Select Page

Pizza Itt All Ia – Cippolo pecorino pizza (32 cm)

Pizza Itt All Ia – Cippolo pecorino pizza (32 cm)

Tegnap sétálgattam, mikor egy csuklyát húztak a fejemre és berángattak egy sötét nyirkos sikátorba, ahol eltorzult hangon brutálisan megfenyegettek. Sajnos semmit nem láttam az arcukból, csak annyit közöltek hogy jó lenne ha rendelnék végre ismét pizzát, mert már több mint három hete nem volt pizzás post…

Éjszaka rémálmok gyötörtek és verítéktől átázva riadtam fel reggel, így úgy döntöttem letérdelek előttük és ismét rendelni fogok egy pizzát. Nagy keresgélés után a Pizza Itt All Ia lett a befutó, tőlük emlékeim szerint még nem volt semmilyen formában post. Próbáltam egy kicsit extrább pizzát kinézni magamnak, hogy ne unalmas húsimádó vagy hasonlóval untassam a nagyérdeműt. A pontos leírás így fest: tejfölös alap, mozzarella, sonka, gomba, lilahagyma, snidling és juhtúró. A nevét a pizzának megpróbáltam többször is kimondani, de kudarcba fulladt minden nekifutásom, lehet Barta Oszkár-korban szenvedek én is? Na mindegy remélem újdonsült barátaim elégedettek lesznek a választásommal…

Esztétikai megjelenés: Diszkrét egyedi logóval ellátott dobozban jött, amit felnyitva egy egészen gyönyörűséges példánnyal találjuk magunkat szembe. Szép kerek forma, melynek közepét a fehéres világos szín uralja, ez gondolom a tejfölös alapnak tudható be. A feltétek szépen elvegyítve, rendesen elosztva kerültek rá, melyeket egy szolid pizzaszél zár körbe, ránézésre egyáltalán nem kalácsos. A tésztán foltokban látszik, hogy elegendő időt töltött a sütőben ennél több szolizás nem kell neki mert akkor már keményen szenes lenne. Közelebbről megvizslatva minimális lisztréteg maradt a tésztán, ezután garantáltan lehet porolgatni tenyerünket. Külön plusz pont az étteremnek, hogy egészen egyformára sikerült felszeletelni, ez ugyan apróság de sokszor fontos lehet.

Pont: 9/10

Ízvilág: Többször említettem már, hogy én igazán a paradicsomos alappal megáldott pizzákra esküszöm, de őszintén bevallom ez legalább olyan jó mint azok. A tejföl és a juhtúró szerintem nagyon jó párosítás, tehát az alappal semmi gond nincsen. Másik építőköve egy pizzának a tésztája, ami most kicsit lisztes, de rendesen átsült legalább sehol nem maradt nyers folt benne. Nem a ropogós fajták közé sorolandó! A hagyma végre ízletes, nem pedig csak dísznek van rajta a feltétek között. A hús fronton jelenleg egyedül árválkodik a sonka, amit egy erős közepesnek sorolnék ízügyileg. A mozzarella a legtutibb választás egy ilyen pizzához, kellemes olvadt állaga és íze bearanyozza az egészet. Legnagyobb kérdőjelet a snidling számomra, szemlátomást rajta van a pizzán de ízét egyáltalán nem érezni rajta, tisztában vagyok hogy nem egy karakteres ízzel bíró gyep, de akkor is kicsit többet vártam volna tőle.

Pont: 7/10

Mennyiség: A tészta vastagsága közepesnek mondható, talán ennél ideálisabbat nem is kívánhatna egy egyszerű halandó magának. Az átmérő 32 centiméteres meglétét én most elhiszem, de lassan tényleg bevezetem a centizést a pizzáknál. A feltététek tökéletes arányban vannak egymással, egyetlen apró bibit tudok nagy erőltetve megemlíteni, azaz a sonkából lehetne egy picivel több, mondjuk a snidling meg úgy semennyi úgysincsen a látványon kívül más értelme. Forever alone üzemmódban ha beburkoljuk a pizzát, akkor egy könnyed négy órára tudom belőni az adagot. Több mint száz különböző pizza után, erre bátran ki merem jelenteni, hogy elég kell legyen.

Pont: 9/10

Kiszállítási idő: Lassan, de biztosan a Netpincér visszaigazoló e-mail beleég a monitoromba, de ennek ellenére látom hogy az étterem 40 kerek percet vállal a kiszállításra, ez kissé bátor húzás szerintem. Viszont ez az étterem 19-re lapot húzott, mert kisebb űridővel 33 perccel a rendelés elküldése után már kint volt a kaja. A futár vidáman és kedvesen adta át a dobozt, engem az étterem ezen teljesítménye teljesen lenyűgözött azt kell mondjam. Hálát adnék az úrnak, ha csak ilyen rendeléseim lennének a jövőben és a másfél órás kiszállítások már csak rémálmokként lennének jelen életemben.

Pont: 10/10

Ár/érték: Egy nagyon pofás és villámgyors pizzával volt dolgom, aminek csak apróbb hibái voltak az ízek rejtélyes útvesztőiben. A minőségért néha áldozni kell egy kicsit többet a gubából és ez most is így van, azaz 1490-et kér a post írásának időpontjában az étterem ezért az összeállításért. Picit a drágább irányba sorolnám az átlagossal szemben, de úgy érzem most megérte az a plusz egy-két százas amivel többe került. Gyanútlanul le fogok még csapni az étteremre, akkor terveim szerint a lazacos kínálatot fogom közelebbről megvizslatni! Az étteremtől egyáltalán nem kell tartani, szerintem aki betér az nem fog csalódni bennük. (remélem a tegnap esti úriemberek elégedettek, hogy pizzát ettem – igaz fenyegetés hatására…)

Pont: 8/10