Select Page

Pitbull Pizza – Sajttal töltött csirkemell, burgonyakrokett

Pitbull Pizza – Sajttal töltött csirkemell, burgonyakrokett

Nem is olyan nagyon régen, már teszteltem a Pitbull Pizzát, akkor konkrétan a pizzájukat, gondoltam, ezzel kezdem, ha már pizzériaként futnak. Akkor a prémium kategóriás pizza meggyőzött, hogy valamit bizony jól csinálnak, és az ár érték arányuk is arra sarkallott, hogy az egyéb kínálatukat is kipróbáljam.

Igazából az is izgatta a fantáziámat, hogy csak a pizzás doboz érkezik úgy, hogy egy nagy pitbull fej van rajta, vagy az ételhordó dobozkáik is hasonló módon vannak díszítve. A nagy kíváncsiság és a és némi keresgélés után a frissensültek közül választottam, egy nem túl bonyolult fogást, sajttal töltött csirkemellet. Köretnek, kicsit a szokásaimtól eltérve, burgonyakrokettet kértem, ez a köret mindig kicsit zsákbamacska, sokan eláztatják, és fura állagúan érkezik meg. Rendelés feladva, stopper indít, a legutóbbi 25 perces kiszállítást esélytelen lenyomni.

Esztétika, megjelenés: Sajnos a doboz nem váltotta be a hozzá fűzött reményeimet, de nem is ez a lényeg, úgyhogy ezen gyorsan túl is lépnék. A kinyitás után, szám szerint 7 favágó hüvelykujjnyi krokett a bal oldalon, és két szép szelet rántott csirkemell, amiből szinte még folyik kifelé a sajt. A krokettek szép szabályosak, ami azt jelenti, hogy vagy nagyon értik a formázás művészetét, vagy ez a része nem házi produktum. A csirkemell látszóan vastag, és kicsit több időt töltött el a sütőben, mint a krokett, így a színe sötétebb, de égésnek semmi nyoma. A megjelenés rendben, díszítéssel nem bíbelődtek, de ez nem is nagyon szokás a kiszállított ételeknél.

Pont: 8/10

Ízvilág: Általában ha a szem el van kényeztetve, akkor az ízlelőbimbóinkat is úgy készíthetjük, hogy ugyancsak kényeztetésben lesz részük. Ha egyszerűen akartam volna fogalmazni, azt is mondhattam volna, hogy ami szép, az jellemzően finom is, de azért itt is megesik, hogy egy egy kivétel erősíti a szabályt. A krokett szerencsére nincs elhibázva, kellő ideig sütötték, így ha előre elkészített változat ha nem, rendben van. Kritika a köretet a vizesedés probléma miatt  sem érheti, melegen érkezett az étel, viszont fura módon vizesedést nem tapasztaltam. A csirke szeletek vastagak, és csak annyi ideig sütötték őket, hogy szaftosak maradjanak. A sajt finom, tippre trappista, és ha ügyesen nyúlunk a húshoz, minden falathoz jut belőle. Az izek együtt is rendben vannak, némi kukoricasalátát el tudtam volna hozzá képzelni.

Pont: 8/10

Mennyiség: Az a hét darab krokett bizony nagyjából egy szokványos adag sültkrumplival ér fel, és abban is hasonlít hozzá, hogy kb. addig tudom enni, még el nem fogy. A szokásos, ami jó abból semmi sem elég elv alapján kaphattam volna még egy szelet husit és még vagy 5 darab krokettet, de álom álom édes álom, az adagnak is meg van sajnos a határa. A husibol a két szelet kb 30-40 deka csirkemelle jelent, amiben sajt is van azértgazdagon, így simán jól lehet vele lakni.

Pont: 7/10

Kiszállítási idő: A pizza bizony 25 perc alatt az asztalomra került, ami a rekorderek közé emelte a kiszállítás kategóriában a Pitbull Pizzat. Amit meg kellett, hogy nézzek a rendelés után még egyszer, az az, hogy valóban a pincéren 24 perces szállítást ígérnek, ami elég merész. A gyakorlat azt mutatja, hogy a múltkori 25 perc most 26 volt, így átlagosan 25 és fél perc a szállítás, ami egy óriás piros pontot jelent.Ha valaki, ennél gyorsabban kap házhoz kaját, az szóljon, hogy honnan, bár előre szólok, hogy nem fogom elhinni.

Pont: 10/10

Ár/érték: Gyorsan kaptam finomat, amivel jól is laktam. Sokszor az ilyen csoda dolgok az áruknál véreznek el, de az a jó hír, hogy itt emiatt sem nagyon kell, hogy kétségbe essünk, mert inkább az olcsó kategóriát képviselik, mint a drágát. Az ár 1190 forint, amit igazából a sajttal töltött csirkemellért kell megfizetnünk, és választhatunk mellé egy tetszőleges köretet is ezért az árért. HA megnézzük, hogy egy köret nagyjából 300-350 forint szokott lenni, akkor a husit kb. 800 – 900 forintért kapuk, ami egész baráti. A pizza után a frissensültek kategória is bizonyított, ilyen szereplé után kénytelen leszek, még egy tésztát is rendelni tőlük valamikor.

Pont: 8/10