Select Page

Piszkos Fred Pub és Restaurant – Három testőr pizza (30 cm)

Piszkos Fred Pub és Restaurant – Három testőr pizza (30 cm)

Ha jól gondolom, nem vagyok egyedül azzal, hogy így augusztusban, még nehezebben viselem, hogy az irodában kell tespedni, ahelyett, hogy valami strand büféjében tesztelném a lángos kínálatot. Sajnos az élet ilyen, se Bentley, se lottó ötös egyelőre, így marad a munka és ha munka van, akkor bizony enni is kell. Senkit sem fog meglepni, amit most írok, péntek van és ha péntek van akkor bizony jön a kötelező pizza.

Kivételesen, nem egy olyan helyről, aminek a nevében okosan elrejtették a “pizza” szót, hanem a Piszkos Fred Pub és Restaurant konyhájából. A hely még nem szerepelt az oldalunkon, pedig nem ma kezdték és már többször is szemeztem az ételeikkel. Rendelés előtt, mostanában olvasgatom a véleményeket, és itt csak pozitívakkal találkoztam. A véleményezők bár nem voltak sokan, de bőséges feltéttel és gyors szállítással kecsegtettek. Kis keresgélés után, egy közepes árfekvésű Három testőr névre hallgató pizzát választottam.

Esztétika,megjelenés: Kezemben a doboz, és még ki sem nyitottam, már tetszik amit látok. Az első képen, magát Mr. George Clooney -t láthatjátok, ahogyan fatüzelésű kemencében süti a pizzát, szerintem ez zseniális, mindig jókedvre derít. A doboz kinyitása után az első benyomás teljesen pozitív. A korábbi véleményekben ígért bőséges feltétek valóban megérkeztek.  A pizza szélei keskenyek, látszik rajtuk, hogy nem töltöttek több időt a sütőben a kelleténél. A pizza nem piros, mert az alap tejfölös, illetve a tetején dupla adag mozzarella van, így a fehérkés szín teljesen indokolt. A lapos húsokat a sonka és a bacon szeletek képviselik, még a nagyobb darabok csirkemellkockaként jelennek meg. Az alap fehér és a húskészítmények rózsaszínes színét a zöldségek dobják fel. A sárga, némi kukorica, a zöld pedig póré hagyma, és a piros, ha hiszitek, ha nem paradicsom. A küllem mindenképpen említésre méltó, nincs kétségem, hogy ízben sem lesz probléma.

Pont:8/10

Ízvilág: A tejfölös alap, nem az ízek kovácsa, de szerencsére a feltétek megoldják ezt a helyzetet. A sonka sem éppen feszít, az igazi ízt a bacon és az ízletes csirkemell falatkák adják. A baconnél nem áll fent a sokszor előforduló hiba, hogy a kisült zsír szétáztatja a pizzát. Ahol kilógott a mozzarella alól, ott bizony finom ropogósra sült. A dupla adag mozzarella masszívan összefogja az egészet, kötelezővé kéne tenni, mint pizza feltétet. A zöldségek közül a póré hagyma íze, nagyon illik a pizzára, közel sem olyan erős, mint a vöröshagyma, sokkal lágyabb, kellemesebb az íze. A kukorica édes, a paradicsomnak pedig, ahogyan kell így a nyár utolsó hónapjában valódi paradicsom íze van. Összességében, azt kell, hogy mondjam, hogy értik a pizza témát, ez nem vitás.

Pont:8/10

Mennyiség: A méret papíron 30 centiméter, ami az átlagos 32 centi alatti, viszont a feltétek mennyiségét figyelembe véve, ezzel nincs semmi probléma. A centi ennek ellenére, azt mutatja, hogy ez sütés után csak 28 centiméter, a méregetések alapján kezdem azt érezni, hogy általában a sütős előtti méret van feltüntetve az étlapon. Ez így még mindig nem korrekt szerintem, de majd egyszer eljön az az idő, hogy kötelező lesz a sütés utáni méretet kiírni ( Már a tojást is kilóra tudjuk venni). A feltétek, amúgy tényleg bőségesen kapnak helyet a tésztán, és a csirkét sem spórolják le. Itt a végeredmény az, hogy sima jóllakás garantálva.

Pont:7/10

Kiszállítási idő: Erre vonatkozóan azt írták az előttem szólók, hogy fix 35 perc és a villámjelük is megvan 36-49 perces ígérettel. Esetemben 38 perc alatt ért ki a pizza, ami teljesen korrekt, a 45 perces átlagon belül van. Melegen, menő dobozban, korrekt futárral érkezett, aki szinte meglepődött a borravaló kezébe nyomásakor. Ezt a hozzáállást kifejezetten kedvelem.

Pont:8/10

Ár/érték: A méretbeli szegénységet, bőségesen pótolja, hogy minőségben és mennyiségben is kifogásolhatatlan feltét halmazzal van dolgunk. Ahogyan azt korábban említettem, a közepes árkategóriát céloztam meg, így 1550 forintot fizettem a pizzáért. Az akciós ajánlatukat, már 1000 forint alatt elérhetjük és ami fontos, 900 fölött már kiszállítanak, így ha csak egy pizzára van keret az sem okozhat gondot. Minőség, gyorsaság és kedvező ár, talán ez a három szó jellemzi legjobban a pizzájukkal kapcsolatos tapasztalataimat. Biztosak lehettek benne, hogy nem ez volt az utolsó, hogy olvashattatok róluk, mert van még az étlapjukon egy két dolog, amit muszáj leszek kipróbálni.

Pont:8/10