Select Page

Pizza Forte – Castello (Fitness)

Pizza Forte – Castello (Fitness)

Tegyük fel fogadásból nem nézhetnék naptárra és hasonlók, tehát vakon kellene kitalálnom, hogy milyen évszak van. Egészen biztos, hogy pár ételrendelős portált nyitnék meg segítségül, mivel a light-fitness-update ételek tavasszal robbanásszerűen jelennek meg az étlapokon.

Péntek révén marad a pizzás vonal, ahol már több étterem is bemutatta egészségesebb verzióját, de persze vannak igazi nagyágyúk, akik azt állítják, hogy pizzájuk zsírégető…őőő okéé, hogyne. Régi motorosnak számít a piacon a Pizza Forte, akik nem rég kezdték el fitness kiadású pizzáikat terjeszteni. Katus Attilával kötött együttműködésük úgy fest zátonyra futott, így muszáj volt, hogy saját maguk celebnév nélkül pörgess az egészségesebb pizza vonalat.

Akik megszállottan pörgetik fejükben a szénhidrátmennyiségeket, azok bizony akkor nyugodtak, ha látnak táblázatot is. A Forte egyelőre ezzel sajnos nem tud szolgálni, bízunk benne, hogy idővel ez változni fog. Az össze eddig ismert pizzát kérhetünk fitness kiadásban.

Castello – erős-tejföl, bacon, tarja, kolbász, hagyma, csípős pepperoni, mozzarella light

Kellemes, kacérnak tűnik a feltétek alapján, amin nincsen semmilyen agyament gondolat. A leírás alapján várhatóan 0,5-1 cm között lesz a pizza vastagsága. HATALMAS piros pont azért az egyetlen ötletért, hogy csupán egy klikk és kérhetjük, hogy szeletelve küldjék ki a pizzát.

Esztétikai megjelenés: A doboz már a pizzadognál is tapsvihart váltott ki nálam, és ez a pizzánál sincsen másképp. A hölgyemény továbbra is azt vallja, hogy olyan lesz ahogy én szeretem! Felnyitva kicsit azért meginog fene nagy önbizalmam, nem mondanám, hogy most találkoztam életem legszebb pizzájával, szóval Tinderen, bocs, de balra van. A tészta vastagsága finoman szólva, nem egyenletes. Van, ahol valóban fél centi fele mozog, de van pontja, ahol szerintem lazán megvan másfél is és cserébe kicsit meg is égett. Egy apró tócsát is kaptam ajándékba, ahol bizony a húsokból kisült zsiradék gyűlt össze. Nem túlságosan szívmelengető látvány, de talán közrejátszik, hogy bizony a tészta eléggé vékony és nem egy szivacs. A pepperoni pofásan egyben került rá és közösen mintha egy csillagot formáznának ki.

Pont: 6/10

Ízvilág: Az első pár falatnál nem tudtam, hogy mi hiányzik. A tipikus teljes kiőrlésű ízvilág bizony itt nincsen meg, mint más egyéb fitness pizzánál. Még inkább elgondolkoztam, hogy mégis mivel és hogyan érik el a közel 40%-al kevesebb szénhidrátot, de egyelőre ez még rejtély. A tészta maga nem rossz, kellemes és könnyedebb valóban. A feltétek közül a húsok átlagosak, bár a zsiradékos áztatás nélkül is meglennék. Az alap szerintem picit sem csíp, a pepperoni pedig szolidan próbálkozik, bár ilyen szinten ingerküszöböm igencsak magasra van beállítva. A mozzarella kellemes, pont olyan, amilyet vártam tőle. A hagyma teljesen randi kompatibilis, így nem probléma, ha éppen életünk szerelme ülne velünk szemben.

Pont: 7/10


Mennyiség: 32-es alap, ahol a tészta vastagsága a már említett 0,5-1 cm között mozog valahol. Széleinél kicsit vaskosabb a kéreg, de például a tészta origója felé haladva, bizony eljön az olaszos vékonyság már. Feltétek közül szerintem mindent sikerült megtalálni, teljesen elfogadható mennyiségben kerültek a pizzára. A húsokból kijött kisebb tavacska térfogata egyedül, ami sok. A szénhidrát könnyítésnek köszönhetően közel nem olyan nehéz, mint hagyományos társai. Ebédre, adagra bőségesen elég, aligha maradunk utána éhesek.

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: Nehéz megfejteni a pontos köztes távolságot, köztem és a konyha között, mivel jó pár helyen jelen vannak a városban már. A blokkot is vadul scanneltem, de semmi olyat nem találtam rajta, ami perdöntő bizonyítékként használható lenne. Az e-mailben 50 percet láttam visszaköszönni, viszont a valóság most gyászosabb eredményt mutat. Rég éltem már meg 82 perces eredményt, Danny Glover szerint, öreg vagyok én már ehhez. A futár normális úr kort súroló egyén, korrekt és jó fej volt, egy szolid bocsit is elengedett a végén.

Pont: 5/10

Ár/érték: Rendelés pillanatában nem számoltak fel extra felárat azért, hogy a szénhidrát csökkentett alapanyaggal dolgozzanak. A pizza így 32-es méretre szabva kereken 1600 jó magyar forintot jelent. Alapanyagai egészen finomak, mennyiségre jó, szóval valahol érthető, hogy egy hajszállal az átlag felé pozicionálták. A tócsa az egyetlen igazi fájó pont, képes teljesen romba dönteni az “egészségesebben ebédeltem” idilli hitemet. Továbbra is respekt, hogy saját ételrendelő felületükkel intézik és nem adják el magukat súlyos százalékokért a Netpincér nevű hadúrnak. Pizzadog-os post után most örömmel konstatáltam, hogy fejlesztettek a témában, sőt hajtott pizzáik között is van pár igazán pofás, szóval várható nemsokára újabb Forte-s post a kínálatban.

Pont: 7/10