Select Page

Pizza Casa Buda – Casa tál 2 személyre

Pizza Casa Buda – Casa tál 2 személyre

Ahelyett, hogy madarak énekét hallgatnánk a tavaszi szellőben, megkaptuk a hólapátolók gyöngyeit akik a szakadó hóesést ékes magyarsággal tudják dicsérni. Mivel sem én, sem elmenőim nem rendelkeznek sarkkör kutatói múlttal ezért úgy döntöttem nem kacérkodom a természettel, így ma is rendelni fogok inkább. Szerencsétlen futárok az elmúlt napokban tuti rengeteg anyázást kaptak, pedig talán ők tényleg nem tehetnek az egészről.

Anno a két héttel ezelőtti hóhelyzet során több felajánlást hirdető FB postnál megláttam a Pizza Casa Buda nevét, így gondoltam lecsekkolom őket, ha már ilyen rendesek voltak akkor. Több ízben már teszteltem az éttermet, voltak jobb és kevésbé jó fogások, akit érdekel az végigolvashatja ITT.

Többnyire próbálom úgy megoldani az ebédeket, hogy ne egyedül egyek mint valami szerencsétlen, keresek hozzá valaki pajtit, ami most is sikerült és kissé talán langyosan, de két személyre szabott tálat rendeltünk, ami a következőket fogja tartalmazni: camembert sajttal töltött csirkemell, párizsi szelet, rizs és hasábburgonya. Nagy csavar láthatóan nem lesz benne, ma az egyszerű ételek oltára előtt áldozunk.

Esztétikai megjelenés: Két dobozban jön a tál, titkon bíztam benne, hogy egy méretes fatálon jön, de talán átgondolva nem lenne túl gazdaságos az étterem számára. Egyik dobozban a hasábburgonya és a sajttal töltött csirkemell lakozik, míg a másikban kizárásos alapon a rizs és a párizsi szelet. Hús fronton nem egységes a helyzet, a sajttal töltött egy darab melyet két részre vágtak, szemben a párizsi szelettel melyből egyből kettőt kapunk, igaz ezek méretre azért nem egyformák. A köretek közül a krumpliról lehet talán pár szót ejteni, láthatóan kapott némi fűszerezést, a rizs pedig olyan mint bármely másik ránézésre. Semmi csicsa nincsen benne, de néha ugye a kevés több.

Pont: 8/10

Ízvilág: Mivel úgy igazságos, hogy mindent elfelezünk ezért így is tettünk, na meg ugyebár így mindent meg tudok kóstolni legalább. Krumplit kóstolgatva, rájöttem, hogy lehet nem fűszer van rajta, hanem a húsról lepergett pár kormosabb morzsa és az szóródott szét csak. Ízre nem világbajnok, kicsit szikkadt és nyeszlett nem a legjobb hasáb alapanyag az ilyesfajta krumpli. A sajttal töltött javít a helyzeten, egészen kellemes íze van a benne lévő sajtnak. A rizs annak ellenére, hogy nem vagyok só párti azért szinte könyörög pár grammért mert annyira íztelen nélküle, ilyen minőséget az elsőéves kockák csinálnak a kóterben. A párizsi szelet kicsit olajos maradt, de legalább jobban fog csúszni. Ízre itt is bátrabban lehetett volna használni a sót és a borsot is, nem túl karakteres így.

Pont: 6/10

Mennyiség: Képeket elnézve talán jól látszik, hogy a köret kisebb túlerőben van, talán 65-35 arányban, ha kirakjuk egy tányérra az egy főre jutó adagot még jobban látszik. A párizsi szelet szerintem testvéries elosztás után elegendő, a sajttal töltöttel sincsen különösebb probléma, csupán szegény sajt eléggé kis mennyiségben árválkodik, a szelet talán ötödébe jutott sajt, így inkább csirkemell mely nyomokban sajtot tartalmazhat. Az egészet befalva az utolsó szálig, úgy érzem mégis, hogy kellemesen jól laktam és ez bőven elég volt egy ebédre. Az arányokon kellene kicsit pofozni és akkor egészen frankó kaja lesz belőle. A négy óra gond nélkül megvan, több hússal pedig jobban laktatna..

Pont: 7/10

Kiszállítási idő: Ilyen időben talán kár is nézni, hogy mit ígér az étterem és mi a valóság. Az e-mailben 40 perc a várható szintidő, a valóság pedig ebben az alaszkai zord zimankóban 51 perc ami előtt megemelem a kalapom. Sokkal többre számítottam, legalább másfél órára vártam. Jár a piros pont mind az étteremnek mind a futárnak aki ebben az őskáoszban átrágta magát a városon. Máskor egy nagyobb eső lebénítja a kiszállítások nagy részét.

Pont: 10/10

Ár/érték: Nem tökéletes a tál, de csak apró hibái vannak amiket kiküszöbölni nem nagy feladat szerintem. A két főre ez a tál csupán 1990 Forint, ami a mai számításban szerintem még inkább az olcsóbb oldalra dönti a mérleget. Garantáltam jól lakunk, igaz főként körettel de ha csak az éhség elnyomása a cél akkor ez is megteszi. A kiszállítás idő továbbra is csillagos ötös a körülményeket figyelembe véve. Sajnos többfajta tál nincsen amire ígérhetnék második esélyt, így muszáj leszek más étteremtől tesztelni másik két fős tálat. Aki szeret kísérletezni vágjon bele, hátha már jobb arányokkal dolgozik az étterem.

Pont: 7/10