Select Page

Pizza 112 – Borzacska, kukoricás rizs

Szerző: | 2017. Sze. 27. | Egyéb

A Pizza 112, ahogy arról a neve is árulkodik igazi pizza specialistának számít. Az étlapon a sima pizzákon túl találunk calzone variációkat, tekercseket és pizza snack megoldásokat is. Korábban egy calzonet már megkóstoltunk, de mivel a számos pizzán túl, frissensülteket is találunk az ételsoron, így eljött az idő, hogy más vizekre evezzünk.

A frissensültek között számos egyszerű, széles körben népszerű fogást találtam, de az érdeklődésemet a borzacskának sikerült felkeltenie. A Mátrai borzas névre hallgató fogás számos variációját megtalálhatjuk az éttermek kínálatában, de ezen a néven még nem futottam bele sehol.

Borzacska – csirkemell párizsi bundában, fokhagymás tejföllel és sajttal

Bár a név rendhagyó, de a leírás alapján semmi extrára nem kellett számítanom. Egy gyors köretválasztást követően már rá is kattantam a rendelés gombra és vártam az ételem.

borzacska, ami borzas is lehetne

Köretként kukoricás rizst választottam. A rizs a szemek mérete és a szín alapján jázmin, a bele kever kukorica mennyiség tisztességes. A lényeg, a Borzacska a jobb sarokban kapott helyet és nagy örömömre, nem spóroltak a rápakolt tejföllel és sajttal. A bunda szép barnára pirult az olajban és a hússzeletek mérete is azt sugallta, hogy ez egy jó választás volt.

közelről is guszta

A látvány nem minden, így neki is álltam elpusztítani amit kaptam. A köret korrekt, a rizs nincs túlfőzve, a kukorica édes, amikor kukoricás rizst rendelek pontosan erre gondolok. A hússzeletek mérete mellett a vastagságuk is rendben. A külső barna bunda nem kapta fel az olajat és kívül ropog. A benne rejlő nagyjából fél centi vastag husikák nem száradtak ki, szaftosak és ízletesek. A tejföl és sajt a mennyiség mellett minőségben is megállja a helyét, így a fogás ízre is hozza azt, amit látványra.

A bunda nem túl vastag a hús nem túl vékony.

A látvány és íz rendben, úgyhogy jönnek az adatok, amik egy-egy rendelésnél minden pozitívumot és negatívumot képesek befolyásolni. Az ár 1190 forint, ami nem tartalmazza a köretet. A kukoricás rizs még 390 forint, így a végösszeg 1580 forintocska. Ennél találunk olcsóbb és drágább borzast is, de a tapasztalatom az, hogy az olcsóbb az általában annyival rosszabb is. A fogás amúgy 57 percet követően landolt az asztalomon, ami bár több mint az ideális 45 perc, de még tűréshatáron belül van. A Pizza 112 a kommentek alapján pizzában tuti és úgy látszik, hogy a frissensültek terén sincs oka szégyenkezni.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték