Select Page

Pizza 112 – Magyaros calzone

Pizza 112 – Magyaros calzone

A 112-es telefonszámot egészen sokan ismerik, mert idehaza kis országunkban is, ez a segélyhívó száma. Egy pár hete megjelent pizzéria gondolta, hogy ezzel vegyíti nevét, és megszületett a Pizza 112. Kétség nem fér hozzá, hogy vannak azok a pillanatok, amikor egy pizza rendelése legalább annyira életmentő lehet, mint egy balesetnél a mentők értesítése.

Talán nagy meglepetést nem okoz, hogy fő profiluk a pizza, de mellette azért van esélyünk némi gyrosra vagy éppen frissen sültre. Pizzáik kétfajta méretben és akár kövön sütött verzióban is elérhetőek. Ennek ellenére, a nem rég a Pizza Forte-nál próbált hajtott pizzánál tettem le voksom, azaz ma is calzone lesz a porondon.

Magyaros calzone – paradicsomszósz, bacon, kolbász, hagyma, pepperóni paprika, sajt

A hazai kiadás mellett még másik három válaszható, melyek közül az egyik vega, szóval nyugodtan vonjunk ki belőle egyet. Sok visszajelzés egyelőre nincsen ezekre a fogásokra, így mondhatni vakon sikerült belerepülnöm az ismeretlenbe. Tipikus magyaros feltétek, meglepetés nélkül.

Esztétikai megjelenés: Jó dolog a calzone, de esztétikailag erősen elmarad bármilyen másik hagyományos pizzától. Attól, hogy félbe van hajtva, semmi mást nem látunk jóformán csak tésztát, amire jutott némi sajt. Színre kicsit sápadt szegény, de legalább felvágták három részre, így nem kell nekünk szenvednünk vele, főleg ha miénk az iroda legéletlenebb kése. A sajt kicsit sárgít a tetején, de aztán ezzel ki is merült, több inger aligha érkezik a calzone felől. Ekkor jön el az érzés, amikor kikívánkozik a gasztrobarbár az emberből és felfeszegeti az egészet, hogy meglássa, mégis mi lakozik odabent a tészta között. A sajt nyúlik, de azért pár dolgot kiszúrhatunk. A kolbász szép piros, viszont a bacon szerintem sonka lett kiszállítás alapján, vagy csak nagyon bizarr formát öntött. Összességében nincs baj, de pofásabb volt azért a Pizzadog szerintem.

Pont: 7/10

Ízvilág: A tésztán lehetne kicsit fejleszteni még. Egészen ízetlen, legalább több só lenne benne, hogy az bármilyen irányba terelje az egészet. A tetején a sajt szintén ingerszegény, de az igazi meglepetés akkor jön, mikor elérjük a töltelék részt. Itt is masszív ízetlenség az uralkodó. A paradicsomszósz kicsit próbálkozik, de egészen műanyag utóízeket tud produkálni szóval, itt se nyertünk hangszórót. Egyetlen dolog, amiben nem igazán tudtam csalódni az, a pepperóni. A szánkat nem égeti ki, de nem is hiányzik. Igaz sokan mondják, hogy a csípős azért nem jó, mert elnyomja a többi feltét ízét, na, itt ettől egy pillanatig se kell tartani. Fűszerezés jelképes, de közelít a nullához, ezen is lenne mit javítani. Összességében egy szürke, unalmas ízű étel, amiben egyedül az erős van helyén.

Pont: 5/10


Mennyiség: Adatok híján kénytelen vagyok saccolni. A tészta, ha kiteríteném, 30-32 centi környékén lenne, de a súlyát úgy valahova 200 gramm közé mutatja a varázsgömböm. A tészta nem vastag, így teljesen rendben van, könnyen vágható, de akár kézzel is ehetjük, igaz figyeljünk a kisült zsiradék csepegésére ezen esetben. A töltelékkel sincsen különösebb baj, már ami a mennyiségét illeti ugyebár. Összességében egy embernek ebédre, vagy akármelyik főbb étkezésre elegendő, ilyen téren tényleg nincsen vele semmi baj.

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: Viszonylag új étteremnek számít és talán ilyenkor még könnyebben megoldják a tempókérdést, mivel nincsen millió-egy megrendelés. A visszaigazoló e-mail 50 percet írt, amit a futár szinte percre pontosan tartani is tudott. 4 perc extra betudható talán a bolygó- és az ár-apályállásnak. Szokás szerint elveszett az iroda komplexumban és egy egészen másik irányból, másik helyen támadt, de ezért nem hibáztatom, a futárok 85.7%-a beleesik ebbe a csapdába. Ennek ellenére elnézést kért érte, pedig tényleg nem is vártam el egy pillanatig sem. Rendes, korrekt vidám volt a csupi, itt is rendben van minden.

Pont: 7/10

Ár/érték: Mondhatni, hogy itt van a kutya elásva. A 990 forintos árcetli sok mindenre ad magyarázatot. Ennyiért ne várjunk valóban prémium minőséget, bár azért némi íz elférne ennyiért is benne, bánom én, ha eggyel kevesebb feltét lenne benne. Sok fejleszteni való van benne, melyeket, ha meglépne az étterem aligha tudnák tartani az ezer forint alatti árcetlit. Ezek fényében ez a kaja nem más, mint has töltő ám ízetlen kaja. Van, akiknek már ez is megüti az ingerküszöbét, de mi azért tovább kutatjuk a legjobb calzone pizza nyomát, hátha… Ismétlést lehetőségét, egy kövön sütött pizzának képében látom, de meglátjuk, mit hoz a jövő és beüt-e a vészhelyzet.

Pont: 6/10