Select Page

Pizza King Bartók – Görög gyros tál

Pizza King Bartók – Görög gyros tál

Igen, ismét Pizza King, amit már ezerszer megfogadtam, hogy mellőzni fogok. Az indok, amiért ismét őket választottam nem más, mint hogy egyre több helyről hallottam vissza a következő véleményeket, “a gyros tál nem is rossz”, “egészen jó a gyros” és ezekhez hasonló. Elkezdte piszkálni végül a fantáziám, de az i-re a pontot egy kollégám dobta, aki történetesen azzal jött, hogy egész jó a görög táljuk.

Imádott Netpincérünket felástam, ahol megint csak sikerült meglepődnöm, közel 300 visszajelzést kapott már ez a fogás és ez alapján 88%-ban elégedettek a vásárlók. Ez szerintem kifejtetten magas a többi fogásukhoz képest és ennyi visszajelzést pedig nem sűrűn láttam eddig karrierem során.

Görög gyros tál – görög saláta, hasábburgonya, gyroshús, pita, két öntettel

Nincsen túlvadítva, legalább egy öntet leírást még el tudnék viselni, nem árt néha ha tudja az ember, hogy mit fog kapni ebédre pontosan. A másik opció, amivel még sokat szemeztem a “0,8 kg-os görög gyrostál”, de itt a vélemények már közel sem a90% fele tendálódtak, sokkal inkább a 65 irányába tart, illetve nem tudtam eldönteni, hogy ezt hányad magammal kellene ennem igazából.

Esztétikai megjelenés: Két egyforma doboz és 2-2 adag öntet, amit jól alaposan bebugyoláltak fóliával. Csomagoláson keresztül látszik, hogy szállítás közben az egyik vélhetően paradicsomos szósz léket kapott és pár cseppet kiengedett magából. Az alsó doboz zárjánál egy-két apró csirkehús darab bírt elszabadulni, de inkább a szósz a zavaró, mert figyelni kell rá erősen vetkőztetés közben. Felnyitás után már közelebb jutunk a gyrosszerű látványhoz, de kicsit bánom, hogy nem válaszfalas dobozt használnak hozzá. Négy cikkre vágott pita van a legtetején, amit egy réteg csirkehús követ, ami alatt ott fityeg a hasábburgonya ágy. Ennek az elhelyezésnek annyi hátránya van, hogy a krumpli aztán minden kicsapódott párát és kisült zsiradékot felszív, ergo pépes lesz. Az oldalába tuszkoltak egy kevés salátát, amiben találni pár apró kocka fetát. Kiszállítva ez egészen normálisan néz ki, nagyon máshogy ezt megoldani nem lehet.

Pont: 7/10

Ízvilág: A pitán nincs mit magyarázni, mindenki kóstolta szerintem már önmagában és tudja milyen az íze. A szószok közül az egyik egy tejfölös enyhén kapros verzió, míg a másik egy paradicsomos és kellemesen csípős. Tetszés szerint ezt egyből boríthatjuk a tálba vagy marad a tunkolás. A hús jól átsült viszont a fűszeressége bőven hagy kívánnivalót maga után, tömören totál fűszertelen. A zöldségek közül a saláta kicsit már megsárgult, nem éppen a legfrissebb. A burgonya ahogy sejtettem megszíva magát mindennel és minden csak nem ropogós, egyes falatok rendesen püréként mállanak szét szánkban. A fűszeresség hiánya azért fájó pont, mert ha csukott szemmel enném, eszembe nem jutna, hogy ez tuti gyros, simán apróra vágott natúr csirke vegyes körettel és jó napot.

Pont: 5/10


Mennyiség: A doboz majdnem csurig töltötték, szóval nagyon nem lehetne sokkal többet beleálmodni sem. Dolgom végeztével nem érzem, hogy panaszkodnom kéne, adagra mindenképpen nálam jól vizsgázott, ha szigorúan a mennyiséget nézem. A fűszerezést ki kellene próbálni, mert így ez nem túl faja. A köretek arányaival talán egy picit lehetne még játszani, egy kicsivel kevesebb burgonya, de cserébe egy kicsivel több salátát elbírna. A szószok bőségesek, ha mindkettőt beleborítjuk akkor szerintem a doboz felületének 70%-át be tudjuk vele takarni. A paradicsomos mindenképpen a jobb, némi fűszert rejt és ezzel menthetünk a húsnál szenvedett hiányunkon. Az egész órára lefordítva nálam bőséges négy órát jelent.

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: 3 kilométer nettó/bruttó, de egy csavart tettem bele és kipróbáltam mi történik ha pontos időpontra rendelek ételt. Alapvetően kicsit úgy érzem, hogy sok étterem számára ez egy logisztikai kihívás, pont úgy megoldani, hogy egy futár odaérjen a kajámmal nem kis feladat lehet mindezt úgy, hogy ne töltsön el sok időt vagy ne késsen a többi címmel. Óra 30-ra kértem, amiből 46 lett, de valahogy nálam ez még bőven belefér, ez olyan kérés-szolgáltatás, amit pontosan pluszköltség nélkül betartatni pofátlanság lenne. A futár normális, köszönök csapatot erősíti.

Pont: 8/10

Ár/érték: A gyros tálak darabja 1050 forintért lehet a miénk. A kettő így nem kis rejtvény megfejtése után 2100 forintot jelent, amiben semmi érdekesség nincs, viszont a Netpincéres felületen van egy ilyen tétel: “1990Ft feletti rendelés esetén 1l Limessa üdítőt adunk ajándékba!” Háh! Nos, ebből egy cseppet se sikerült kiélvezni, nemes egyszerűséggel kimaradt a pakkomból. Így Mikulás után kicsit úgy érzem magam, mint a kisgyerek, aki semmit nem kapott meg a 320 tételes listájáról. Visszatérve a kajára ennyiért valóban nem lenne rossz, ha a húson lenne fűszer. Ezer forintért kiszállítva ilyen mennyiségű kaját már nagyon nehezen találunk a városban. Kora ősszel a kolléga járt a messzi görög földön, talán egyszer eljut oda, hogy megossza ottani gyrosos tapasztalatit… (apropó a post végére jutott eszembe, hogy én már ezt egyszer próbáltam...)

Pont: 8/10