Select Page

Pizza Dealer és GreensPub – Kistestvér akció – Piedone pizza (32 cm) + Songoku pizza (24 cm)

Pizza Dealer és GreensPub – Kistestvér akció – Piedone pizza (32 cm) + Songoku pizza (24 cm)

Újra itt a hétvége, de előtt még meg kell küzdeni a péntekkel ami mindig a leghosszabb nap a hét közül. Annak ellenére, hogy ezen a napon a másodpercek kétszer olyan lassan telnek, muszáj enni és ezen a napon csakis a pizza jöhet szóba, hogy hűek maradjuk a pizza-péntek hagyományunkhoz. Nagy keresgélés közepette találtam egy akciót a Pizza Dealer és GreensPub-nál, ami annyit tesz, hogy egy 32-es és egy 24-es pizzát rendelünk egészen kedvező áron, de erről a végén majd bővebben. Nem tudom milyen előélettel bírnak a névadók az étteremnél, de remélem nem Kolumbiai legényekről van szó.

A nagyobb pizza Piedone kiadásban érkezik ami nagyfejtörést talán nem igényel, hogy mi lehet rajta, de a teljesség kedvért íme: fűszeres, paradicsomos pizzaszósz, hagymás bab, chili, kolbász és mozzarella sajt. A kisebb azaz a 24-es pedig Songoku lett, ami nem a Dragonball szereplő után kapta nevét, hanem sonka-gomba-kukorica, tehát az egyik legismertebb feltét hármas.

Az étlapon viccesebb nevű összeállítások is vannak, mint bélyeg, flash és társai így már egyre gyanúsabb, hogy valami csempészhálózat étterme, vagy egy alternatív rehab, de ezt nem hiszem.

Esztétikai megjelenés: Két azonos desinggal megáldott doboz, amiknek egy igazi stréber makulátlan életű diák díszeleg fedlapján. Felnyitva a dobozokat meglátjuk a két pizzát, a kisebbik azaz a songoku teljesen jól mutat, szabályos szélek, tökéletes kerek forma s a többi. A Piedone viszont kicsit meglepett, nem éppen tudom elsőre megfejteni hol mivel is van dolgom, olyan mintha egy sólet konzerv borult volna rá, mivel a bab nem vörös bab hanem a sima nagy szemű bab, nem sok helyen láttam ilyen verzióban hasonló feltétekkel készülő pizzákat. Apró kolbász karikák szabályosan helyezkednek el, minden szeletre jut belőle egy. A kisebb egyértelműen csalogatóbb, de tuti van eme kerek bolygón aki inkább a nagyobbra esküszik. A mérlegelés után kiderül, hogy a 32 és 24 centiméteres átmérők valójában kissé máshogy mutatnak, azaz 30 és 22 inkább.

Pont: 7/10

Ízvilág: Bátraké a szerencse így egyből a Piedone verzióval kezdtem, nos egy baráti legyintést adott a szelet akár Bud Spancer, a sóletes akármilyen részeket nem tudom hova tenni, egészen rémes íze van, nem az én világom úgy érzem. A bab íztelen és vizes nagyon, sokkal jobban illene ide a már említett vörös bab. A kolbász és a sajt menti a menthetőt, ezekkel nincsen baj sőt igazán jó ízük van, de ez a babos rémálom beárnyékolja teljesítményüket. A zöldségek közüli az egyedüli hagyma viszont tökéletesen kitesz magáért, karakteres erős ízzel ajándékozza meg a leheletünket. A kistestvérrel sokkal rózsásabb a helyzet, azon például érezni, hogy az alap vagy a tészta fűszeresebb, mint az átlag. Az egyedüli bibit talán a gombának tudnám felróni, egészen szenesre pirult a sütőben, ez könnyen javítható. Nem értem ezt a babos rémálmot, számomra tényleg maradandó élmény marad, de egyáltalán nem pozitív értelemben.

Pont: 5/10

Mennyiség: A két pizza együtt véve egy lovat is csurig töltene nemhogy embert. Az egészet aki lenyomja egy étkezésre azelőtt meghajolok, több okból is, egyrészt tényleg sok egy majdnem 32-es és egy épphogy nem 24-es pizzát megenni, másrészt, hogy meg tudja enni a Piedone-t egyszerre. Feltétek egyenlő arányban kerültek rá, semmi kiugró csoda nincsen benne. A tészta inkább a vékony tésztás csoportba tartozik, így nem ez nyomja tele a bendőt szénhidrátcunamival. Amivel sokat lehetne javítani az a hagymás bab rettenet mennyiségének drasztikus csökkentése, de ez inkább csak álom most. A két pizza nagyon sok órára elegendő kell legyen, így ez totál metál.

Pont: 10/10

Kiszállítási idő: A Netpincéres jóslat 45 percről árulkodik, ami egészen korrekt, egy jó dealer hamar kielégíti az ügyfelek igényeit, ez így kerek. A valóság egészen kicsit tér el mivel 51 perc volt mire megérkezett hozzám a “cucc”. Térképen nézegetve brutális 850 méter távolságra van tőlem gyalogosan, ami szerintem robogóval alig 3-4 perc lehet, tehát nem volt olyan villámgyors a konyha. Lehet csak nagy a forgalom és függők százai ostromolják az éttermet délidőben, de majd a TEK utánajár. A futár fellépése viszont dupla piros pont, kedvesen mosolyogva adta át a dobozokat.

Pont: 6/10

Ár/érték: A két pizza az akció keretein belül 1590 Forint, ami igencsak ajándék szinten mozog, sok étterem ennyiért ad egyetlen darab 32-es pizzát. Az élmény amit a hagymás bab és társa okozott szinte megfizethetetlen, úgy ezer évig elfog a rettegés hacsak meglátok egy Piedone filmet a TV-ben. Nem tudom, hogy én vagyok ennyire szelepes, hogy ennyire nem ízlett vagy tényleg volt egy kis hiba benne, de majd a második alkalommal mikor visszatérek ehhez a dealerhez ki fog derülni. Igazi kalandoroknak ajánlott a Piedone lecsekkolása, de utána legyetek oly jók, hogy megírjátok milyen volt szerintetek.

Pont: 5/10