Select Page

Pirítós Pub – Pirítós burger & rakott hermelin sajt

Szerző: | 2016. aug. 15. | Burger

Sikerült találni egy helyet, mely egyszerre nyújtja két kultikus városrész menőségét. Megkapjuk a Kazinczy utca által nyújtott lazaságot, illetve megkapjuk a Gozsdu udvarral együtt járó elnöki élményt is, amitől tényleg mi leszünk a város instant jampijai. A hely neve Pirítós Pub, ami talán nem ismeretlen azok előtt, akik rendszerint portyáznak a fővárosi éjszakában.

Itt már nem érezzük, hogy a város összes buli turistája a mi lábunkra akar lépni, de mégis közel vagyunk a bulinegyed szívcsakrájához. Nyár révén egyértelmű, hogy a korrekt méretű teraszon helyeztük el magunkat lecsó kollégával. A hely inkább söreiről híres, amihez egészen ötletes sörkorcsolya párosításokat találunk, ha elkezdjük az étlapot is vizsgálni.

aktuális csapon kínálat

aktuális csapon kínálat

Ikkona és Kaltenecker söreik közül négy van mindig csapra verve. A kínálat folyamatosan változik, így aligha fogunk két egymás követő nap ugyanazon csapolt sörökbe belefutni. A személyzet rendkívül készségesen segít az az ízlésünknek megfelelő sör kiválasztásában, de ha nagyon jól adjuk elő a sült halat, akkor még kóstolót is kapunk, mielőtt választanánk.

terasz

terasz

Egy kávés barna és egy világos bécsi szűretlen mellett tettük le voksunkat, melyek közül az első egy sokkal karakteresebb ízvilágot képvisel, jól megtekerve a kávé jellegzetes aromájával. Akik üveges sörök között érzik inkább magukat biztonságban, azok is megnyugodhatnak mivel vagy két tucatnyi üveges sör közül csemegézhetnek. Étel fronton a névadó burgerüket és egy rántott hermelin sajt nevezetű fogásukat próbáltunk.

Pirítós hamburger hasábburgonyával – a legjobb marha, lilahagymalekvárral, cheddar sattal, “Köve” szósszal és salátával

Ciabattába zárták a burger lelkét, amit egy pálcikával szúrtak át, hogy ne csússzon szét. Alapból egészen stabil építménynek tűnik, így pálca nélkül is neki lehet esni. A lenti részen, a saláta alatt bújuk meg a rejtélyes Köve szósz, ami ízre egy egészen majonézes ízvilágot nyújt. A saláta ízben sokat nem teker, viszont remek választó a szósz és a hagymalekvár között. A lekvár szerencsére nem túl édes, nem émelyít el minket. A hússal remekül harmonizál.

pirítós burger

pirítós burger

A hús kellően szaftos maradt annak ellenére, hogy nem lett mediumra sütve, minden erősebb fogásnál buggyan ki szívéből a mennyei szaft. A cheddar a hús hőjétől lágyan izzad. Ízre a cheddarra jellemző fanyarkás ízvilágot tökéletesen képviseli, és mivel nem egy aprócska csík, szinte minden egyes falatnál érezni jelenlétét.

felezve

felezve

A zöldséges fedést a paradicsom és az uborka párosa nyújtja, ezek lédússágukból fakadóan remekül frissítik szánkat. Az uborka a karakteresebb ízvilágú, ami a nyári hőségben tényleg pazarul ébreszti meg agyunkat, ha ráharapunk. A köret klasszikus hasáb, rendesen megfűszerezve. Állagra rendkívül ropogós, máshol ezt már simán steak burgonyaként tálalják elénk.

zseniális köret

zseniális köret

Adagra tökéletesen elegendő, főleg ha borítjuk mellé a csapra vert söröket. Árban 1890 forint a burger, ami ilyenkor automatikusan jeleneti a köretet is. Igazán baráti árszabás, főként a Gozsdu árnyékában.

A másik fogás kifejezetten sörök mellé ajánlott. Cseh fogás, ahol sajtot pácolna és érlelnek hosszú perceken, de napokon is át. A gyakorlatiban egy pácolt camembert sajt, amiről rendeléskor még csak elméleteink voltak, hogy miként fog kinézni. Tálalásnál végül minden kérdés szertefoszlott.

Rakott hermelin sajt – egy jó sör mellé igazi cseh sajtkülönlegesség, zöldfűszeres olivával napokig érlelve

A nagy fehér tányéron egy kör alakú sajt pihent, ami paprika tölteléket kapott. Körítésnek némi chillis méz, friss saláta és ciabatta került a tányérra. A sajt és a paprika karakteres ízét, az édes-csípős szósz még intenzívebbé varázsolta. Az ízeken könnyített kicsit a kenyér és a friss saláta a maga üdítő ízeivel.

rakott hermelin sajt

rakott hermelin sajt

A rakott hermelin sajt kiváló választás, ha egy-két sör elfogyasztása után, úgy érezzük, hogy megéheztünk, de a terveinkben inkább az szerepel, hogy a negyedik csapon lévő sört is megkóstolnánk. Nem fogunk tőle felrobbanni, de mégis érezzük, hogy van a folyékony kenyéren kívül más is szervezetünkben. Árban 1390 forint, ami még barátibb, mint a burger.

töltve

töltve

A Pirítós Pub remek estindító helyként szolgálhat, a belváros és a bulizóna pillanatok alatt elérhető, még úgyis ha netán pár korsó sör pihen a tarkónk mögött. Árban nincsen elszállva úgy, mint ahogy pár egység teszi a szomszédos udvaron belül, ezek az árak egy átlagos halandó számár is tökéletesen elfogadhatóak.

Elérhetőségek: Facebook, 1075, Budapest, Kazinczy utca 52.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték