Select Page

PitBull Pizza – Carbonara tészta (normál)

PitBull Pizza – Carbonara tészta (normál)

Egyre nehezebben hiszem el, de most, már tényleg itt a tavasz. Talán nem vagyok egyedül, aki viszonylag nehezen viseli, hogy az irodaablakon betűz a nap, de a munka nem áll meg. Sebaj, egyre később sötétedik, így egyre több a lehetőségünk, hogy a csákány eldobása után, akár személyesen is új helyeket keressünk fel. Nekem, ez tegnap nem adatott meg, sőt még egy tésztafőzésnyi időm sem volt a délután folyamán, így végül jött a beállt recept.

Igen, igen rendeltem, méghozzá a már említett tészta kategóriából egy elég népszerű kiadást. Ez nem más, mint a Carbonara, a tejszínes, baconos csoda, amit a már több ízben tesztelt PitBull Pizza konyhájából repített hozzám egy élelmezési asszisztens.

Esztétika,megjelenés: A korábbi rendeléseim alkalmával is azt tapasztaltam, hogy ezek a srácok bizony a csomagolásra is figyelnek. Ez a Carbonara tészta esetén sem történt máshogy, egy nagyon trendi kis tésztás dobozkában érkezett a fogás, ami még egy mosolyt is hordozott magával. A doboz kibontása után, az első benyomás pozitív. A ránézésre, éppen eleget főzött fusilli tészta, hogy is mondjam feszes maradt. A szósz, láthatóan, az alsóbb szinteken bújt meg, viszont a pirított bacon darabkák, gusztusosan csücsülnek a tésztahalom tetején. A jobb szemléltetés érdekében előkaptam egy tányért, amin szépen elterült  a tészta. A tányéros képen, már látható, hogy a tejszínes szószból sincs hiány, ebben a formában, már erőteljesen beindítja az ember nyálelválasztását.

Pont:8/10

Ízvilág: Magamhoz hűen, első körben egy bacon darabkát vettem a számban. A bacon jól megsült, nem maradt zsíros, enyhén ropogós formába került a tésztahalomba. A tészta közepe is megpuhult, de nem főzték túl. A tejszínes szósz, enyhén fokhagymás, a baconnal összekeverve egy hibátlan ízkavalkáddal találkoztam. A Carbonara, nem egy összetett fogás, de valahogy, nem minden esetben találkozok, ilyen korrekt minőséggel.

Pont:8/10

Mennyiség: Ahogy a címben láthatjátok, normál kiadású tésztát rendeltem. Aki esetleg nagyobb étvággyal van megáldva, annak ajánlom figyelmébe a nagy adagot, ami nem tudom mekkora, de a normál adag alapján, mindenkinek elég kell, hogy legyen. Ha kicsit számszerűsíteni szeretnénk a dolgot, akkor a kis dobozba, nem kevesebb, mint 400 gramm tészta kapott helyet. Ez elég baráti adag, én szépen elpusztítottam, és jó pár órán keresztül kicsattantam az energiától.

Pont:8/10

Kiszállítási idő: Ezen a ponton, a korábbi tapasztalatai alapján egyáltalán nem aggódtam. Eddigi rendeléseimet, mindig sikerült 45 percen belül szállítani és ez most sem alakult másképp. A rendelésem elküldését követő 35 percben, már az ajtóm előtt is állt a szimpatikus úr, a tésztával teli dobozzal a kezében. Tehát, kiváló időt futottak, és melegében érkezett meg a Carbonara tészta.

Pont:9/10

Ár/érték: A végső következtetést nem lesz nehéz megalkotni. A tészta finom volt, nem főtt túl, nem áztatta el a baconből kisült zsír, nem volt túl fokhagymás. Jó kaja, megfelelő adag, ízléses csomagolva, gyorsan szállítva. Kicsit olyan ez a mondat, mint valami kommersz reklám kampány, de tényleg jó a cucc. Az 1050 forintos ár, nem a legolcsóbb, de korrekt és a minőséghez képest nem nevezném soknak. Tehát ami biztos, hogy 10-ből 9 carbonara fogyasztó a PitBull Pizza tésztáját ajánlja. 🙂

Pont:8/10