Select Page

Pizza Bomba – Sajtos-tejfölös és erdőmester lángos

Szerző: | 2016. Már. 2. | Egyéb

Tény, hogy a lángos csúcsszezonja nem télre tehető, tipikus strandos étel, amit már-már teljesen hungarikumnak érzünk. Örök klasszikus a sajtos-tejfölös, de szerencsére azért megjelentek „modernebb” kicsit jobban megpakolt verziók is. Egy sima és egy vadabb verzió került boncasztalra.

Mivel jelenleg a vízparti egységeket inkább csak jégtelenítik, így házhoz rendelt lángosok játszanak, persze találni azért pár bódét vagy üzletet a városban fagyhalálkor is, akik nyomják a lángost. 2015-ben egy pizzás teszt során megfogadtam, hogy a Pizza Bomba lángos szekcióját is egyszer megvizslatom, hogy mit tud. Sima és töltött lángosok, alkotják a kínálatot, melyek során mindkettőben találtam csábító elemet.

A hagyományos sajtos-tejfölöst lehetetlen lett volna kihagyni, nélküle aligha lenne teljes a kép. A csavartabb verziót az erdőmester fantázianévre hallgató egyén adja. Töltött lángos, ami az étlap alapján nem derül ki, hogy milyen elképzelés alapján történik, de ennyi izgalom talán kötelező. Mindegyik esetében kérhetünk fokhagymás felkenést, ahogy illendő egy lángos során, igaz ezért némi felárat kell adnunk, egészen pontosan 50 forintot.

Csomagolva

Csomagolva

Spártai csomagolás egy sima, fehér zsírpapírba tekerték a lángosokat, melyekre filccel rábiggyesztették, hogy melyik-melyik, ha netán kibontás után nem lenne egészen világos. Sajnos a sajtos-tejfölös is félbe lett hajtva, szóval ez kiszállítva valójában calzone lángos. Kinyitni nem feltétlen ajánlott, ahogy a sajt megolvad, majd vegyül a tejföllel, hát nem a legszebb látvány.

Kissé ráncos

Kissé ráncos

Enyhén olajos maradt és állagra sem mondanám, hogy a legszellősebb tésztájú, amivel valaha találkoztam, viszont ezek jó eséllyel kialakulhattak részben a szállítás miatt is. A tejföl-sajt amúgy helyén van, nem kell füstölt álomélményekről álmodozni, de átlagos viszonylatban jól teljesítenek. Adagra kiváló, nem nagyon kérnék nagyobbat.

Husáng

Husáng

Az erdőmester összeállítás kicsit más. Nem félbe van hajtva, hanem simán egy lángos megöltve, ami kicsit husáng alakot ölt. Kintről szemlélve tökéletesen semmilyen ingert nem képes kiváltani az emberből, pár párával vegyült olajcsepp, amihez a tészta sötétebb barnás árnyalata társul. Akkor találjuk meg az egészben az értelmet, amikor nemes egyszerűséggel belevágunk és találkozunk a töltelékkel.

Félben

Félben

Gomba, sajt, sonka és paprika alkotja a tölteléket. A sajt a hőtől ideálisra lágyult, ami így kicsit összeragasztja a többi hozzávalót és együtt mozognak. Könnyen ehető, nem nagyon kell a totális széthullástól tartani, inkább csak arra figyeljünk, hogy tenyerünket ne a mandzsetta fölött töröljük a zakónkba, ott nagyon látszik. Átlagos hozzávalók, átlagos ízekkel. Fűszerezés nincs, csak tisztán. A tészta itt is a picit tömörebb, tépkedősebb fajta. A töltelék egészen kiér a tészta széléig, nem csak a közepében rejtettek el pár falatnyit. Összességében elfogadható, nem egy csúcs király dolog, de házhoz télen ez is ajándék.

Ami az árakat illeti, kissé vegyes a kép. A sajtos-tejfölös 500 forint kereken, míg a töltött erdőmester 780 forint. Utóbbi, ami szerintem jobban megéri kettőjük közül. Házhoz szállítva ez így nagyjából helyén van, persze otthon minden olcsóbb bla, bla és bla. Nagyobb érdekesség, hogy a rendelés után 3-4 nappal az étlapról eltűntek a lángosok, bár honlapjukon még ott vannak. Lehet átmeneti, de az is lehet, hogy az utolsó példányok egyikét sikerült felboncolnom ebédre.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték