Select Page

Pizza Best – Pokol pizza (32 cm)

Pizza Best – Pokol pizza (32 cm)

A keddi Padthai által okozott meglepetés után, nagy örömmel vettem észre, hogy van egy új étterem ami szállít hozzám, igaz ebben semmi ördöngösség nincsen, viszont kínálnak olyan pizzát aminek az alapja habanerós paradicsomszósz. A Scoville-skála nem tudom kinek mennyire ismerős, de ezt felhasználva kicsit jobban szemléltethető miért is érdekes, hogy habanero az alapja az ételnek. A legtöbb étteremben már megtalálható a jalapeño paprika, melyet a bátrabb kalandoroknak ajánlanak, akik kedvelik a csípőset. Ezen a skálán a jalapeño 2500-8000 közötti értéket képvisel, szemben a habanero ami 100.000-350.000 között mozog, fajtától függően, közel negyvenszeres utóbbi előnye, így szerintem már érthető a lelkesedésem.

Visszatérve az elejére, a Pizza Best a mai étterem áldozat, ahol nem volt kérdés, hogy a Pokol pizzát fogom választani a fentebb említett okok miatt. Szerencsére nem csak ennyiből áll az egész, hanem egészen korrekt hús feltétek is járnak mellé, így két legyet ütök egy csapásra, egy jó húsimádó csípősen! A pontos feltétlista így mutat: paradicsomszósz, habanero szósz, sajt, szalámi, csirkemell, tarja, pepperóni és hegyes paprika. A wokbarban erősen megsirattam az ételt annyira csípet, meglátjuk itt hogyan fogok reagálni a dózisra.

Esztétikai megjelenés: Egy szokványos gyérebb designal ellátott dobozt kaptam, egy kis utalással rajta Olaszországra, de semmi különleges nincsen rajta amúgy. Felnyitva a dobozt szembetaláljuk magunkat a pizzával, ami egészen szépségesre sikerült. Ami egyből szembetűnő rajta, hogy a sajt a feltétek alatt van, ezért látható a többi ilyen tisztán. A többség pont fordítva szokta alkalmazni, nem tudom melyik az eredeti őspizza receptje alapján az elfogadott. Formára egészen szabályos körként mutatkozik, melyhez láthatóan elkülönülő szél párosul. A szélétől úgy másfél centivel beljebb már megkezdődik a feltétek felvonulása, melyek egész korrekt mennyiségben képviseltetik magukat. Egyenletesen elosztva vannak a feltétek, mindenből jutott mindenhova. Az egyetlen kissé kérdéses rész a szósz, kicsit lehetne pirosabb a pizza alap, így kicsit sápadt szegényke.

Pont: 8/10

Ízvilág: Nagy izgalommal vágtam neki a tesztelés ezen részének, mégiscsak egy pokoli pizzáról van szó. A tészta finom, inkább a puhább kategóriába illik, de nem az a levegővel felfújt kalácsozás. A húsok nem csak jól mutatnak hanem finomak is, nem filléres vackokból választottak a konyhára, ez becsülendő. A sajtot így, hogy a feltétek alá pakolták be elég nehéz elkülöníteni és nehéz kivenni, hogy valójában milyen íze is van. A sütő kicsit féloldalasan sütött meg a pizzát, egyik oldala inkább már erősen barnásra sült, míg szemközti oldala még maradhatott volna szolizni pár percig. A lényeg mégis amiért ezt a pizzát rendeltem a pokoli erő és csípősség, ezen a fronton jelentősen többet vártam, nem mondom hogy nem csíp, de ha ilyen erős a pokol tüze akkor nyugodt szívvel költöznék le. A habanero szósz szerintem valami nagyon lágyított verzióként került rá, ennél kraftosabb paprikákat ettem már.

Pont: 7/10

Mennyiség: Még nem minden helyre sikerült bevezetnem a mérőszalagot, így most nem tudtam pontosan lemérni, hogy valójában 32 cm megvan-e a pizza, de ránézésre szerintem igen meg kell legyen, elhisszük. A tészta tökéletes középutat biztosít a vékony és vastagtésztás verziók között. A feltétek mind mennyiségben és mind arányaikban hibátlannak mondhatóak , ennél több húst már nem kívánnék rá, és mindenből jutott rá kellő mennyiségben. A csípősséget kellene valahogyan még felturbózni, a habanero szószt legalább kétszeres mennyiségben is elviselné a pizza és akkor jobban passzolna rá a pokol jelző. Az egészet elfogyasztva egy könnyed 4 órára leköti a bélpoklost, szerintem 32-es pizzák között ez egészen korrekt teljesítmény.

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: Az étterem fenekén még ott a tojáshéj, ha jól informálódtam a korát illetően. A visszaigazoló e-mailben fixen 50 percet adnak meg várható kiszállítási időnek, a szokásos hisztimet itt is elnyomhatnám, de most inkább kihagyom. Az ígéretet nagyon durván percre pontosan betartotta az étterem, le a kalappal ennél pontosabbak már nem is lehetettek volna. Ez az eredmény egy pizza esetén elfogadható, még pont a kritikus egy órás határidő alatt van. A távolság ha jól látom körülbelül 8 kilométer, ami tovább javítja a pontszámot, de persze még távol vannak a rekorddöntéstől.

Pont: 7/10

Ár/érték: Nem mondható filléres mulatságnak a pokol pizza, sőt a kínálat talán egyik legdrágább eleme. A végösszeg 1590, ami közel 2-300 Forinttal több mint a 32-es kategória többi képviselője, gondolom az egyedi szósz sokat dob rajta, csak sajnos nem lesz tőle pokolian erős. Ezen túllépve viszont igazán jó pizzával van dolgunk, bőségesen megszórva hússal. A Pizza Best nálam igazán erős kezdéssel indított, nehéz lesz ezen az eredményen majd javítani, feltéve ha eljutok a második esélyig. Akik nem szeretik a csípősséget azoknak a húsimádó javallott, szerintem nem lesz csalódás ott sem.

Pont: 6/10