Select Page

Pizza King – Lángos pizza (40cm)

Szerző: | 2016. jún. 29. | Egyéb

Miután beköszön a nyár és az ember végre leszabadul a vízpartra, akkor kötelezően elkapja az “enni kéne egy lángost” érzés. Balaton, Velencei-tó vagy bármelyik strand szegletében van esélyünk lángost lőni. Érdekesebb, hogy a sokak által “imádott” Pizza King előrukkolt egy olyan pizzával, ami valójában lángos is. Nagy rakétatudományra nem kell számítani, az ötlet egyszerű, mint az ásóbot, pizzatészta és rá némi tejföl, illetve dupla adag sajt. 

Ételképes étlapjuk nekem még újdonságnak számít, egészen normális fotókkal tudják már illusztrálni, hogy egyes fogások várhatóan miként fognak mutatni. Végtelenül naivan újra belementem a rendelésbe, pedig már jó párszor megvicceltek ezelőtt. Lehet extra feltétekkel vadítani a lángosos élményt, de mindent maradt az eredeti álom szerint, ahogy azt a konyhában megálmodták az ötletgazdák.

balra tarts!

balra tarts!

Annak fényében, hogy két és fél fajta feltét kerül rá, bátorkodtam a 40 centis átmérővel szerelt példányt berendelni. A pizza ugyanúgy olyan dobozban érkezik, mint amiben testvérei, melyeken hagyományos feltétek vannak. Lötyög a dobozban, mint tehénen a gumicsizma, sajnos nem volt közelben mérőeszköz, hogy lemérjem az igazságot. Ránézésre aligha leszünk ebbe azonnal szerelmesek, pizzának snassz, lángoshoz mérten pedig a durván megolvadt sajt látványa nem túl méltó.

nem a legvékonyabb példány

nem a legvékonyabb példány

Szélei stílusosan akarnak hasonlítani egy kalácsra, szóval várhatóan szénhidrátból nem lesz hiány. A sajt nem teljesen homogénen olvadt meg, a két típusnak köszönhetően látni a felületükön eltéréseket. A tejfölös alap a hó hatására szépen kiszáradt, ezzel aligha fogjuk magunkat fülig összekenni. A széleinél a tészta kifejezetten fullaszt, egészen száraz, de cserébe jó vastag is. Ízre semmilyen, se a sajtoknak, se a tejfölnek nincsen íze, a tészta pedig üres és ízetlen. Ritka alkalmak egyike, de ezt meghintettem alaposan szóval, hogy valamit legalább érezzek falatozás közben.

száraz sajnos az egész

száraz sajnos az egész

Árban 1800 forintnál vagyunk, amit inkább 4 korsó sörre kellett volna fordítani a nyári napsütésben valamelyik foci meccs alatt. Sehova nem lehet sorolni, nem pizza, nem lángos, hanem valami köztük lebegő megfoghatatlan csoda. Alapanyagokat elnézve jogosan túlározottnak érezhetjük. Félek ezzel nincsen vége, ha tudnak valami érdekessel a jövőben előrukkolni, akkor megint rá fogok próbálni, semmit nem tanulva a saját hibáimból.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték