Select Page

Pizza Bomba – Indul a bakterház pizza

Pizza Bomba – Indul a bakterház pizza

Halászlé, bejgli, szaloncukor és minden karácsonyi kaja csúcsra járatva az étlapokon illetve a boltokban. Ezt tetézi a végtelen ismétlésbe benyomott pazar karácsonyi nóták, amik együttesen szinte teljes sikerrel irtják ki az emberből azt a fajta gondolatot, ami egy pizzarendeléshez vezet.

Sok év meditáció és nem kevés önkontroll, de sikerült eljutni oda, hogy ezt a hetet sem szabadna pizza nélkül zárni, így beindult a felderítés, azaz a I. fázis. Sikerrel járt egyből a küldetés, mert sikerült egy újoncot felfedezni, aki történetesen a Pizza Bomba nevet viseli. Mottójuk egészen egyedi, nem kevés órát agyalhatott rajta a kreatív csapat, “Pizza Bomba – Minden alkalomra”.

Pizzáikat három különböző méretben kínálják és szinte mindegyiket valamilyen filmről vagy sorozatról kereszteltek el. Találunk Terminátort, Üvegtigrist, de egy Macskajajba is belefuthatunk. Sosem tudtam elképzelni az ilyen pizzákat, hogy mi és miért került bele, de legalább kicsit változatos.

Indul a bakterház pizza – fokhagymás-tejfölös alap, paprikás szalámi, bacon, lila hagyma, paprika, sajt

Sokak kívülről fújják Regős Bendegúz kalandjait, aki bizony Facebook és Instagram nélkül nevelkedett az Isten háta mögött két fényévnyi távolságra. Pizzára fordítva hozza a parasztos irányzatot, ami szerintem most teljesen betalált. Igény esetén egy csordányi extra feltét közül válogathatunk még, persze mindet felárért.

Esztétikai megjelenés: Kissé már kezd unalmas lenni George Clooney a pizzaszakács szerepében, erőltetett bájvigyora egyre idegesítőbb. Felnyitás után szemben találjuk magunkat egy meglepően szabályos pizzával, ami láthatóan azért kicsit sokat napozott, mert egyes szalámikarikák bizony már megégtek egy kicsit. A tészta rendben van, pár apróbb foltban jobban megkapta a sütő, de ennyi kell rá. A fokhagymás-tejfölös alapnak köszönhetően van egy világosabb beütése, amit a sajt is csak erősíteni tud. Szerencsére a többi feltét ezeknek a nyakára jött, így nem olyan homogén hipó az egész, hanem azért kontrasztos. A tészta széle kifogástalan, amiért pedig tőlem külön dicséret jár, hogy bizony figyeltek rá, hogy felszeleteljék a pizzát.

Pont: 8/10

Ízvilág: Kicsit féltem, hogy a sok D-vitamin gyűjtéstől száraz hatása lesz, de szerencsére tévedtem. A tészta, ha nem is ropog olaszosan, egészen jó, egyedül egy picivel több sót tennék bele. Az alap nem viccel, a fokhagymás beütés bizony hosszú órákkal fogyasztás után is megérződik szánkban, ettől nem éppen randi-kompatibilis ez az összeállítás. A sajt különösebb élményt nem okoz, teljesen átlagos. A szalámi azon 1-2 darab kivételével, ami megkormozódott egészen finom, de paprikás jellege túlzottan nincsen. A bacon adja a sós beütést, amihez tesz egy csavart még a lilahagyma, ami szintén egészen jó formában van és a fokhagymával közösen bizony odatesz rendesen. A paprika előtt viszont értetlenül állok. Egy Bendegúz közeli pizza esetében, ha már ilyen parasztos irányba mozdult, akkor egyértelműen egy erős, csípős verziót tennék rá, az sokkal jobban passzolna ide.

Pont: 8/10

Mennyiség: Az átmérő 32 centi az étlap alapján, amit csak azért nem mértem le galádul, mert kitöltötte teljesen a dobozt és amúgy meg nem volt nálam semmi, amivel lemérjem. A tészta vastagsága szerintem ideális, a széle kellően elkülönül a feltéteknek szánt résztől. Normál vastagságú, ami pont elbírja a rá nehezedő súlyt összerogyás nélkül. Feltétekkel mennyiség oldalon semmi baj nincsen, egészen arányosan került rá minden. A sajt bőséges, egészen vastag, folytonos réteget képez a tejfölös-fokhagymás alap felett. Egy átlagos felnőtt halandó számára egy ilyen pizza például ebédre elegendő kell legyen.

Pont: 9/10

Kiszállítási idő: Nem kifejezetten a szomszédból érkezett a pizza, mivel a legrövidebb útvonal is 6700 méter a térkép szerint, ami nem nevezhető kevésnek. A Netpincéres statisztika szerint átlagosan 43 perc alatt szállítják ki a tőlük rendelt ételeket, de a biztonság kedvéért a Pizza Bomba inkább 60 perccet adott meg erre az értékre. A valóság inkább az utóbbihoz igazodik, mivel 73 perc lett a szintidő. Ebben volt pár perces keveredés, ahogy azt az új futárok rendszerint elvégzik az irodaépületen belül, de majd legközelebb már menni fog. Nem világbajnokokat megszégyenítő eredmény, de a táv se két centi. A futár maga egyből azzal nyitott, hogy elnézést a késért, ami pozitív megmozdulás részéről.

Pont: 5/10

Ár/érték: Ezzel a mérettel szerelt pizzáik 1150 és 1450 forint között mozognak, mely így nem igazán nevezhető drágának. Bendegúz hagyatéka egészen pontosan 1250 forint, ami teljesen korrekt, sőt már lassan eléri az olcsóbb szintet is. A tésztán egy picit még lehetne javítani, illetve némi odafigyeléssel a túlsütés is könnyen orvosolható. A paprika lehet csak nekem a vesszőparipám, de továbbra is tartom, hogy jobb lenne egy csípősebb rá. Amúgy, egészen kellemes meglepetés és valószínű, hogy nem ez volt az utolsó teszt, mert bizony étlapjukon ott fityeg a lángos szekció, ami rejt még pár csábító érdekességet magában.

Pont: 8/10