Select Page

Pizza Forte – Genova Fitness pizza (32cm)

Pizza Forte – Genova Fitness pizza (32cm)

Sokak örömére, véget ért a nyár, kezdődhet a téli hideg ellen állítólag védő zsírpárnák növesztése. Igen jól érzitek, kicsit gúnyolódom, de azért látható az edzőtermekben, hogy akik a strandformára kezdenek el hajtani márciusban, ma már inkább a mézeskalács recepteket nézegetik otthon. Nincs ezzel gond, több a hely, de azért remélem olvasóink a junk food mellett a rendszeres mozgást is életük meghatározó részének érzik. Csak, hogy érezzétek, mi sem engedjük el a gyeplőt, a vastag kabátos időszak ellenére sem, jöjjön a pénteki pizza, méghozzá a fitness-wellness-húdeegészséges vonalról.

Genova Fitness – tejföl, tarja, póréhagyma, füstölt mozzarella light

Esztétika,megjelenés: A Pizza Forte nem először szerepel nálunk, ami nem a véletlen műve, az a helyzet, hogy szeretjük. Mivel a kínálatuk, elsődlegesen pizzákból áll, itt is van egy tejfölös alappal ellátott, méghozzá a Fitness kategóriájukból. A pizza a megszokott pofás dobozban érkezik, és a doboz kinyitása után elém is tárul a púposra puffadt szélű tésztával szerelt, füstölt mozzarella lighttal alaposan ellátott vékony tésztás pizza. A tarja szeletek a pizza szinte minden pontján feltűnnek, néhány oldalsó szeleten az is jól látszik, hogy amennyire lehet száraz szeletekkel dolgoztak. A Genova pizza még egy feltéttel büszkélkedhet, ez pedig a póréhagyma. A zöld és fehér színekben pompázó hagymából, szintén jutott mindenhova, sütés közben több helyen kicsit feketére is pirult. A pizza hozza a megszokott színvonalat, a látványra nem is lehet panasz.

Pont:9/10

Ízvilág: Na nézzük az a jól megsütött tésztát. A tészta kicsit tömörebb, nem olyan könnyed, mint például a normál lisztből készült vastag tésztás chicago pizzáik. Az íze nem erőteljes, így rá is térnék a feltétekre. A tejfölös alap, nem erőteljes, a száraz  tarjához viszont remekül passzol. A póréhagyma és a füstölt mozzarella sajt íze is remekül harmonizál, így el is jutottam az ítélethez. A Genova pizza tökéletes megoldás, ha tejfölös alapú füstös pizzára vágytok. A póréhagyma jó ötlet, mert nem olyan erőteljes, mint a sima hagyma, így a többi íz a felszínen tud maradni.A Pizza Forte Fitness vonala, nem annyira magos, nem annyira jellegzetes ízű, mint a versenytársaké, így olyanoknak is jó alternatíva lehet, akik a magokkal nincsenek olyan jóban.

Pont:8/10

Mennyiség: Eddig minden olyan szép volt, de tudjuk, hogy mindenben van némi hiba. A 32 centiméteres pizza, némi jóindulattal is csak 31,5 cm. Ez a megszokott 1 centi mínusznál jobb, de sajnos nem 32 centiméter. Az elvesztett fél centi ellenére, a pizza elég laktató. Egy ember, egy evésre, ha vállalja, akkor biztosan teli hassal fog felállni az asztaltól. A feltét ellátottságra nem lehet panasz, és ami még plusz, hogy a teltségérzet sem olyan durva, mint egy normál pizza után.

Pont:8/10

Kiszállítási idő: Az a helyzet, hogy ritkán tudunk rekord időkről beszámolni és ez most sem lesz másképp. Igaz, hogy a pizza 20 perccel a rendelés után, már a kezemben is volt, de az a helyzet, hogy ez csupán a hely közelségének köszönhető. A térkép szerint 450 méterre vagyok a kemencétől, így bár az eredmény hibátlan, de nem egy igazi rekord.

Pont:9/10

Ár/érték: A diétás vonaltól, már megszokhattuk, hogy 1500 forint felet lehet megkaparintani. Van jópár, ami a 2000 forintot is eléri, így a tudatosságnak mindig meg kell fizetnünk az árát. A Forte ebből a szempontból szerencsére, nem a drágább helyek közé tartozik. A Genova Fitness pizza 32 centiméteres kiadását 1550 forintért szerezhetjük be. Ha tudatosan pizzáznátok, bátran merem ajánlani a mai tesztalanyomat.

Pont:9/10