Select Page

Pink Cadillac – Essagerata pizza

Pink Cadillac – Essagerata pizza

Elköszönt a nyár, amit jobban nem is lehetne gyászolni, mint egy pizzával, meg péntek is van persze. Rutinszerű keresgéléssel kezdődött az egész, annyival megtoldva, hogy három főre kellett tervezni, szóval az alap ötlet egy nagyobb vad levadászása volt.

A befutó végül a Pink Cadillac lett, mely helyileg az egykor szebb és nyüzsgőbb életet megélt Ráday utcában található, nagyjából annak elején, a Kálvin tér felőli részen, ahol még akad élet valamennyi. Helyszíni fogyasztás nem jöhetett szóba, mivel a GDP termelés érdekében nem akartuk elhagyni a remek klimatizált irodát. Egy megoldás maradt, a rendelés, az éhenhalás nem opció. Saját honlapjukon szünetel ezen funkció, így maradt a jó öreg Netpincéres folyamat, ahol 88%-os elégedettségi index áll nevük mellett.

Rengeteg pizzájuk van, de tényleg. Szerintem ember nincsen a földön, aki egy ilyen listát fejben tudna tartani és jegyzet nélkül eldalolja, hogy melyikre mi is kell.

Essagerata pizza – paradicsomszósz, oregano, füstölt tarja, szalámi, sonka, bacon, sajt

Nem vega, az egyből látszik. Közelebb áll lelkileg egy jó húsimádó verzióhoz, de a feltüntetett oregano bizony eloszlatja a kételyeket és szinte fel sem tűnik tőle, hogy csak hús van rajta. 48 centis átmérője, nem éppen mondhatni hétköznapi méretnek, de ezt csak azért, mert többen csapunk rá az irodából.

Esztétikai megjelenés: A dobozon egy kissé eltorzult pizzaguru látszik, aki éppen tolja befelé a kemencébe a nyers pizzát. Abból kifelé csak úgy áradnak az illatok, ami hősünk orrát is betámadja. Extraként egy pizza felirat, ha esetleg valaki elfelejtené, hogy mit rendelt. Felbontás után úgy nagyjából három zsáknyi kérdőjel keletkezett fejemben. Rápillantottam a pizzára és nem értem. Nem értem, hogyan sikerült így elosztani rajta a feltéteket. Olyan, mintha negyedeléssel próbálkoznának, de mégsem mert nem illik arra a sablonra se rá, ahogy eloszlatták a húsokat. A szalámit, mintha egy rejtélyes extra gravitációs mező a pizza egyik oldalára húzta volna, míg a többi, a maradék hányadon terül el. A tészta nem vastag, picit a magyaros értelemben vett normál vastagságú alatt van. Fűszerezéssel minden patent, oregánóból került rá dögivel. A feltétek káosszerű elrendezésén kicsit javít, hogy alapból felszeletelték már.

Pont: 6/10

Ízvilág: A tészta nem túl jó. Masszívan lisztes az alja, amivel még olyan nagy baj nem is lenne, de olyan gumi és rágós, hogy állkapcsom rendesen bedurrant tőle. A tésztát elkülönítve viszont rendben van a pizza, a feltétek meglepően ízletesek, amit tovább erősít, hogy bátran merték fűszerezni. Két teljesen ellentétes pólus a tészta és a feltétek, előbbi egészen borzasztó, míg utóbbi egyre kellemesebb, ahogy több fogy a pizzából. Tarján az a vad füstösség nem érződik, önmagában a hús finom, de én nem mondanám füstöltnek. Sajttal minden frankó, egyedül arra kell figyelni, hogy, ha külön elemezni akarjunk, akkor túrjunk kicsit a húsos feltétek alá, mert ott lakozik. Összességében kár a tésztáért, az nagyon beárnyékolta a dolgot, elvégre az a lelke szegény pizzának.

Pont: 6/10


Mennyiség: Átmérővel most nem kekeckedtünk, nagyjából rutinos szemem azt diktálta, hogy meg kell legyen az előre definiált érték. A feltétek elosztása botrányosan rossz. Mielőtt bárki azt gondolná, hogy negyedelve kértem volna vagy bármi, nem semmi ilyenről nincsen szó egyetlen teli 48-as Essagerata került rendelésre csupán. Szalámi például egészen sok, arra felületre vetítve, ahova került. Fejben újratervezve se tűnik kevésre, de azért összeroskadni nem fog alatta a pizza, az is biztos. Tarjából már jelentősen jobb a helyzet, ez a szalámis terület kivételével jutott mindenhova. A rágó tészta normál vastagságú, picivel talán a magyar normált jelentő mennyiség alatt van, de szerintem ez így jobb is, főleg minőségét figyelembe véve. A 48 centis átmérő egy emberre biztosan elég, de még kettővel sincsen probléma, ha osztoznak rajta ebédjük során. Három azért már nagyon light mennyiséget eredményezne.

Pont: 7/10

Kiszállítási idő: A mai versenytáv 4 kilométer kereken, melyet a festői szépségű rakparton kell többnyire megtennie a futárnak, aki a Ráday utca elejénél hagyja el a startvonalat. KRESZ szabályokat betartva a rendelés pillanatában a térkép szerint, 13 perc alatt teljesíthető a szakasz. Átlagos kiszállítási idejük 45 perc a Netpincér adatai szerint, a valóság ennél kicsit cifrábbra sikerült, mivel 78 percig kellett várni a megváltó csengésre. Nem világbajnok tempó, gyanús kicsi úszás volt a konyhán vagy a futár fordítva nézte a térképet. Nyitott egy bocsánat kéréssel, ami egyből szebb színben tünteti fel, a kissé cudar eredményüket.

Pont: 5/10

Ár/érték: Szerintem, ez már sok. Az árcetlin 5260 forint szerepel, ami erősen az átlag felett van, ez az átmérő azért még nem olyan ritka a pizza piacon, sőt nagyobbakat is találunk legalább 1000 olcsóbban. A feltétek között semmi egzotikum, a látványról meg inkább ne is beszéljünk. Ennyi kreditért már egy jobban és leginkább figyelmesebben összeszerelt pizzát várnék el, talán nem túl nagy extra. Összességében nem mondom, hogy bármikor is meg fog újra fordulni a fejemben, hogy a Pink Cadillac-től rendeljek egy 48-as pizzát. A tésztát teljesen újra kellene tervezni, ezen nem csak pár apró javítást/foltozást kellene eszközölni, hanem leginkább elölről az egészet elvet követve megoldani a problémát.

Pont: 4/10