Select Page

Pitbull Pizza – Gyros tál Pitbull módra

Szerző: | feb 18, 2016 | Gyros

A Pitbull Pizza, már több ízben szerepelt nálunk és a helyzet az, hogy emlékeim szerint, még nem nagyon okoztak csalódást. A hely korrekt adagokkal és jó minőségű ételekkel operál és szerencsére a pizzán kívül mást is találunk az étlapon.

A korábbi pizzák, tészta és csirkemell után, úgy döntöttem, hogy most egy másik igen népszerű csoport tagját választom, gyrost fogok enni. A hagyományos pitás vagy tortilla lapba tekert megoldást hiába keresnénk az étlapon, csak tállal illetve salátával tudnak szolgálni. Nem is baj ez, nálam a gyros szendvicsek nagy része max egy köztes étkezésnek felel meg, így jöhet is egy tál, közepes méretben.

Gyros tál (közepes) – Pitbull módra (hagyma nélkül, saját készítésű joghurtos, csípős öntettel)

Na lássuk, hogy is mutat a Pitbull módra készült gyros tál. A doboz kipattintása után az első gondolatom az, hogy olyan ember alkotta meg ezt a tálat, aki szereti a rendet. A zöldségek a jobb szélen kaptak helyet a tetejükön egy adag joghurtos szósszal. A színek alapján salátát és paradicsomot kevertek össze, ami viszont rendhagyó, hogy egy árva hagymaszálat sem találunk a zöldségáradatban.

5

A jobb szélen a hasábburgonya helyezkedik el, méghozzá olyan mennyiségben, hogy nem csak a jobb oldalt, de a középső részt is nagyjából uralja. Az elválasztó a hús, méghozzá nem is elhanyagolható mennyiségben. A húskockákat jól megsütötték, a pác konkrétan úgy rájuk sült, hogy első ránézésre kicsit olyan, mintha megégett volna. A húson egy szolid piros csík, ami minden bizonnyal a csípősségért lesz a felelős.

A nézegetés és a fotózás után rá is vetettem magam a gyros tálra, hisz az illatok miatt elég nehezen álltam meg azt a pár percet is még a képek elkészültek. A sültkrumpli kicsit ázott, talán kicsit tovább kellett volna sütni, de lehet, hogy az sem segített volna. A helyzet a szokásos a meleg krumpli nem barát a házhoz szállítással. A zöldséges frissek, a saláta a melegben kicsit megpuhult, de a vastagabb részei azért ropognak.

1(1)

A joghurtos szósz rendben van, nem a szokásos tucat gyros öntet. A hús fűszerezése szintén korrekt, az ízlelés után már nem csak a formája alapján egyértelmű, hogy nem az előre gyros húsnak elkészített csirkenyárs alapból készült. A pirultabb elemek nem égett ízűek és a hús sem száradt k, ez a pácolásnak köszönhető. A csípős csak az Erős Pistára emlékeztet, semmi különleges nincs benne, igazából csak enyhén csípős ízt biztosít. A tál közepes méretűnek van aposztrofálva, de akár normálnak is hívhatnánk. Ami biztos, hogy több mint egy szendvics, és egy étkezésnek megfelelő adag. A zöldségekből és a húsból arányaiban lehetne kicsit több, nekem a hasábburgonya uralma annyira nem jött be.

6(2)

A Pitbull módra készült gyros tál adagra és ízre nekem bejött. A hagyma mondjuk nekem kicsit hiányzik belőle, de némiképp kárpótolt a joghurtos öntetük és a remekül fűszerezett hús. Sokan nem szeretik az elhagymázott gyrost, na nekik bátran merem ajánlani ezt a variációt a témára. Az árról még nem szóltam, úgyhogy így a végén azért ezt is tisztázzuk. A tál 1250 forintért kerülhet az asztalotokra. ezzel az árcédulával nem kerül a legolcsóbb gyros tálak közé, de drágának sem nevezhető. Ha azt is figyelembe veszem, hogy 28 perc alatt kiért vele a futár, akkora gyorsan, elfogadható áron finom kategóriámba simán ott van a helye.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték