Select Page

PitBull Pizza – Vega Pizza (32cm)

PitBull Pizza – Vega Pizza (32cm)

Ahogyan láthatjátok, nem sikerült a mai pizzát a megszokott déli időpontra prezentálni. Ez minden bizonnyal a tegnap esti kalandok következménye, nem igazán sikerült időben lefeküdni. A gasztronómiai kirándulás helyett, tegnap bizony úgy döntöttünk, hogy meglessük, hogy is szórakoznak azok a szerencsések, akik a felsőoktatás zűrzavaros világában töltik a mindennapjaikat.

Ezzel a nyakatekert mondattal végül is csak annyit akartam mondani, hogy fogtuk magunkat, lerészegedtünk egy kicsit és megnéztük, hogy mit tud mutatnia Hősök, a Kozmix és hát ahogy tegnap fb-on is jeleztük  H.P. Baxxter. Bár a foglalkozás elérte a célját, azt muszáj megosztanom veletek, hogy egy H.P.Baxxter dj set meg sem közelíti az igazo Scootert. Tehát csalódás van, kis másnap is van, gyomorkímélés céljából hús mentes pizza is van, méghozzá a PitBull Pizzától.

Esztétika,megjelenés: A PitBull pizza nem újdonság nálunk, már többször is rendeltem tőlük, a pizzát korábban pofás dobozba hozták, olyanban ami passzolt a névhez, de most ebből kifogytak. Felbontás után az első gondolatom az, hogy furcsa módon, a pizza még úgy is nagyon jól tud kinézni, hogy nincs rajta semmilyen hús. A feltétek alap esetben zöldségek és sajt, de azért némi fehérjeforrást kellett kérnem rá, így extra feltétként főt tojás is került rá, egészen pontosan 8 darabocska. Az vega pizza amúgy paradicsomon alapul, erre kerül a kukorica, a brokkoli és a paradicsomkarikák. Tetejére sajt, és ezt gondosan megsütik, így az eredmény egy igen csak kívánatos vastagabb szélűre készített pizza. A kinézet szerintem hibátlan, azt hiszem az ízzel se lesz gond.

Pont:9/10

Ízvilág: A tészta nem a legvékonyabb fajták közül kerül ki, de az íze is jó, így nem is baj, hogy nem vékony. A paradicsomos alap, a paradicsom karikákkal kiegészülve igazán paradicsomos ízt eredményez. Húsfélék nélkül pizzáb ize van a pizzának, nem viszi el a hús vagy a bacon íze egy irányba az egész pizzát. A kukorica édeskéssé teszi, ahol brokkoli is kerül a faltba, ott pedig kőkeményen brokkoli íze van. A sajt nincs eltúlozva, de ebből is jó minőség került a pizzára, és pont addig sütötték a pizzát, hogy helyenként még nyúlós, máshol viszont ropogósra sült. A tészta íze a szélén érződik igazán, ami kb. egy centi vastag, így a szélkidobók azért tudnak belőle pazarolni. Ahogy így másnapos pocival eszegetem, egyáltalán nem érzem a hús hiányát, az összeállítás egyszerű, de az ízek passzolnak.

Pont:7/10

Mennyiség: 32 centiméternyi pizza hús nélkül, három féle zöldség feltéttel. Elsőre úgy tűnhet ez a leírás, mintha nem lehetne vele jól lakni, de miután elfogyasztottam nem éreztem azt, hogy nem lett volna elég. Egy kis idő elteltével inkább az ellenkezőjét éreztem, megtelt a poci, igazából mostanában ez a második vega kaja, amivel sikerült maximálisan elmulasztani az éhségemet. Ez azért elgondolkodtató, de mivel szeretem a húst, így nem azt hiszem továbbra sem leszek vega.

Pont:8/10

Kiszállítási idő: Mondhatni gyanúsan gyorsan megérkezett a pizza. Lenyomtam a gombot és 22 perc múlva már meg is érkezett a pizza. Ez nálam gyanúsan dobogós szállítási idő, sőt azt is el tudom képzelni, hogy aranyérmet is érdemelne. Tehát amit a PitBull mutatott, az villámgyorsan forró pizza, ami egy ilyen fájdalmas napon nagy örömöt tudott okozni.

Pont:10/10

Ár/érték: A 32 centis vega pizza ára 990 forint, az extra főtt tojásért pedig 150 forintot fizettem. Az ár így 1140 forint lett, ami igencsak kedvezőnek mondható. A 8 szelet tojásért mondjuk kicsit sokallom a 150 forintot, ennyiért legalább egy egész tojást ráerőszakolhattak volna. A tojás mennyiségé könnyedén feledtette velem a villámgyors szállítás és az , hogy 32 centiméter is hoztak, nem csak azt rendeltem. A PitBull pizza most sem okozott csalódást, ez már kb. az ötödik alkalom, hogy nem igazán tudom őket megkritizálni. Azt tudom mondani, hogy ha jót akartok enni, jó áron, akkor kattintgassatok ügyesen és valami lendületes futár hipp-hopp ott lesz a kiválasztott étellel.

Pont:8/10