Select Page

Pizza King – Bartók – Húsimádó pizza (32cm)

Pizza King – Bartók – Húsimádó pizza (32cm)

Bő két évvel ezelőtt egészen sokat rendeltem a Pizza Kingtől. Egyrészt lusta voltam keresni, másrészt akkor is már vállalták a 39 percet ami valljuk be egészen csalogató még most is. A kezdeti post rengetegből mára alig lett félévente egy, így mondhatni leszoktam róluk. Jelenleg nyolc étteremmel operál a lánc, ebből nem tudom mennyi ami csak konyha jelleggel üzemel, de kis kutakodás után honlapjukon biztos kiderülne. Az említett honlapon Michael Jackson – Billie Jean slágerét végtelenített ciklusban hallgathatjuk, kicsit erről nekem a késői 90-es évek megoldásai jutnak eszembe.

Az étlap bőséges és átnézni is kisebb kihívás már. Péntekre fókuszálva a pizzákhoz görgettem ahol újabb alcsoportok várják az éhes kalandort. Négy különböző átmérővel rendelhetjük a pizzákat, melyek sima és prémium alcsoportra oszlanak. A jól bevált húsimádó lett a nyertes, mely ezeket tartalmazza: pizzaszósz, kolbász, szalámi, sonka, csirke, gyroshús és mozzarella sajt. A prémium alá én kicsit extrább húsokat remélem, de ez is tökéletesen megfelel.

Lehetőségek tárháza terül a vendég elé, öt különböző tésztalappal kérhetjük, én maradtam a hagyományos normál vastagságú tésztánál, de akár kérhettem volna calzone módra is. Ezen túllépve négy különböző szósz (BBQ-parmezános-sajtos-fokhagymás+tejfölös) közül kiválasztunk a tökéleteset, ismét a hagyományos paradicsomosat hagytam, ezt nem is kell külön jelezni. Ugyanitt felárért kérhetünk rá plusz feltétet amit én nemes egyszerűséggel kihagytam, maradok az eredeti receptnél.

Esztétikai megjelenés: Szép színes doboz, rajta a kupon csücsökkel melyet ha levágunk és összegyűjtünk 10-et akkor jár az ingyen pizza. 39 perc, vagy desszert – két felkiáltójellel a végén, szóval nagyon tutira mennek az már látszik. Masszív doboz egyáltalán nem nyeklik-nyaklik, gut! Felnyitva a pizza is rivaldafényre kerül, egészen pofás láthatóan vaskos szélekkel megáldott pizza. Szabályos kör alakján egyenletesen oszlanak el a feltétek. A vastag szél miatt a feltétek egy bő másfél centire kezdődnek a pizza szélétől, van aki ezen ledobja az ékszíjat, nálam nem számít nagy törésnek. Kíváncsi lennék a vastagtésztás Chicago verzió hogyan mutatna, de talán majd legközelebb. Összességében egy korrekt, pofás pizzáról van szó.

Pont: 8/10

Ízvilág: A húsimádó hozza a kötelezőt, korrekt minőségű húsokkal dolgozik. A gyroshústól vártam egyedül többet, sokkal karakteresebb, fűszeresebb ízben reménykedtem, de csak szolidan prezentálta a gyrospitában érzést. A többi teljesen jó tényleg nem lehet beléjük kötni. A tészta nem lett kalácsos, ami meglepett a széleinél látott vastagság után. Kellemes nem túl ropogós, puha tésztája van. Sajnos egy picit száraznak hat az egész, nem érzem a paradicsomos alapot egyáltalán, mintha alig került volna rá pár cseppel. Töményen húsos alapokra építkezik, így kár is zöldségről álmodozni, egyedüli vega feltét a sajt ami szerintem korrekt, lágyan-nyúlósan lehet vele játszadozni.

Pont: 8/10

Mennyiség: Szokásomhoz híven a centizés elmaradt, de talán karácsonyra meglepem magam egy munkahelyi mérőszalaggal és többé nem lesz ilyen probléma. Szemre nem vagyok halálbiztos benne, hogy megvan a 32-es átmérő, talán egy 30-31-re tenném, de lehet már csak a pénteki agyzsibbadás szüleménye és csak behaluzom az eltérést. A tészta normál vastagságú ez valóban így van, kivételt képez ez alól a széle, mivel ott tényleg helyenként túllépi a két centis vastagságot. A feltétekből van mindenből bőven, nem spúrkodták ki egyiket sem. TÖBB szószt mindenképpen megérdemel a pizza, ennyivel száraz marad szerencsétlen. Az egészet eltolva mégsem érzem a kajakóma közeledtét, egy szolidabb négy órás adagnak hat közvetlen elfogyasztás után.

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: Amikor ilyen garanciákkal kecsegtet egy étterem akkor 200%-al figyelek a pontos mérésre. A 39 perc nem számít soknak, sőt! A nyolc konyhás hálózattal lehet ilyet bevállalni csak. A végeredmény 41 perc, szóval járna a desszert a következő rendelésnél, de inkább nem problémázom ezen a két percen. Így is egészen dicséretes teljesítmény, főleg, hogy enyhén szitáló esőben kellett a futárnak közlekednie. A táv 3 kilométer, viszont ezt szinte végig kétsávos úton kell megtenni, ahol azért jobban lehet haladni, mint Buda szűk jobbkezes útvesztőiben.

Pont: 8/10

Ár/érték: A prémium jelző láttán nem 1280 forintos pizzára gondolok, igaz olyan nagyon prémium feltétek nem is kerültek rá. 11 és 17 óra között egy könnyed -5%-os kedvezménnyel tovább csökkenthetjük költségeinken szóval ebédre megvagyunk 1216 forintból. Ennyiért teljesen jó pizza, szerintem simán megéri. A környezetemben sokszor hallottam, hogy nem éppen dicsérik ezt az étteremláncot, nálam ez most nem igazolódott be, de lehet többet kellene rendelnem és akkor a nagyszámok törvénye alapján nekem is becsúszik egy elfuserált. Visszahelyezem látómezőmbe a Pizza Kinget, legközelebb egy cifrább, fullosabb rendeléssel próbálkozom. A flyerük továbbra is lenyűgöz, egyetlen oldalra ennyi információt rázsúfolni szinte már művészet. A hátlapon 4 úriemberből 3-at azonnal felismertem, aki tudja a negyedik legény kilétét írja már meg legyen oly jó. Pár év múlva szerintem az összes valóság show/ tehetségkutatóból lesz egy reklámarcuk.

Pont: 8/10