Select Page

Pizza Karaván Paks – Pizza Füstimádó 50 cm

Pizza Karaván Paks – Pizza Füstimádó 50 cm

Egy baráti két hónappal ezelőtt, Pakson jártam amikor a lírai szépségű Volán pályaudvar szívében rejtőző Dolce Vita éttermet csekkoltam le. Nem  mondom, hogy berosáltam a gyönyörtől, de ezt az akkori postban jobban kifejtettem már. Úgy dobta a gép, hogy ismét Pakson tevékenykedem kicsit így nem voltam rest és rendeltem egy pizzát. A múltkori után több tipp is érkezett egy bizonyos Pizza Style nevű étteremre, így gondoltam őket fogom górcső alá vonni, de ez kósza álom marad mivel telefonon ma ebédidőben elérhetetlenek voltak.

Az internet és egyéb infók alapján a Pizza Karaván lesz a végleges áldozat. Eddigi 32-es pizzákkal kicsit szakítva most egy igazi óriással kell megbirkóznom aki 50 centivel mérlegel az étterem szerint. Az étlapon nekem kicsit fura, hogy a pizza szó az adott összeállítás neve előtt és nem utána szerepel, de lehet csak én vagyok nagyon szőrszálhasogató ma. A választott Pizza Füstimádó névre hallgat, ami az alábbi feltétekkel mozog: paradicsomszósz, tarja, bacon, szalonna, szalámi, hagyma, sajt, füstölt sajt és barbecue szósz. Egy helyen benne is van a füstös jelző, ettől csak nem kéne füstösnek nevezni, inkább valami húslover.

Telefonon megrendeltem, nagyon elszoktam már én ettől elkényelmesedett a seggem a netpincértől úgy látom. Az igazat megvallva lehetőség van neten is leadni a rendelést, de a 90-es évek designja kicsit eltántorított ettől a próbálkozástól.

Esztétikai megjelenés: Sokszor említettem, hogy lemérem a pizzák átmérőjét, lehet kicsit aljas dolog, de ha valamit ígér az étterem azt tartsa is be. Adott volt a megfelelő mérőeszköz, ami annyit hozott ki az egészből, hogy 50 centiméter helyett csupán 46 centi az átmérője, pedig a legnagyobb jóindulattal minden helyen mértem, hátha valahol eléri egy kis torzulásnak köszönhetően… Na szóval 4 centi mínusszal indul a dolog, ekkorát talán még a férfiak sem hazudnak. Formára egészen szabályosnak tűnik, és a szeletelést is egészen ügyesen megoldott a konyha ezért jár a piros pont. A tészta egység vastagságú, tehát a széleinél a világért sem vastagabb egy hajszállal sem, így nem igazán különül el látványra. Öt darab szép kék távtartó fityeg benne, valaki tudja hogyan kell szabályosan belerakni? Ahogy itt vagy pont fordítva? Mindegyikre sok példával találkoztam már. A nagy hús dömpinget nem látom, egy-két karika szalámit látok és pár csík tarját vagy bacont. Az egészet lefedi a sajt, így nehéz őket megkülönböztetni, az erőmű közelsége miatt pedig ilyen gyorsan még nem alakult ki a röntgenlátásom. A BBQ szósz szerintem kicsit barnítaná a pizzát, szerintem ez lemaradt róla.

Pont: 6/10

Ízvilág: A tészta egészen semmilyen, nem puha, de nem is rágós valahol félúton próbálkozik, egy ropogósabb verziót sokkal jobban el tudnék most képzelni a pizza alapjául. Rohamosan haladva az origója felé, egészen sok mindent ki merek jelenteni. Az étterem valamiféle szerződést kötött a makóiakkal, mert annyi hagyma van rajta, hogy minden egyes falatnál érezni az ízét. Nem tudom, hogy a bacontól vagy csupán a szakács lelkiállapotától, de a másik karakteres íz a pizzánál a só, ami egy pár falatig oké, de folyamatosan érezni már nem annyira bulis. Hús fronton akár azt is meg merném kockáztatni, hogy a leírtakkal ellentétben nem minden sikerült valójában prezentálni a pizzára. Foltokban érezni a hús ízét, de közel nem annyit mint amennyit elvártam volna. Az egyetlen füstös jelzővel ellátott feltét a sajt, totálisan füstmentes, lehet szólni kéne nekik, hogy az erőmű kéményénél nem fog füst kiáramolni, így máshol próbálkozzanak – legalábbis jó esetben. A BBQ szósz hűlt helyét sem találom, szószként csak a paradicsomos alapot vélem felfedezni. Nem estem hanyatt, ez nem lett életem pizzája.

Pont: 5/10

Mennyiség: Ahogy már említettem, négy centi hiánnyal indul a történet. A maradék 46 centis anyag tökéletesen sok egy átlagos ember számára, de talán nem árulok el nagy titkot azzal, hogy ezt nem egyedül ettem. Alapvetően nem lenne kevés, jól lehet vele lakni, de a feltétek arányaival már tudnék kötekedni. A húsok keményen alulmaradnak a hagymával és a sajttal szemben, pár apró foltban található csak, pedig a lista olyan szépen mutatott. A hagyma mennyiségét könnyed csuklómozdulattal lehetne felezni és a helyére csak húst kéne hinteni, sokkal jobban hasonlítana az étlapon leírtakhoz. Azt, hogy mennyire lesz elegendő most leírni nem túl hiteles, mert nem egyedül pusztítottam, ha csupán az éhség csillapítása a cél akkor elég az biztos, ha azt nézzük, hogy mit ígér és mit prezentál az étterem akkor máris más a helyzet, döntse el mindenki, kinek mi a fontosabb.

Pont: 6/10

Kiszállítási idő: A telefonos rendelés szépsége, hogy egyből meginfozhatjuk a dolgot, hogy várhatóan mennyi idő lesz a kiszállítás. A diszpécser könnyed 45-50 percet saccolt. Nem kerestem utána, hogy mekkora távolságra van az étterem, így nem tudom, hogy csupán pár sarok vagy több kilométer a táv. A végeredmény úgy lett ahogy jósolták a keleti bölcsek, pontosan 50 perccel a telefon letétele után csörgött a futár, hogy meghozta a betápot. Nem tudom, hogy itt Pakson ez milyen teljesítmény, a fővárosban egészen elfogadható időnek számítana és azt sem kell figyelmen kívül hagyni, hogy betartották amit ígértek.

Pont: 8/10

Ár/érték: Ezért a kamu 50 centis kivitelért egészen pontosan 2360 Forintot kér a paksi Pizza Karaván, ami talán nem is lenne drága, ha nem lenne ennyi probléma vele. Ennyiért ilyen feltétekkel könnyű megrakni egy ekkora pizzát, értem én a hagymára és a sajtra, ezek nem igazán a drága kategória jeles képviselői. Már a névválasztástól újra kellene szerintem gondolni az egészet, mert így kissé átverve érzi szerintem magát a kedves vendég. Két paksi tesztemből eddig egyik sem hozott lázba, de nincsen vége a kalandozásomnak, ma még egy közeli csárda kerül a célkeresztbe, hátha ott már jobban vizsgáznak az atomvárosiak.

Pont: 5/10