranctudjamilyenátok zene keverékét, gyilkos az egyszer biztos.

Esztétikai megjelenés: A burger egy műanyag tálcában, de inkább dobozban érkezik, aminek kifejezetten magas oldalfala van, aminek eredménye, hogy nem könnyű hozzáférni. Zsírpapírral alaposan ki van bélelve, így az esetleg a burgertől megváló szószcseppek nem fognak az egyik kóbor lyukon sem kicsurranni. A burger maga viszont egészen pofás. Feszes buci fedél, mely láthatóan kapott egy szolid pirítást belső felére, ami nem sikerült a legegyenletesebbre, ez valószínűleg köszönhető a rostlapnak és a vágásnak, ami lehet nem teljesen sík. A húspogácsára ráolvadt a sajt, amire rákerült a szósz vegyese. Ezek együtt fekszenek egy könnyed salátaágyon és már el is értük a burger alját.

Pont: 9/10

Ízvilág: A buci nagyon laza, szinte felhőt harapunk, nagyon bejön nekem. A pirított fele lágyan ropogós, de a belseje mintha habokat próbálnánk harapdálni. A bucin túljutva pedig jön egy jókora lökés. Olyan íz bomba robban szánkba, hogy azonnal észhez térít minket legyünk bármennyire fáradt vagy bódult állapotban. A chili szósz csíp, de még pont nem annyira, hogy égetni kezdje a belső kályhánkat 400%-on. Hirtelen mellécsapódik a bacon sós íze, amit azonnal követ maga a húspogácsa, ami enyhe borsozást kapott csak. Közepében vannak lilás foltok, így majdnem medium lett belőle. A zöldségek közül a paradicsom a legerősebb ízre, de lé tartalma is ennek a legmagasabb, mivel ahogy ráfogunk, azonnal serceg el szánk mellett a friss paradicsomlé. Egy tipikusan harsány burgerről van szó, a különböző ízek csak úgy cikáznak szánkban, letisztult harmóniát itt ne keressünk.

Pont: 8/10


Mennyiség: Az elején megpecsételjük a sorsunkat, mert mi magunk választjuk ki, hogy a háromfajta húsméret közül melyik kell, és annak fényében építik köré a hozzá jól idomuló burgert. A 150 grammos nekem tökéletesen elegendőnek bizonyult, nem éreztem, hogy csak húst ennék és mellé alig valamit. A buci és minden más hozzávaló tisztesen kivette a szerepét a mai feladatból, sőt a szószokból már kissé talán sok is jutott, mivel a buci alját bírták majdnem, hogy pépessé áztatni. Köretet persze lehet mellé kérni, de mivel van itt sült kolbász is, így az lett mellé álmodva, de az akkora élményeket nem váltott ki. Önmagában egy lazább ebédet simán kitesz, de ha jön mellé mondjuk krumpli köret, akkor meglehet, hogy könnyedén jól lakunk egy pillantás alatt, míg befaljuk az egészet.

Pont: 8/10

Ár/érték: Kicsit azért meglepődtem, hogy egy ilyen malacos világra épített kajáldában a burgernél a marha az alap húsfajta. A Minich burger közepes méretű hússal köret nélkül 1390 forintot jelent, ami teljesen átlagosnak számít jelenleg a budapesti burgerpiacon. Ezért kapunk egy vadóc, harsány burgert, ami kirázza belőlünk a szürkeséget és kicsit helyre rak minket agyilag. Akik kifejezetten a lágy, harmonikus ízeket favorizálják a burgerekben, azok szerintem inkább másik összeállítással próbálkozzanak, ez nekik sok lesz. A kolbász, amit mellé toltam annyira nem érintett meg így arról most semmit, lesz majd egy külön csak kolbászos post innen, az biztos. A zenét továbbra is négy életfogytiggal jutalmaznám, nagyon megakasztott agyilag, bocsánat.

Pont: 8/10