Select Page

Pizza Girl VIII. kerület – Tejfölös pizza (32 cm) + Kukorica

Pizza Girl VIII. kerület – Tejfölös pizza (32 cm) + Kukorica

Megint eltelt egy hét, és megint eljött a várva várt nap, igen bizony, bizony igen, péntek van. Mielőtt nagyon belemerülnék, abba, hogy egy újabb pizzaélményt osszak meg veletek, elárulok egy titkot. Következő pénteken, kicsit felkavarjuk az állóvizet, nem egy újabb házhoz szállított pizzáról fogtok olvasni, hanem egy kicsit érdekesebb és változatosabb témát fogunk körüljárni.

Na, de nem vagyok az a poént lelövős típus, vagyis igyekszem magamról ezt elhitetni, így nem is szaladok előre az időben, hanem mesélek egy pizzásat. Nem is olyan rég történt az a baleset, mikor is a Pizza Girl-től rendeltem pizzát, és okosan Gasztro címére rendeltem meg, már régi sztori, de valahogy mégis hozzám került a tészta. Lehet, hogy a forintosított hálámnak köszönhetően, de az is lehet, hogy csak azért mert nem olyan kicsi a kerület amiben lakom, elkezdtek felénk is szállítani. Eme remek hírnek a rövid, de annál tanulságosabb történetét olvashatjátok most.

Esztétika, megjelenés: A kiszemelt áldozat a tejfölös névre hallgató pizza. Egy pizzériától, nem is várna mást az ember,minimum ezt a látványt, a doboz felbontása után. Első ránézésre igencsak tetszetős, merüljünk is bele, mi került a tejfölös tésztára. Husi téren kétféle feltétet találunk a sorban. A feldolgozottabb a sonka, a másik pedig szép, vékony szeletekre vágott bacon. A sonka nem olyan látványos, az viszont egyértelműen látszik, hogy bacon szinte mindenhová került. Alap esetben a húsokon kívül a pizzát a főt tojás sárga és fehér színei és a paradicsomkarikák piros színe teszi változatosabbá, de hogy ne csak ennyi legyen az egész, némi plusz kukoricát is kértem rá tőlük. A feltétek arányosan vannak elosztva a pizzán, belül hófehér a tészta a tejföltől, a nagyjából centi vastag perem viszont szép barnára van sütve. A megjelenésen nem nagyon találok kivetni valót, igazán hazai piacra alkotott pizza került a dobozba.

Pont:8/10

Ízvilág: Sokszor megjátszom, hogy a vastag perembe harapok először, hogy érezzem a tészta ízét, most sem tettem másképp. A tészta enyhén sós, könnyed, érezhetően értik a tésztakészítés mesterségét. Beljebb indulva egyértelműen kiderül számomra, hogy a tejfölt egy az egybe használják feltétként, nincs benne semmi fűszer, még só sem. Ez alapjában nem baj, így a feltétek íze alkothatja meg az ízt, valóban el tudnak térni egymástól a pizzáik. A sonka darabok ízben nem játszanak nagy szerepet, ellenben a bacon hozza üstös ízt, és a kellemetlen zsírban tocsogós mellékhatás elmarad. A paradicsom ízletes, még talán hazai, a kukorica pedig édeskés, pont ahogy szeretem. A tojás karikákból nem került rá túl sok, de ahol a sárgája az úr, ott domináns az íz. Az ízhatás remek, passzolnak a feltétek a tejfölös alaphoz.

Pont:8/10

Mennyiség: 32 centiméteres pizzát árulnak, és egy centi vastag szél ide vagy oda, valóban 32 centis pizzát hoznak is ki. Ez minden esetben kiemelendő, mert gyakran összemennek 30 centire az ilyen pizzák a sütőben. A feltétek terén, a tojás kivételével, szinte mindenből jut minden falathoz, így valóban azt tudja enni az ember amit kívánt. A tojással jellemzően spórolnak mindenhol, de legalább most nem plusz 200 forintért kaptam egy nyamvadt főt tojást.

Pont:7/10

Kiszállítási idő: Csak mert sosincs tökéletes ebéd, valami hiba azért most is akadt. A jellemzően 45 perc alatt szállító pizzéria sikeresen kiszállította ezt a remek pizzát 1 óra és 39 perc alatt. Hát ez elég siralmas, főleg, ha azt is beleszámolom, hogy kb. 50 perc után hívtak fel, hogy sorry késni fog a futár. Természetesen kedvesen megkérdeztem, hogy mire számíthatok, és a kedves hölgy a vonal másik oldalán azt mondta 10-15 perc. Nyugtáztam az infót és vártam tovább, majd majdnem 15 perccel később meg is érkezett a pizza. Nem mai csóka hozta, így nem kérdeztem meg, hogy tényleg teljes árat kell e fizetnem, de bizony forintra pontosan megvártam a visszajárót…

Pont:1/10

Ár/érték: a 32 centiméteres pizza 1190 forintos áron kaparintható meg. Ha ezt a kukoricával turbózott változatot ízlelnétek, akkor 150 forintot kell fizetnetek. Így a képeken látható pizzát 1340 forintért rendelhetitek meg. A tészta remek, a feltétek minősége is teljesen rendben van. Ezek a tényezők lehetnek azok, amik miatt, sokan már nagyon rég óta rendszeresen a Pizza Girltől rendelik meg a betevő pizzát. Egy két nemkedvelést jelző véleménnyel is lehet találkozni, ami vélhetően hasonló bakik miatt lehetett, mint ez a mérhetetlenül hosszú kiszállítási idő. Összességében a pizza remek, az ár is jó, viszont ez nem az ő napjuk volt a kiszállítás terén. A vesztett pontok okozója az a fránya idő.

Pont:6/10