Select Page

Pizza Forte – Mexikói pizza Starlight 32 cm

Pizza Forte – Mexikói pizza Starlight 32 cm

Nem is oly rég, teszteltem hazánk két fitnesz szupercelebsztárjainak ételeit, egyik a Norbi féle Update1 a másik pedig Katus Attila által futtatott Vitál Konyha ajánlata volt. Néha engem is elkap az étkezzünk egészségesen láz és akkor pár napig próbálok normális kicsit egészségesebb ételeket tunkolni mint egy zsíros pacalpörkölt.

A Pizza Forte már több ízben szerepelt az oldalon, nagy etalon sokszor a produkciójuk, most aztán hogy észrevettem a Starlight jelzővel fémjelezett pizzáikat, hát teljes az öröm és bodottá. Az étterem nem tudott elszakadni a fent említett úriemberektől és ebben éppen Attila keze van benne, de hogy is?

“A Pizza Forte Starlight pizza alapját szénhidrát-csökkentő lisztkeverék adja, mely a búzánál magasabb fehérjetartalommal rendelkezik. Kétszeres mennyiségű E, B1, B2 és B6 vitamint tartalmaz, élelmi rostban pedig megközelítőleg négyszer gazdagabb, mint a búzaliszt.”

Na így, félő hogy túlságosan ki fogok utána csattani az egészségtől! A Fortuna kegyeltje akit ma letesztelek a Mexikói pizza névre hallgat, aki feltételei alapján így fest: paradicsomszósz, bacon, bab, kukorica, chili és mozzarella light. A hústól nem fog összerogyni az már látszik, de gondolom ez is része a Starlight érzésnek.

Esztétikai megjelenés: Előrelátóan az étterem jelzi, hogy az ilyen tészta esetén maximum 1 cm-es vastagsággal számoljunk, de akár lehet az fél centi is valójában. A konyhában igazi jósda lehet, mert ez be is igazolódott ez tényleg egészen nagyon vékonyka lett, nemhiába a tészta hizlal. Túltéve magunkat azon, hogy az idei évi adócsökkentő tervezet vastagabb mint a tészta, amúgy korrekt kinézetű szép babszemes pizzát látunk, melynek a szélei picit megkormozódtak. A sajt szépen egyenletesen lefedi a 32 centiméter átmérőjű felületet, nekem megjött az étvágyam hozzá. Nem mostanában rendeltem utoljára innen, amúgy mindig ilyen magas a doboz vagy csak a Starlight-nál, hogy még laposabbnak tűnjön?

Pont: 7/10

Ízvilág: A tészta más, és itt nem az elején (szélén) található kicsit feketébb részre értem, tényleg más íze van, mint egy hagyományos szénhidrát bombának. Az étterem paradicsomos alapja még mindig utánozhatatlanul zseniális, ezer közül megismerném annyira jellegzetes íze van, ez már-már szerelem. A feltétek közül leginkább a kukoricát emelném ki, van íze – ez teljesen meglepő néhány olcsóbb feltétekből operáló étterem után, már azt hittem hogy 2013-ra betiltották a finom kukoricát, de nem hál Isten, itt még találni belőle. A chilitől én egy karakteresebb csípős ízt vártam, ahelyett hogy kaptam volna tőle egy pofont, csak egy szűzlány simogatását tudta produkálni.

Pont: 7/10

Mennyiség: Ezzel a pizzával egyértelműen nem az a célja az étteremnek, hogy felhizlaljon minket mint egy malacot, sokkal inkább az ellenkezője, kicsit faragjon a télen felgyülemlett fókazsírból. Talán ez az eddigi legkönnyebb 32 centis pizza amit életemben ettem és ezt érzem is alig 3 óra elteltével, mivel ismét jelezett a harang, hogy enni kéne. A feltétekkel nincsen baj senki ne értse félre, itt a tészta az amitől ez egész kevesebbnek tűnik, de ez is a lényeg ha valaki ilyet rendel. Ha csak fél fokkal egészségesebb lettem akkor nekem megérte kipróbálni, eskü. Végre úgy is tudunk kicsit figyelni a szervezetünkre, hogy nem csak nyer brokkolit cuppogtathatunk ebédre.

Pont: 5/10

Kiszállítási idő: A Forte nem ad meg várható kiszállítási időt, egy egészen egyszerű visszaigazoló e-mailt kapunk, melyben alap adatok vannak megadva, némi karakterkódolási problémával. Remegni kezdtem a felismerés után, nem tudtam hogy mikorra kell szívem ünneplősbe öltöztetni, mikor jön az eledel. Végtelennek tűnő 32 perc után megérkezett a futár, le a kalappal az étterem előtt ez egészen zseniális tempo, lehetne tőlük példát venni kedves konkurencia!

Pont: 9/10

Ár/érték: Mocskosul igaz, hogy ha valaki egészségesen akar étkezni de lusta magának elkészíteni akkor bele kell nyúlni jó mélyen abba a bizonyos zsebbe. Ezért a pizzáért 1600 Forintot kell kitejelni ami nem számít olcsónak akárhogy is nézzük. Azoknak akik nem elvakult egészség megszállottak azoknak nem jó vétel az ilyen, mert sokat egy pizza nem változtat rajtuk, de még jól sem laknak vele. A következő áldozatom szinte biztos homlokegyenest ellenmegy mostani választottammal, mert az Chicagoi vastagtészta opcióval lesz rendelve.

Pont: 5/10