Select Page

Pizza Amore Prima – Il favorito di un Orso pizza (32cm)

Pizza Amore Prima – Il favorito di un Orso pizza (32cm)

Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de azt hiszem az emberek többsége az elmúlt pár napban, nem kevés felesleges kalóriát küldött le a torkán, különböző ünnepi ételek és finom sütemények formájában. Az az igazság, hogy az összes fogás, ami a karácsonyi menükben előfordul a kedvenceim közé tartozik, de 3-4 nap töltött káposzta és halászlé fogyasztás után előtör belőlem a rendelhetnék, na meg persze a pizzaehetnék is. Mint tudjuk, ha valamit megkíván az ember, akkor nem érdemes ellenállni, mert az például nálam annyit ér, hogy este nem 8 kor, hanem fél 10 kor rendelem meg a pizzámat.

A kiszemelt étterem új játékos, nem tudom, hogy van e köze a Pizza Amore -hoz, azzal kapcsolatban jók voltak a tapasztalataim, így most Pizza Amore Prima. A kiválasztott pizza pedig Il favorito di un Orso, ami talán azt jelentheti, hogy a medve kevence, de az olaszom kb. annyira jó mint a franciám… Feltétek terén a következőről van szó, paradicsomos carbonara szósz, dupla mozzarella, bacon, gyros hús, szalámi, füstólt sajt, gomba, lilahagyma.

Esztétika,megjelenés: Doboz pattintás után, kiderül számomra, hogy bizony ma sem lesz kalóriaszegény az étkezés. A feltétek nem csak felsorolás szinten vannak tömegesen jelen, hanem majd lefolynak a tésztáról. A pradicsomos carbonara szósz, nem adja a megszokott piros színt az alapnak. A tészta majdnem teljesen a széléig takarva van a feltétekkel. Ami még a képen szembetűnő, az a lilahagyma és a gomba, a hús feltéteket a dupla ada mozzarella gondosan eltakarja. Amitől, még remekül mutat a pizzám, az bizony az, hogy a szép dag sajt barnára van pirítva a pizza tetején.

Pont:7/10

Ízvilág: Ízlelem, és nyoma sincs a halászlé, vagy a tötikápi napokban megszokott ízének. A bacon és a füstölt sajt együtt nem csak a pizza csúszósságát biztosítja, hanem a füstölt ízt is bedobja a közösbe. A megfelelő mennyiségű zsírbevitel kétszereséért felelős még esetünkben a mozzarella, ami nem a legízesebb dolog a földön, de a pizzán szinte nélkülözhetetlen. A gyros hús, nem vezeti az ízeket, de azokban a falatokban, ahol jelen van ott érződik a gyros os fűszerezés. A hagyma édeskésre párolódott sütés közben, a gomba viszont hártyavékonyra van szeletelve, ami nálam mínusz pont.

Pont:6/10

Mennyiség: 32 centis pizza,ami esetünkben felér akár egy 35 centissel is. A feltétek sokasága jóformán megkétszerezi  az adagot, amit a hasonló méretű pizzáktól megszokhattunk.  A sajt adag ami rákerült, kisebb családok egy heti sajt adagját simán fedezhetné, de azt hiszem ezért nem fogunk haragudni rájuk. Gyros hús, bacon,  hús téren nincs hiány, a már említett gomba mennyiségén tudnának javulni, de rendes adag amit a dobozban találunk az egyszer biztos.

Pont:7/10

Kiszállítási idő: Ez bizony már nem olyan erős, mint a produktum.  1 óra és 5 perc az már nagyjából egy olyan hosszú időtartam, ami alatt simán képes vagyok éhen halni.  A futár megérkezése után elnézést kért a várakozásért, és bár készítettem némi borravalót, de nem volt elég akaratos ahhoz, hogy a zsebében landoljon, bár ennyi idő után nem is nagyon érdemelte volna meg.

Pont:4/10

Ár/érték: Vegyünk egy éhes embert, nagyjából 10-15 perc válogatást, adjunk hozzá 1485 jó magyar forintot, 65 perc türelmet és némi ketchupot és várjuk a végeredményt.  Az hiszem az egyenlőség jel után azt írnám, hogy sokat vártam, nem fizettem keveset, de nem hagyott bennem mély nyomot a pizza. Erőssége a sajt mennyisége, és a feltétek halmozása, viszont a mennyiség valamennyire a minőség rovására megy. Igaz, hogy mostanában bele találtam a tutikba, és magasan van a mérce, így nem is könnyű olyat elém rakni, amit nagyon megdicsérek, de ez mindent egybe vetve is csak egy jó közepes.

Pont:6/10