Select Page

PitBull Pizza – Kívánság pizza 2. (45 cm)

PitBull Pizza – Kívánság pizza 2. (45 cm)

Szép napsütéses péntek, nem is lehetne nagyon jobb a helyzet, csupán csak akkor, ha már mindenki bezárta volna már a boltot. Fontos, azért, hogy aki dolgozik ma, az azért belehúzzon, mert a választás előtt azért oda kell, hogy tegyünk magunkat, látszódjon, hogy Magyarországon akkor is dübörög a gazdaság, amikor el kell dönteni, hogy ki kormányozza az ország hajóját a következő időszakban.

Ehhez a kemény munkához, nem elegendő egy konzerv, ehhez bizony pizza kell. A múlt hét pénteki kimaradást, egy remek konzerves irománnyal pótoltuk, de ez a péntek most a fenti indokoknak köszönhetően bizony tésztával és bőséges feltéttel lesz még napsütésesebb. Ha már választás, akkor pénteken is választok, méghozzá a PitBull Pizzát és tőlük is a Kívánság pizza 2. kiadását. A 2. kiadás azt jelenti, hogy 5 feltéttel operálhatunk, ami azért elég derék, csak hozzá ne szokjak a jóhoz, ki tudja mi lesz jövő hétfőn.

Esztétika,megjelenés: A PitBull  pizza már a csomagolásnál kezdi a villantást, méghozzá az egyedi dobozzal, ami igencsak mutatós, bár ha belegondolok, még nem igazán láttam kutyát pizzát enni. A doboz felbontása után elém is tárul a bőséges feltéttel megáldott, átlagosnál valamivel vékonyabb üres széllel büszkélkedő pizza. A sajt szépen rásült, de vegyük is sorra, mi fért bele az öt darab választható feltétbe. A két legfeltűnőbb talán a tarja  és a bacon, amik okosan elrendezve kerültek a tésztára, így ha elég nagy a szánk minden falatba kerül egy kis husi. Több zöldséget is választottunk, nem elsősorban az esztétikai élmény miatt, de a színeiknek köszönhetően egészen pofás lett az eredmény. A kukorica hozta a sárgát, a paradicsom szeletek a pirosat és a zöldpaprikának köszönhetően került némi zöld is a képbe. Az egész pizza megjelenése, szerintem tökéletes, egyenlőre nem kell csalódnom a bevált pizzériában.

Pont:9/10

Ízvilág: A tészta szélével kezdem, mert az, hogy egy két helyen rápirult a sajt arra késztet, hogy ott harapjak bele először. Semmi kenyér/kalács íz, ez bizony tökéletes tészta, kellően laza, kívül kicsit ropog, belül puha, nem sós nem édes, a feltéteket hagyja főszerepben. A bacon és a tarja is enyhén füstös, ami dicséretes, az az , hogy egyik sem zsíros, így nem kell a tocsogó zsírt papírtörlővel leitatni a pizza tetejéről. A zöldségek esztétikumban már jól teljesítettek, de igazából az íz miatt kértük őket, így térjünk rá az ízükre. A kukorica édes, a paradicsom természetesen nem az igazi nyári, de azért van íze. A zöldpaprika becsapós, mert elsőre nem erős, de ha nyammog rajta kicsit az ember, akkor kimutatja a foga fehérjét. A pizza ízben is ott van a szeren, amikor kívántunk, pont erre gondoltunk.

Pont:8/10

Mennyiség: Gondolhatjátok, hogy egy 45 centis pizzát nem egyedül rendeltem meg, hisz ha ezt elfogyasztottam volna ebédre, akkor vélhetően 2 órán keresztül konkrétan semmihez sem lett volna kedvem. Mielőtt neki esetünk, azért kerítettem egy mérőeszközt, és a mérésnek köszönhetően azt is megtudtuk, hogy nem 45, hanem 44 centiméter lett a végeredmény. 1 centi mínusz, hát nem tesz boldoggá, de ekkora pizzánál, még a tűréshatáromon belül van. Három főnek elegendő egy ilyen pizza, bár két felnőtt is probléma nélkül eltünteti. A feltétek tekintetében nincs semmiből sem sok, de olyan érzésem se volt, hogy valami hiányozna. Az arányok és az adag is megfelelő, panaszra maximum a -1 centi miatt lehetne okom.

Pont:8/10

Kiszállítási idő: Rendelés,várakozás, szokásos stádiumokkal tarkítva. Muszáj, hogy jöjjön egy jó tanács, méghozzá az, hogy ha tudjátok, hogy átlagosan 45 percre szállítanak a pizzériák, akkor az éhség első jelére adjátok le a rendelést. Én nem így tettem, így a 39 perces várakozás is egy örökkévalóságnak tűnt. Végül megérkezett a tészta, normál szállítási idővel, melegen és a futár, borravaló várakozás helyet a recepción hagyta nekem az ételt.

Pont:7/10

Ár/érték: A Kívánság pizza 2. 45 centiméteres kiadásáért 2 650 Forintot kér a PitBull Pizza. Ez az ár, bár nem kevés, de korrektnek mondható. Hogy miért is korrekt? Lényegében kapunk egy tésztát alappal és sajtot, és a kettő közé szinte bármilyen feltétet választhatunk. A szabadságnak ára van, ez bizony itt a fenti árban mutatkozik meg, amiért viszont akár választhatunk csak húsfeltéteket is. A 45 centis pizzák kategóriájában a 2500 – 3000 Forintos ár, amúgy teljesen átlag, így azt mondom, ha normál áron igazán jó pizzát szeretnétek, amit Ti állítottatok össze, válasszátok bátran ezt, vagy a 3 választható feltétes kiadását, ha kicsit spórolósabb a program.

Pont:7/10