Select Page

Pizza Forte – PizzaDog

Pizza Forte – PizzaDog

Picit mintha kezdene. a hot-dog is nagyobb szerepet kapni a street food mániában, persze közel sem olyan volumennel, mint anno a burger tette. Olyan brutális extra dolgokat talán nem lehet egy hot-doggal művelni, de persze minden csak fantázia kérdése. Az alap koncepció végtelenül egyszerű, egy kifli benne egy virsli.

A Pizza Forte, az egészet ötvözte a pizzával, és megalkották a PizzaDogot. Neve végtelenül beszédes, nagyon nem is kell túlmagyarázni.

PizzaDog – fűszeres pizzaszósz, virsli, mustár, mozzarella

Az egészet egy 32 cm átmérőjű pizza tésztában rejtik el calzone módra, azaz hajtott lesz a mutatvány. A kép alapján egészen látványos, és bevallom, ez sokat hozzátett, hogy végül e mellett raktam le a voksom, már ami a rendelést illeti. A városban egyre több ponton találkozom a nevükkel, szóval érik egy helyszíni tesztelés is, de a rendelésre visszatérve, respekt érte, hogy ők a nagy Netpincér “jótékony” százalékai nélkül megélnek, de persze ehhez kellet, hogy egy korrekt felhasználóbarát felületet tegyenek ki az internet ablakába.

Esztétikai megjelenés: A csomagolás zseniális. A minőség első osztályú, és a rajta szereplő hölgyemény a hozzátartozó szövegbuborékkal (“ahogy te szereted!) alighanem az összes férfi vendég fantáziáját beindítja. Miután kellően eljátszottunk a gondolattal vagy több ezer gondolattal, nyissuk ki és meg is látjuk magát a PizzaDogot. Szép félkör, aminek hajlatánál azért kicsit sok lett a szolizás és foltokban megkormozódott. Tetején a sajt barna színben pompázik. Calzone révén, vizuális élményekben egyértelműen csak akkor részesülünk, ha egy jó éles késsel félbevágjuk. Lányokat megszégyenítő módon kitapogattam, hogy merre van a virslik közepe és határozott mozdulattal hasítottam félbe. 4 szál került bele, ami egészen hosszan nyúlik el a hajtott pizza tésztában. A virslik alatt vékony pizza szósz réteg, oldalt pedig inkább a mustár tanyázik. Egy csík sajt is került bele, talán ezzel ragasztották ilyen masszívra az egészet.

Pont: 8/10

Ízvilág: Pár calzone már van a torkom mögött, de ilyen masszív szerelést én még nem tapasztaltam. Simán meg lehet fogni és tartani, mint akár egy gyorst és szépen falatozni. A tésztája kellemes ropogós, de a megégett részeknél sajnos jön az odaégett tészta íze. A pizzaszósz enyhén fűszeres, de a paradicsom íze végig dominál, azzal nincs baj. A virsli nem filléres hulladék, de nem is mondanám, hogy világbajnok hentesmunka eredménye lenne. A mustár hozza a hot-dog alap ízvilágát, annyit módosítanék benne, hogy nem csak a széleihez töltenék belőle, hanem a közepe fele is. A sajt benne meganyúlós, a tésztára pirult pedig kellemesen ropogós. Összességében nem rossz, a pizza és a hot-dog ízvilágából is nyújt egy keveset egyaránt. Egyetlen negatívum, a pici túlsütés, de ezt, odafigyeléssel könnyedén orvosolni lehet.

Pont: 7/10


Mennyiség: A tészta vastagsága normális, nincsen eltúlozva és nem lett az egész egy vaskos kalács végül. A virslik jó hosszúak és ennek köszönhetően a szélső falatoknál is jelen vannak. Szószból egy ici-picit el tudnék benne többet is viselni, főleg, ez igaz a mustárra. Sajt fronton Kánaán van, bőséges mennyiséget kapott a hátára és a belsőbe is. Egy emberre vetítve bőséges adag, de kezelhetőségéből kifolyólag azt is el tudom képzelni, hogy osztozunk rajta egy cimborával például egy meccsnézés közepette. Egy szó mint száz, ebédre tökéletesen elég volt nekem.

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: Alaposan meg vagyok lőve, mert halálbiztosan nem tudom belőni, hogy melyik konyháról érkezhetett, de lehet csak nyomozó ösztöneim nem eléggé kifinomultak. A visszaigazoló e-mail, biztató 40 percet írt, de ebből a valóság 63 lett, ami már bizony túl van a hírhedt egy órás határon. Futár modora és hasonlói végtelenül rendben voltak, egy szolid bocsánatkérés is belefért a kisebb csúszásért, korrekt.

Pont: 6/10

Ár/érték: Mielőtt belekezdek muszáj megköszönnöm Zsoltnak az ajánlást, aki anno a borzas bugerre is rávett, igaz az, jókora pofára esés lett. A PizzaDog jópofa újítás, amiben szerintem még van tartalék, van hova még kimaxolni a témát, például full extrás verziókkal. 1600 forintot kell kicsengetni érte, ami egy erős közepes árkategória. Nincsen túlbonyolítva, mondhatni kicsit egyszerű is, de bízom benne, hogy lesz ebből vadabb verzió is. Mivel a Forte főként pizzával dolgozik, így amíg nem jön valami ütleg újítás, addig nem esélyes az újra teszt, salátával inkább nem kísérletezgetek, egyelőre még messze a nyár.

Pont: 7/10