Select Page

Pitbull Pizza – Full húsos pizza (32cm)

Pitbull Pizza – Full húsos pizza (32cm)

Gasztrobetyár kolléga nagyon mexikói vonalon mozgott a héten, úgyhogy eljött az ideje, hogy kezembe vegyem az irányítást, és pizza kerüljön az asztalra. Mivel mostanában a változatosság gyönyörködtet elv alapján igyekszünk válogatni a rendelhető kaják tengerében, majdnem eltelt még egy hét úgy, hogy a legegyszerűbb, de számomra megunhatatlan kategória kimaradt. Igen igen, ez bizony a pizza, egyszerű, mert csak egy jó tészta, egy ízletes szósz, és némi hús és zöldség kell a sajt alá, és már kezünkben is van egy falat Olaszország, ami bizony nem Mexikó.

A válogatás nem tartott túl sok ideig, a Pitbull Pizza nevezetű egység eddig még kimaradt a repertoárunkból. Étlapjukon, bár a nevük nem erről árulkodik, nem csak pizza, hanem mindenféle földi jó található, de mint mondtam ma bizony a pizzánál maradtam. A választás pedig a Full húsos névre hallgató pizza, ami bizony bővelkedik feltétekben, nem is az alap, hanem a prémium pizzák között található az étlapon.

Esztétika,megjelenés: Ami egy ilyen névre hallgató pizzánál elvárás lehet, az az , hogy jól nézzen ki, legyen rajta minden féle állati eredetű dolog bőségesen. Ahogy a képen látható fontos összetevő a bacon van is rajta jó pár szelet belőle. A következő összetevő, amiről meg is feledkeztem mire megjött a pizzám, az a gyros hús, ezek a csirkecomb darabkák a szokott vékony falatokra vágva kerültek a tésztára. Találunk még paprikás szalámit is a feltétek sorában, ami szép piros, hisz paprikás, de amúgy alap szeletelt kiadás. A további két feltét, ami elvész a többi között, az pár szelet tarja, és csirkemell kockák. Hogy zöldség téren se legyen hiány, extra feltétként kukorica színesíti tovább az étel megjelenését. A szélek szép barnák, a sajt a szélein helyenként rá is pirult.

Pont:8/10

Ízvilág: Vastag tésztás történettel van dolgunk, de nem csak vastag ízletes is ez a tészta, és elég időt is töltött a a sütőben. A tésztára paradicsomos szósz került, ami igazából csak a széleken érződik igazán, mert a rengeteg húsi bizony uralja a terepet. A bacon szerencsére nem túl zsíros, így nincs lehetősége szétáztatni a tésztát. A tarja finom füstös ízzel kecsegtet, a csirke és a sonka inkább mennyiségben, mint ízben számítanak. A gyros hús nem nagyon fűszeres, egy egy darabnál érezhető, hogy gyrosfűszerrel lett kezelve a sütés előtt. A paprikás szalámi, bár arra számítottam, csípős lesz, de nem az, az íze viszont kifogásolhatatlan  A kukorica édeskés, és a sok hús között üdítő az íze. Sajt téren sincs panasz, bőségesen tettek belőle a tetejére, így egész kerek az ízvilág.

Pont:8/10

Mennyiség: A 32 centiméteres prémium pizzák tapasztalataim szerint a tuti receptek közé sorolhatóak jóllakás terén. A tészta vastag, és a hatféle feltét alapján, szinte esélytelenek vagyunk arra, hogy éhen maradjunk. A hatféle feltét, jól van variálva a tésztán, semmiből sincs túl sok, de mindenből jut szinte minden falathoz egy kicsi. A kukorica, amit extra feltét ként kértem az amúgy is prémium pizzámra, bár minőségben jó, de mennyiségre nem az, kicsit sokallom az árat a mennyiséghez képest. A lényeg ami lényeg, ezzel a pizzával, még az igen nagy étkűeknek is jól kell lakniuk.

Pont:10/10

Kiszállítási idő: Itt az ideje, hogy folytassam az ódák zengését a Pitbull Pizzáról. 25 percet tudott számolni a számláló a netes felületen leadott rendelés, és a kaputelefon csendülése közben. Ezzel az idővel valószínűleg az élbolyban foglalnak helyet kiszállítási idő téren, ami a minőség és a mennyiség után még egy jó ok arra, hogy ha éhesek vagyunk az ő futárjukat várjuk az ajtót bámulva. Az ilyen jó eredmények arra sarkallanak, hogy a második rendelésem gyorsan kövesse a elsőt, így már kilátásba is helyeztem egy frissensültet az elkövetkező hetekre.

Pont:10/10

Ár/érték: Prémium kategóriás 32 centiméteres kiadású pizzáikat bizony 1390 forintért rendelhetjük meg. Kiszállítási díj nincs, pontosabban az árban foglaltatik, számomra mindig is ez volt a szimpatikusabb megoldás. A pizza amit ezért az árért kapunk, feltétekben gazdag, igazán laktató, és villámgyorsan megérkezik. Azt hiszem fel is soroltam azt a három indokot, amit egy pizzát készítő és kiszállító étteremtől elvárhatunk. Mivel minden vélemény egyben egy kritika is, így a végén kicsit azért panaszkodnék is  a plusz kukoricáért  150 forintot fizettem, amiért nem kaptam valami bődületes mennyiséget, de ezúttal ezt azért elnézem, mert amúgy minden egyéb téren jól teljesítettek.

Pont:8/10