Select Page

Pizza Forte – Mexikói pizza (32) Star light

Pizza Forte – Mexikói pizza (32) Star light

Hosszú hétvége előtt még jobban várja az ember a pénteki pizzát. Szerintem nem lesz meglepetés számotokra, hogy a mitettemma.hu, tudatosan egészséges életmódot élő “szerkesztősége” a Balaton déli partján fogja tölteni a hétvégét. Valószínűleg, az elkövetkező néhány napunk így kivételesen nem a friss ételek fogyasztása, munka és sport háromszögben fog telni.

Az imént említett okok miatt, úgy döntöttem, hogy ma valami szuper egészséges pizzával töltöm meg a bendőmet. A Pizza Forte kínálatában már korábban kiszúrtam, az egyik magyar fitnesz guru nevével fémjelzet pizzaváltozatot. Katus Attila nem ma kezdte, így valószínűleg nem hiába választották őt a tésztával kapcsolatos tanácsadásra. Tehát a választás a mexikói pizza 32 centis kiadása star light változatban.

Esztétika,megjelenés: A Pizza Forte doboza hagyományosan zöld és piros színekben pompázik, és a pizza egészséges kiadásának köszönhetően Katus mester neve is rákerült. Szerencsére a néven kívül, a pizza minden hasznos tulajdonságát is felsorolják a dobozon, így megtudhatjuk, hogy semmilyen felesleges szénhidrát nem terheli a szervezetünket, ha ezt a pizzát választjuk. A pizza tésztája amúgy vékony, majdnem a széléig húzzák a feltéteket. A paradicsomos alap erőteljesen piros, vélhetően a nem kevés paradicsomnak köszönhetően. A feltétek sora a következő. Bab, kukorica, chili, húsként némi bacon és a tetejére, normális pizza révén mozzarella. Ahogy láthatjátok, semmiből sincsen hiány, mondhatnám azt is, hogy feltét ősbőség van. Ránézésre ott van a szeren, remélhetőleg a tészta sem gyengíti majd az élményt.

Pont:8/10

Ízvilág: A tészta nem éppen vastag, de a teljes kiőrlésű lisztnek, és a jó összeállításnak köszönhetően, a szinte hajszálvékony tészta ízében remek. A ízlelés után nyilvánvalóvá vált számomra, hogy itt bizony az alap összeállítását is kellő odafigyeléssel végezték. A paradicsom íze erősen érezhető, túl sok fűszerrel pedig nem rontottak az összképen. A bab puha a kukorica édes és kicsit ropog, a chili pedig hozza a csípős ízt. A bacon nem olyan zsíros, mint általában a magyaros pizzákon, nem volt szükség rá, hogy papírtörlővel itassam fel a nem odavaló zsírokat. A mozzarellából nem tudom, hogy light kiadásban került e legfelülre, de nem éreztem túl nehéznek. Az ízvilág terén is azt kell, hogy mondjam, hogy oda vissza megverte a “rendes” lisztes változatokat.

Pont:8/10

Mennyiség: Aki azért el-el olvasgatja az irományainkat, az jól tudja, hogy előszeretettel méregetjük a pizzákat. Jellemzően a 32 centi pizzák 31 vagy 30 centisen érkeznek meg, ami minden bizonnyal csak attól van, mert sütés után a hideg összekapja a tésztát… Esetünkben ez a hiba nem merült fel. Kicsit belegondolva ez azért lehet, mert a tészta, nem csak az egészségesség terén más mint a többi, dea sütőben is máshogyan viselkedik. Minden esetre dicséretes, hogy a 32 centisnek ígért pizzát valóban 32 centis állapotban kapjuk meg, és így még a vékony tésztát is beleszámolva igencsak laktató az adag.

Pont:9/10

Kiszállítási idő: Kicsit több, mint 35 perccel a rendelés után, már meg is érkezett a pizza. Frissen, melegen, ahogyan illik. A gyorsaságra nem tudok panaszkodni, mert ez bőven a 45 perc alatt van. Úgy gondolom, hogy ekkora rutinnal, mint ami a Fortésoknak van, ez tök alap. Azt azért nem mondom, hogy ha az éhhalál fenyeget, és csak 35 percet bírtok ki, akkor rendeljetek, mert tutira megérkezik, de nagy átlagban szerintem a 40 percet simán tudják tartani.

Pont:8/10

Ár/érték: A sima kiadás 1400 forint lett volna, az egészségért plusz 200 forintot kellett perkálnom. Úgy gondolom, hogy ennyit simán megér az egészség, és nem csak egészségesebb, de ízletesebb is a tészta. Aki benne van így nyáron a diétában, és kicsit bűnözni akar, annak azt mondom, hogy hajrá. Természetesen nem vacsorára kell beverni ezt a pizzát, ebben talán Katus Attila is osztaná a véleményem, de simán belefér egy diétába, természetesen egy sportosabb napon. Mivel az elkövetkező pár nap, nem az egészségről fog szólni, így olvassátok és fogyasszátok a star light kiadású pizzákat, mert ez alapján nem lehetnek rosszak.

Pont:7/10