Select Page

Pizza King Bartók – Mexikói Quesadilla

Pizza King Bartók – Mexikói Quesadilla

A Pizza King igazi megosztó étterem, jó pár anyázós kommenttel illették őket, viszont van aki azt mondja, hogy ár/érték miatt mégiscsak egy elfogadható megoldás. Az igazat megvallva már én is fogtam ki egészen korrekt kaját, de volt olyan is amit még ellenségeimnek se kívántam volna. A helyzet úgy hozta, hogy ismét egy gyorsan kiérkező kajára volt szükségem, amiben ez az étterem többnyire azért jól teljesít. Nagy sakkozás nem volt az étlapot illetően, amint megláttam, hogy van mexikói repertoárjuk egyből odanyomtam és kiválasztottam a quesadillák közül a legszimpatikusabbat.

Csirkemell, bab, zöldpaprika, pepperóni, kukorica, taco fűszer, mexikói zöldkeverék, sajt és hasábburgonyával, áll a bőséges leírásban. Amikor rendeltem 5 vélemény alapján 80%-ot kapott, ami nem éppen bajnok, de nekem ennyi is tökéletesen megteszi. Egészen változatos a kínálat, kérhettem volna akár tonhalas verzióban is, de nincs kedvem az irodát szívatni egy könnyed halszaggal fél délután. A quesadilla mellett meglapul egy burrito is, de mini jelzője nem ejtett rabul első látomásra.

A quesadilla nem egy bonyodalom, bárki könnyedén tud egyet rittyenteni otthon. Tortilla lap, hús és sok zöldség kell hozzá leginkább. Összehajtjuk, megsütjük és jó ropogósan elnyammogunk rajta.

Esztétikai megjelenés: A csomagolásra hatalmas figyelmet fordítottak, első lépésnek a dobozból kell kibontanunk majd jöhet az hungarocell doboz. Formája hirtelen sok-sok kérdőjelet rajzol fejem felé, ami tovább fokozódik mikor megpillantom magát az ételt is. Akár egy burrito feltekerve, két végénél behajtva. Lehet én vagyok nagyon eltévedve, de számomra egy quesadilla nem így mutat. Két hasáb ami hasábburgonya ágyon fekszik, mellékelt pikszisben szerintem pedig színtisztán tejföl érkezett. Abban az esetben ha nem vagyunk még eléggé csalódottak akkor vágjuk félbe az egyiket és lessünk bele. Leginkább tészta van belül is töltelék egészen elrejtőzött, esélyes, hogy egy jó 30-as lapot tekertek fel jó szorosan. Abban az esetben ha burritot kértem volna egészen boldog lennék, mert amúgy korrektül egybe van, nincsen szétesve stb..  A köret ránézésre jó mirelites alapanyag, de tökéletesen fűszerezés nélkül sajnos.

Pont: 5/10

Ízvilág: Gyorsan bánatomban tunkoltam egy pár hasábot az öntetbe, ami egy egészen silány minőségű tejfölt takar semmi egyebet. Bizony azt a szakácsot már rég keselyük csipegetnék valahol a Sonora-sivatag mélyén aki egy ilyet merészelt volna tenni Mexikóban. Sajnos nem voltam ilyen felkészült, ezért inkább kerítettem ketchupot és azzal folytattam. A kamu quesadilla jobb színben tűnik már fel az első falatnál. Enyhén csípős és tényleg érezni itt némi fűszerezést. A kukorica édeskés ami a sok tészta mellett jól jön, mert nem lesz tőle száraz az egész. A csirkehús rendben van, de kétszer ennyi fűszert is elbírna gond nélkül. Az egészből hiányolok valamilyen szószt, mert ha ezt a tejfölt álmodták rá/hozzá akkor nagy a baj. Összességében egy közepes ízvilág, amiből mexikói irányvonal miatt azért sok minden hibázik. A hasábburgonya egész jó, ha megsózzuk akkor egy könnyed ropogós példányban részesülhetünk.

Pont: 6/10

Mennyiség: Abban az esetben ha szigorúan azt nézzük, hogy mennyire laktam jól nincs különösebb probléma, miután a körettel együtt mindet megettem, megjött a kellemes jól lakott érzet. Viszont ha belegondolunk, hogy többnyire tésztával raktam tele a gyomorom, már nem olyan fényes a helyzetünk. Ilyenekre sokan mondják, hogy akár feleennyiért vehettünk volna egy kiló krumplit aztán azzal is ugyanezt az élményt, pontosabban mennyiséget érnénk el. Sokkal több töltelék kellene egy ekkora lapba, még akkor is ha ezt a hibrid burrito-quesadilla vonallal próbálkozik a Pizza King. Fűszerezés mindenbe mehet még bőven, hús és köret egyaránt, mert ez így nem túl fűszeres. Vegyes érzelmek vannak itt mennyiség terén, legyen egy erős közepes és akkor minden bele lett számolva.

Pont: 6/10

Kiszállítási idő: Ez az egyik étterem mely legjobban esküszik a 39 perces kiszállítási garanciára, amit néha azért elbuknak, de akkor jár a desszert ugyebár. Nálam most tökéletesen kiszámolták a dolgot, mivel pont 39 percet vártam mire megcsörrent a telefonom. Kétlem, hogy a futár várna lent pár percig ha előbb jönne, csak azért, hogy játszadozzon a vendég érzelmeivel és végül az oly közel lévő ajándék desszert képét az utolsó pillanatban porrá zúzza egy mozdulattal. A táv továbbra is 3 kilométer, szóval el kell ismernem most egész jól szerepeltek és tartották magukat garanciájukhoz.

Pont: 8/10

Ár/érték: Szerencsére inkább a csudijó olaszos és pizzás szlogenjüket hangoztatják, ha ezt nyomnák mexikói verzióban tuti én verném a fejem a falba leginkább. Ez a quesadilla elcserélés nem kis baki, bár kitudja lehet én vagyok eltévedve meg a google pár ezer képe ami mást mutat gyökeresen azzal szemben amit kaptam. Az ára egészen baráti mivel mindennel együtt 990 forint, főleg emiatt még sokak visszatérnek az étteremlánchoz, nem hiába néha a pénz bizony nagy úr. Akárhogy nézem hanyatt nem estem a produkciójuktól, de tényleg ne vegyük figyelmen kívül, hogy 990-ból megvan az egész és ne értse senki félre nem akarom őket védeni. Személy szerint én szívesen áldozok többet is érte, cserébe persze egy autentikusabb mexikói ízvilágot várok már el és nem ilyen töltelék/tészta arányokkal felvértezve. Jó darabig most elég a Pizza King nyújtotta lehetőségekből.

Pont: 6/10