Select Page

Pizza di Milano – Calzone pizza (32 cm) + kukorica,tojás

Pizza di Milano – Calzone pizza (32 cm) + kukorica,tojás

Azt hiszem, eljött az ideje annak, hogy kijelenthessük, hogy itt a tavasz. Ez az időjárás, már jó ok arra, hogy egy ilyen napsütéses pénteki napon a meló után ne hazafelé vegye az ember az irányt, hanem kiüljön valahova, és 1-2 ital kíséretében feledésbe merítse a hétköznapi gondokat. Természetesen nem csak az ivást, hanem az evést is preferálom, így ha már a sörök megvannak, akkor a megszokott pénteki menü se maradjon ki a napotokból, toljatok le mellé egy-két szelet pizzát is.

Egy ilyen péntek esti kombó után, persze, csak ha nem viszitek egyiket sem túlzásba, akkor szombaton, úgy kell ébrednetek, mint akiket kicseréltek. Na azért ennyire nem szaladok előre, térjünk vissza a pénteki ebédhez, amit egy még nem szereplő pizzéria készített, a Pizza di Milano. Rengeteg pozitív vélemény, alig 2 hónapos pincéres szereplés alatt, na erre azt mondom, hogy ide vele. A kiszemelt, most nem a megszokott kerek formában érkezik, a Calzone pizzát választom.

Esztétika,megjelenés: Hát aki szakács George-os dobozzal dolgozik, az nálam már eleve plusz ponttal indul, de ezen most nem fogok sokat lovagolni. A Calzone pizzát is a 32 centis pizzás dobozban szállítják, méghozzá úgy, hogy mellékelnek hozzá egy kis doboz paradicsomos szószt. A szósz elég jól mutat, nem valami bolti paradicsomszószról van szó, látszanak a paradicsom darabkák és a színe sem természetellenesen élénk piros. Na de térjünk rá a tésztára, ami láthatóan kicsit több időt napozott, mint kellett volna. Középtájt, egy két helyen a sütés közben hólyagosodó tészta feketére égett, a helyzet nem tragikus, de azért barnán gusztusosabb lenne. A sárga lé, ami ellepte a dobozt, elsőre, nem volt számomra beazonosítható, de aztán félbe vágtam a tésztát. Bele lesve láttam, hogy a kívülről megégett tészta belsejében, bizony nyersen csücsül az általam extra feltét ként kért tojás. Hát ez a szösszenet, nem tette valami ínycsiklandozóvá a kinézetet. A nyers tojáson kívül, belül megtalálhatóak az alap feltétek, a sajt, a sonka, és a gomba, illetve felfedezhettek még valami fehérséget, az bizony ricotta. Ezeket még kiegészítettem némi kukoricával, így lett volna tökéletes ez a pizza, ha ez a két csúnya baki be nem csúszik.

Pont:6/10

Ízvilág: A nyers tojást, még az akcióhősök sem igazán szeretik, szóval gondolhatjátok mennyire örültem neki. Voltak olyan helyek, ahol kicsit a fehérje meg tudott főni, de az extra feltét nagy részét kénytelen voltam kitúrni. A szívfájdalom után rátérek a tésztára, ami viszont finom, és mivel a tetejét megégették, így a széle sem marat nyers. Különleges ízt nem képvisel a tészta, viszont a széleknél helyenként ropog, amitől remek lesz az egész. A feltétek között semmi különlegese nincs, lényegében, a tojást leszámítva, minden feltét rendben van. A ricotta, ha esetleg valaki nem ismerné, elárulom, elméletileg egy édeskés túróhoz hasonló tejtermék, de nem túró. Az állaga sokkal krémesebb és egyáltalán nem darabos. Nem tudom, hogy mi alapján került a Calzonéba, de nem sok vizet zavar, az édeskés ízt akár a kukorica is okozhatja, és hogy őszinte legyek a ricottát külön megkóstolva semmilyen ízt nem éreztem. Az összeállítás remek lenne, ha a tojást, esetleg megfőzték volna, de mivel ezt nem gondolták végig, így nagyon kellett dolgoznom vele, hogy ne legyen ehetetlen a nyer tojástól. A paradicsomszószukat azért külön kiemelném, ez vélhetően valami házi készítésű szósz, lényegében oda vissza megveri az összes boltban kapható ketchupot.

Pont:6/10

Mennyiség: Le nem mértem, de a dobozt szépen kitöltötte keresztben, és a benne lévő sok földi jónak köszönhetően elég vaskos képet is mutatott ez a hajtogatott csoda. Szépen megeszegettem, és  két dolgot vettem észre. Az első az, hogy lényegesen laktatóbban éreztem, mint egy sima, hasonló méretű pizzát, a másik pedig az, hogy a házi szószból kétszer ennyit is be tudtam volna termelni. A Calzonéjük bőven elég egy evésre, egy és egy negyed plusz feltéttel meg főleg, ez sem tudom képzelni, hogy milyen jó lett volna, ha úgy érkezik meg, ahogyan azt a rendelésnél elképzeltem.

Pont:8/10

Szállítási idő: Átlagban 41 és 50 perc között szállítanak, ami tök normális dolog, méghozzá azért, mert 50 percről szól az ígéret. Igazából 46 per alatt érkezett meg a pizzám, ami benne van az 50 percben, de ennek kapcsán több kérdés is felmerült bennem. AZ első az az, hogy miért nem ért ide hamarabb, és töltött kb. 3 perccel kevesebbet a kemencében. Aztán, ahogyan kettévágtam változott a véleményem, és jött a következő kérdés. Miért nem ért ide 3 perccel később, és sütötték úgy, hogy a tojás se legyen nyers. Igazából, átlagos idővel szállítottak, de a konyhában valami nem volt tuti az időmenedzseléssel.

Pont:7/10

Ár/érték: A Calzone pizza eredeti ár 1290 Forint. A képeken látható összeállításért 1361 Forintot fizettem, valamilyen boldog óra akciónak köszönhetően. A különbséget nem csak az akció, hanem az extra feltétek is okozzák. Alap esetben a kukorica és a tojás is még 100-100 Forintunkba kerül. Ezért az árért elegendő kukoricát és nyers tojást sikerült kapnom. Igazság szerint, ha nyers tojást akartam volna, akkor leugrok boltba és 100 Ft-ért veszek simán 3-at is. Elképzelhető, hogy a ricotta miatt nem tudott benne a tojás megsülni/főni, de azért erre érdemes lenne odafigyelni, mert, ha valaki esetleg egy ilyen pizzától lesz szalmonellás, az minden bizonnyal nem fog jót tenni az amúgy elég kedvező hírnevüknek.

Pont:5/10