Select Page

Pizza King – Mexikói & Húsimádó pizza (32cm)

Pizza King – Mexikói & Húsimádó pizza (32cm)

Eljött a péntek így pizza a terítéken, viszont a mai irományomban akad némi csavar. Korábban egy kedves olvasónk már meglepet minket egy rövid, de annál velősebb posttal, amiben a Pizza Kinges féláras szombatról olvashattunk, így eljött az ideje, hogy nekem is részem legyen egy hasonlóban. Mivel szombat csak holnap lesz, így aki ismeri a kedvezményt, az már biztosan rájött, egy keddi vacsora tapasztalatit olvashatjátok pár sorban.

A kedvezmény egészen egyszerű, kedden és szombaton minden helyben fogyasztott pizza fél áron kerül a számlánkra. Az ajánlat remek, nem nagyon kapunk 32 centis prémium pizzákat 550 – 700 forintos áron, ha valahol mégis, akkor óriási hiányosság, hogy nem tudok róla. Abban a kérdésben nem tudok nyilatkozni, hogy mindegyik Pizza King -ben élhetünk e ilyen lehetőséggel, de az biztos, hogy a Bosnyák téri Pizza King Pizzéria & Étterem már jó ideje biztosítja ezt a lehetőséget. Kedd este lévén nem volt tömve az étterem, befelé ment körülnézve ha tippelnem kellene, azt mondanám maximum fél ház volt, több szempontból is fontos lesz ez még. A lényeg, két 32 centimétere pizza, és egy desszert, ennyi minden fogyott, de lássuk, hogy vajon az olcsó húsnak….

Esztétika,megjelenés: Sokat gondolkoztam, hogy lefényképezzem az üres asztal, és beszúrjam ide, mert bizony ha valamire sokat vártam mostanában, az bizony ez a két darab pizza volt. Az első versenyzőnk a Mexikói természetesen az átlagos 32 centiméteres kiadásban.Feltétek terén az étlap szerint a következőket kellett volna találnunk rajta. Pizzaszósz csípősen alapnak, rajta sonka, kukorica, paprika, paradicsom, hagyma, pepperoni, csirke, bab és mindezek tetején mozzarella sajt. Bár a közeli képek a színes napvédőnek köszönhetően nem lettek az igaziak, így nem biztos hogy látható, hogy ezek közül, mi kapott helyet valóban a tésztán, de segítek kicsit, babot nem igen találtatok volna rajta, még akkor sem ha ott ültök velünk asztalnál. A másik pizza a Húsimádó, a neve sokat segít, a feltétek nagy része valamilyen húsféle. Konkrétan, a pizzaszósszal megkent tésztán, szintén az étlap szerint, kolbász, szalámi, sonka, csirke és gyros hús foglal helyet a mozzarella alatt. Ezt a pizzát sem sikerült pont úgy elkészíteni, ahogyan leírták, valahogyan egy nagyobb adag gomba is keveredett a húsok közé. Talán a bab lemaradása nem akkora hiba, de bizony ha valaki nem szereti a gombát, az tuti visszaküldi az extra feltéttel megkínált pizzát.

Alapvetően a pizzák jól néznek ki, de feltétek terén ahogy látom elég nagy a káosz. Extra észrevétel az is, hogy az egyik pizza tésztáját elég szépen sikerül eloszlatni, viszont a Húsimádó közepén tátongott egy lyuk, és a környékén bizony hajszál vékony volt a tészta. A szemnek tetszetős, és a feltétek sokasága miatt kicsit megtévesztő, de bizony ezekről a prémium pizzákról lemaradt egy két dolog.

Pont:7/10

Ízvilág: Ahogyan az imént, most is inkább a Mexikóival kezdném. Az összeállítás lényegében ötletes, csípős, kukoricás és elméletileg még babos is, tiszta Mexikó, de valahogyan mégsem. A bab ugye lemaradt, a csípős pizzaszósz, pedig lehet nem, de szerintem igen, mivel csípős csak ott volt a pizza, ahol a pepperoni karika bele került a falatba. Az tudom nagyjából mondani, amit a kinézetnél is, hogy jó ez jó ez, de mégsem pontosan az amit az étlapon ígértek.

