Select Page

Pizza King – BBQ Burger Prémium

Pizza King – BBQ Burger Prémium

Az eddig egyetlen paleo pizzát a Pizza Kingtől rendeltem, akik azzal valahogy nem győztek meg, hogy mindenáron nyergeljek át a paleo életmódra. Akkor úgy voltam vele, hogy bebiztosítom magam és rendelek egyet burgereik közül, de mire eljutottam a rendelésig nemes egyszerűséggel eltűnt az egész szekció az étlapról. Mivel annyit hangoztattam a második esély szlogent, ideje kicsit teljesíteni is belőle. Őszintén szólva nincsenek nagy elvárásaim, kezd nálam is túlsúlyban lenni azon esetek száma amikor csalódottan fejezem be az ebédet, persze értem arra amit ettől az étteremlánctól rendeltem.

A hamburger szekciójuk hat különböző pácienst tartalmaz, de ha jobban megnézzük akkor csak három az a hat, mivel mindegyikből van egy alap és egy prémium verzió. Kétharmada a kínálatnak hátszín húspogácsára építkezik, a maradék pedig csirkére alapoz. Az én választásom a BBQ Burger Prémium ami a leírás alapján így fest: 20 dkg hátszín húspogácsa, buci, BBQ öntet, római saláta, paradicsom, salátahagyma, cheddar sajt, házi paradicsomos és majonézes öntet, dollár chips és majonézes káposztasaláta.

A rendelés kicsit ismét kalandosra sikeredett, a Netpincéres listájuk szerint hozzám nem szállítanak burgert, de ha saját honlapjukon ásom fel akkor már elérhetővé válik. Értelemszerűen utóbbi megoldás mellett döntöttem és voltak olyan pontok melyek a rendelés folyamata alatt kifejezetten tetszettek. A rendelés véglegesítése után szolidan nyomon követhetjük rendelésünk állapotát, például látni mikor adták át a futárnak az elkészült ételt.

Esztétikai megjelenés: A csomagolás láttán megnyugodtam, hogy nem váltott át az étterem prémium szintre, jó adag fólia ismét, egy kisebb sátorra gond nélkül elegendő. A burger egy hungarocell dobozt kapott és miközben forgattam egy aranyos rajzszeg szúrta meg ujjam, bizony alul ezzel fixálták a fóliát, köszi! A kétfajta köret két különböző méretű műanyag pikszist kapott, mindkettő áttetsző. Visszatérve a fő fogásra a doboz éleinél már egy pirosas szósz kandikál ki, ami elsőre sok jót nem sejtet. Felnyitva minden aggodalmam beigazolódik, ez bizony tökig gázol a szószban. Az egész buci alatt áll a vegyes szósz, illetve a zsemle oldalán szépen kisebb csermelyként csurog lefele. Akárhogy is forgatom nem találok olyan beállítást amitől beindulna a nyálelválasztásom, ez nagyon a strandburger kategóriát képviseli. A fedelet leemelve sem javul a helyzet, a húspogácsa masszív sötét árnyalatban pompázik hátán pár vaskos uborkakarikával. A szószcunami itt is uralkodik.

Pont: 5/10

Ízvilág: A buci tömör, kicsit olyan érzésem van fogyasztás közben mintha ezt már lefagyasztották volna egyszer. Meglepő, hogy a mellette tócsában álló szószból alig szívott magába. A húspogácsa nem éppen csúcsminőségű húsból van, száraz és eléggé rágós, fűszerezése pedig konvergál a nullához. A szószok közül néha kiérezni a BBQ édességét, de a többit jobb ha inkább kizárjuk az összképből. A zöldségek közül egyiket se emelném ki, mindegyiken egyformán úszik a ketchup és majonéz keveréke, igazi gitáros strandburger élmény ismét. A sajtból tökéletesen semmit nem érezni, mintha kimaradt volna. A dollár chips remekül felszívta saját kicsapódott páráját és ropógósságából semmi nem maradt. Sóval lehet rajta kicsit menteni, de alapból egy fikarcnyit sem tartalmaz. A káposztasaláta átlagos, talán ez ami a legjobb az egészben. Összességében a prémium jelző jókora átverés vagy ha úgy érzik ez annak számít akkor komoly bajok vannak az étteremnél.

Pont: 5/10


Mennyiség: A 200 grammos húst nem mértem le, állaga alapján jó tömör, de méretét eltekintve (ránézésre olyan mint egy mirelit hús) azért elbizonytalanodom, hogy ez lehet-e annyi mint amennyit ígértek. A buci méretben remekül passzol hozzá, nem fedi el a feltéteket. Szószból rengeteg van ahogy ezt már fentebb megjegyeztem, ennek a dózisnak negyede is elég lenne. Az érdekesség, hogy a sok szósz ellenére eléggé száraz hatást kelt az egész. A burgonya köretből másfél tucatnyi korongot kapunk, ezzel mennyiségre nincsen semmi gond. A saláta pár falattal eltüntethető. Sajtból lehetne több vagy inkább ha ennyi akkor a feltétlistáról ki kellene húzni szépen. Maga a burger egy átlagos méretű, nem mondom, hogy halálra zabáltam magam az egésszel, de a jól lakott érzés azért megjött a végére.

Pont: 7/10

Kiszállítási idő: Igen ismét felidéztem fülbemászó szlogenjüket, hogy náluk kiszállítási garancia van 39 percre. A táv 3.1 kilométer amit sikerült garanciálisan elbukniuk, mivel a futár pontosan 44 perccel később érkezett, na mindegy nekem nem kell rohadtul a desszertjük. A rendelés alatt viszont továbbra is plusz pont azért, hogy mutatják éppen melyik fázisban tart rendelésem. A futár a borravaló után akkorát rám köszönt, hogy még órákkal később is lobogott a hajam. Nem bajnok idő, de azért a teljes mezőnyt elnézve ez nem olyan rossz teljesítmény, de felejtős ez a 39 perc továbbra is.

Pont: 7/10

Ár/érték: A BBQ Burger prémium tokkal-vonóval együtt 1590 forintot kóstál ami önmagában azért nem lenne olyan vészesen drága, viszont ennyiért sokkal jobb minőségű burgereket is kaphatunk, főleg ha arra gondolok, hogy nem is olyan rég tesztelt Don Pepe – Sombrero akciósan szintén ennyi, ahol a csomagolás már rommá veri a Pizza King megoldását. A rajzszeg előtt továbbra is értetlenül állok, nem bánnám ha átnyergelnének mondjuk egy celluxos megoldásra. Szomorú, hogy ezt a Pizza King prémium szintnek érzi, szerintem egészen távol járnak még tőle. Nem nagyon ajánlom nyugodt szívvel, ennél jobb és minőségibb burgereket találunk a piacon és nem is kell olyan mélyre ásni. A King csapata egy jó darabig bannolva van a tervekből, 2014-re szerintem befejeztük.

Pont: 6/10