Select Page

Pizza Alba – Tejfölös (32cm)

Pizza Alba – Tejfölös (32cm)

Az a helyzet, hogy még kettőt sem sikerült pislogni és máris itt van a vasárnap. Gondolhatjátok, hogy nem unatkoztunk a héten, mivel az írásra, szintet alig maradt energiánk. Ez nem meglepő, itt a tavasz mindenhol ébredeznek az emberek, mi meg mint hétköznapi hősök révén melózunk keményen, hogy nektek legyen netetek, na meg melótok is. A kevés rendelkezésre álló idő, azt is jelenti, hogy olyan kajákban utazunk, amit gyorsan és akár munka közben is lehet pörgetni. Ennek az eredménye, a színtiszta hamburger és pizza hét. Talán mióta van mitettemma, nem is volt ilyen. Így hogy eljött ez is jöjjön még egy pizza, méghozzá olyan helyről, ami még eddig nem tűnt fel nálunk. A Pizza Alba mellet már párszor elsuhantam életemben, de a rendelés eddig nem jött össze. Eddig bírtam, a kíváncsiság győzedelmeskedett és már tárcsáztam is a számukat. Meglepetésemre a hívásomat egy igencsak udvarias és készséges úr fogadta, egy két adat rögzítése után már küldte is a Tejfölös pizza 32 centiméteres kiadását.

Esztétika,megjelenés: Ahogy szoktam, kezdem a dobozzal. Semmi extra, kis vidéki design, meg persze minden infó, amire szükség lehet, hogy Tőlük érkezzen a kívánt manna. A doboz után, a második, a kajáról amúgy első benyomás abszolút pozitív volt. Barnára pirult szélek és bőséges feltét. Ez a két dolog jutott eszembe, amikor a Tejfölöst megláttam. A név árulkodó és a színből is egyértelmű a történet, fehér alappú pizzával van dolgunk. Bár a sajttengerben szépen rejtőznek az alkatrészek a közeli képeken feltűnnek a hús kategória képviselői. A sonkán és a szalámin kívül, említésre méltó mennyiségű főtt tojás és nem kínosan sok hagyma emeli tovább a tészta értékét. A tejfölös, nem egy bonyolult kombináció, de ebben a kivitelben, nálam nagyon betalált.

Pont:8/10

Ízvilág: Akkor, hogy folytassam, kezdem a ropogós szélekkel. A tészta szerkezetileg hibátlan, és a sóssága is a helyén van. A szélek ropognak és ahogyan elindultam befelé, egyre inkább összeállt a történet.  A tejfölös alap enyhén fokhagymás, bár az is lehet, hogy a szalámiból kisült zsiradék mókázott meg. A sonka feltétből minden falatnál van némi és a tojásról is hasonlót tudok elmondani. A sajt alatt megpárolódott hagyma egyáltalán nem erős, ellenben némi édeskés ízt hoz a képbe. Az egész történet, úgy kerek, ahogy van, a tejfölös alapot kedvelőknek elsődleges megoldás lehet ez a pizza.

Pont:8/10

Mennyiség: Az íznél nem említettem, bár ott is meghatározó, hogy egy közepes tésztavastagságú pizzáról szól itt a történet. A bőséges feltétek, és az amúgy nem csak papíron, de a mért adat alapján is 32 centiméteres pizzával, igencsak tele lehet rakni a bendőt. Az igaz, hogy csupán 4 féle feltét van az alap és a sajt között, de azok bőségesen. Az igen gyakori egy két szeleteke szalámi és tojás problémáról itt szó sincs, mindenhol van minden. Szóval a dolog mennyiség tekintetében is  rendben van.

Pont:8/10

Kiszállítási idő: Az a helyzet, hogy nem igazán szeretek a zárás körüli időben rendelni, de ez pont úgy jött ki, hogy a 22 órás kemenceoltás előtt nem sokkal hívtam őket. A dolog nem okozott problémát, a pizza, 37 perc után érkezett meg, méghozzá melegében. A futár is illett a képbe, a telefon másik oldalán hívásomat fogadó úrhoz hasonlóan korrektül végezte a feladatát. Ezen a ponton sem igazán találtam hibát a munkájukban.

Pont:8/10

Ár/érték: Bár gasztorbetyár tegnapi vadászatának eredményét nem tudom felülmúlni, de ez az ajánlat is a megéri kategóriába tartozik. Az ár 1290 forint, ami ár tekintetében a középkategória alsó felébe helyezi a Pizza Alba-t. Ezért cserébe udvarias és gyors kiszolgálás és egy remek pizza jár. Nekem bejött a hely, és biztos vagyok benne, hogy nem az utolsó étel, ami a konyhájukból kerül ki és az oldalunkon végzi.

Pont:8/10

[thethe-image-slider name=”Slider658″]