A Húsimádó pizza egy kicsit más tészta. A kolbász, a csirke, a gyros hús és a szalámi is rendben volt, bár most hogy így belegondolok külön kis kolbászdarabok sem derengnek. A sonka nem a legjobb minőség, de azért pizza téren szintén megállja a helyét. Mégis ott az a végzetes hiba. A vacsorapartnerem nem igazán kedveli a gombát, így Ő szúrta ki, hogy valami nem tuti, aztán némi ízlelgetés után teljesen bizonyosak lettünk, hogy a mai vacsorát nem fogjuk felesben elfogyasztani. A vékony, okosan elrejtett gombaszeletkék íze rendesen rányomta a bélyegét az ízre, nekem így is bejött, mert én szeretem, de ez nem éppen egy elnézhető hiba. Például ha pacal csíkokkal leptek volna meg, biztos, hogy megköszönöm mikor kihozzák, és a szomszéd gyros-osnál vacsorázunk.

A pizzájuk, ha a mínusz és plusz feltétektől eltekintek, teljesen rendben van. A feltétekkel való bénázással, biztosan vesztenek pár szavazót, de valószínűleg az emberek nagy része észre sem veszi az ilyesmit, illetve nem lesi az étlapot rendelés után, és veszi észre a meglepetéseket. A képek végén találtok még egy Somlóit is, ami viszont nem csak jól nézet ki és abból állt amiből kell neki, de az ízében sem találtunk kivetni valót.

Pont:6/10

Mennyiség: Két prémium 32 centis pizzát rendeltünk, amivel jól is laktunk, főleg azért, mert én kénytelen voltam a Mexikóiból is vagy három szeletnyit elfogyasztani. A pizzák tésztája középen elég vékony, de a szélek felé erősen vastagodik, így egy egésszel simán tele lesz a poci. Nem sűrűn hagyok asztalon ételt, de a az utolsó két szeletem szélét, ott kellett, hogy hagyjam, mert valóban nem volt már bennem hely.

Pont:8/10

Kiszállítási idő?!?!: Igen bizony jól látjátok, helyben fogyasztásnál írok kiszállítási időt. Ilyet szerintem még soha az életben nem csináltam, de van az a helyzet, mikor kicsit el kell térnünk a szokásoktól, mert megköveteli a helyzet. Gondolom ezen sorokat olvasva már rájöttetek, hogy nem azért került ide ez a rész, mert felvették a rendelés, és két perc múlva megjelent a pincér a pizzával. Ha viszonyítanom kellene valamihez, pontosan annyi idő alatt kaptuk meg a pizzákat, mintha otthonról leugrottam volna boltba, megettem volna az alapanyagokat, meggyúrtam volna a tésztát, és otthon készítettem volna el a pizzákat. Konkrétan 1 teljes órát és még vagy 5 percet vártunk, hogy ezek az igen bonyolult fogások az asztalunkra kerüljenek. Ha már sokat vártunk, a Húsimádó pizza cserében legalább hideg volt. A Mexikóit nagy valószínűséggel elfelejthették elkészíteni, és annyi leleményesség nem volt, hogy mielőtt azt kivették a kemencéből mellé dobják a Húsimádót is, hogy legalább olyan legyen, mintha egyszerre készültek volna el. A pontozást inkább felejtsük el, mert ez nálam a minősíthetetlen kategóriába esik.

Pontozhatattlan

Ár/érték: Na nézzük a blokkot. Pizzánként 640 forint, a Somlói pedig még 390. Ez pontosan annyit tesz, mint 1670 jó magyar Forint. Ez  kifejezetten olcsó, de ez az akció erről is szól. Na de akkor összegezném, hogy milyen is volt az első félára pizza keddem a Bosnyák téri Pizza King -ban. Két pizzából az egyikről, legalább egy feltét lemaradt, de egyre inkább állítom, hogy nincs is csípős alapjuk. A másik pizzára plusz feltét került, ami engem nem igazán érintett meg, de nem szerencsés, mert a gombát például sokan nem szeretik. Túl a feltéteken ott a több mint egy órás várakozás, ami tragikus. Bármelyik pizzériába betérve, még telt ház esetén is kiszaladnak a pizzánkkal 30 perc alatt.  Persze mondhatnánk, hogy szállítanak házhoz is meg stb. stb., de ez ebszolút nem érdekli az embert, ha ott ül éhesen. A sok várakozásnak köszönhetően pedig még hidegen is érkezik a pizza, ami nem sok rendelésre, hanem szervezési problémákra utal. Csalódott nem vagyok, de azt kell hogy mondjam, hogy bizony ebben az esetben híg volt a leve.

Pont:6/10