Select Page

Pizza King – Ogre pizza

Szerző: | 2016. Már. 25. | Pizza

Az ember a saját hibáiból tanul. Rongyosra használt közhelyes okosság. Több ízben rendeltem már a csodálatos Pizza King hálózattól, melyek viszonylag ritkán végződtek kifejezetten pozitív eredménnyel. Lehetetlen észrevenni, hogy milyen tempóban szaporodnak az üzletek a fővárosban, ami mégiscsak szembe megy a hiedelemmel, miszerint nem jó és alig rendelnek tőlük.

Legújabb akciója az étteremnek viszont annyira érdekes, hogy nem lehet elsiklani felette csak úgy. Egy pizzáról van szó, ami önmagában semmit nem jelent, viszont az Ogre nevet viseli, igen pont, mint Shrek. A különös randevúnak az eredménye egy olyan pizza, melynek tésztája zöldre van festve. A promokép alapján egy rikító zöld alapot kap, amire rájön pár feltét.

Ogre pizza – pizzaszósz, paradicsom, főtt tojás, sonka, rukkola, mozzarella sajt (pizza tésztáját természetes anyagokból készült ételfestékkel van színezve)

Kicsit fájó, hogy nincsen rajta például szamárhús, de azért a listát elnézve egészen jó összeállítás. Jár mellé egy karkötő is, ami szintén a Shrek zöld színben úszik, szóval a gyermeki izgatottság tényleg a tetőfokára hágott, amíg eljutottam a rendelés elküldése gombig. Töretlenül tartják a 39 perces kiszállítási garanciájukat, amivel az elején bevésték magukat sokak emlékezetébe.

Ezt vártam körülbelül

Ezt vártam körülbelül

Na, ez most tökéletesen elbukott, mivel 81 percet kellett várnom a pizzára, de szerencsére legalább megjött, a desszert nem mozgat, nem fogom ezért verni az asztalt vagy éppen a telefont. Karkötő már a dobozon, remegő térdekkel nyitom fel a dobozt, majd mikor meglátom, mi van benne, egy kósza „hát bzmeg” hagyja el először számat. Talán jogosan állíthatom, hogy erősen átverve éreztem magam hosszú percekig. Néztem, forgattam, de sehogy nem akart zöld lenni, ahhoz viszonyítva persze, amit a promóképen lát a naiv vásárló.

majdnem sikreült

majdnem sikerült

Széleinél, ha nagyítóval vagy éppen mikroszkóppal vizsgáljuk a tésztát, akkor bizony találni pár apró jelet a zöld ételfestékre, de ezt bármilyen pizza képes überelni, ha 2 hétig állni hagyjuk, igaz azon a penész fog színezni leginkább. Egyik szeletet gerincre vágva még sikerült találni némi festéket, de ott is extra visszafogott, szóval teljes a csalódottság a látvány miatt. Abban az esetben, ha hagyományos elvárásokkal néznék rá, akkor azt mondanám, hogy egy kissé vastag, kalácsos széllel szerelt pizza, de amúgy nem néz ki rosszul.

mega zöld

mega zöld

A tészta széle kicsit vastag valóban, aminek eredménye, hogy annak közepe kicsit nyers maradt helyenként, pedig színre azt mondanám, hogy ez egy rendesen átsütött egyed. A sonka egészen jó, vékony szeletek és a sajttal igazán jó barátság kötetett kettőjük között. A rukkola hozza a tőle elvárt harsány, éles ízvilágot. A tojás inkább látványelem az egészen, ízre szinte semmit nem rak a mutatványhoz. A pizzaszósz nem a legősibb olasz recept alapján készült, sőt azt is merem állítani, hogy nem éppen a nap érlelte, gondosan válogatott paradicsomok adják alapját, ízre azért nem túl fickós, nagyon vékony paradicsomos hatást vált csak ki szánkban.

ez legalább zöld valóban

ez legalább zöld valóban

32 centis átmérő, amit nem mértem le, de sokat próbált kalóz szemem azt sugallta, hogy alatta vagyunk kicsit, de ezt majd legközelebb lemérem, ígérem. A tészta normál vastagságú, kivétel a széle, mivel az megszaladt és vaskos lett. A feltétek mennyisége rendben van, mindenből jutott rá. A legnagyobb baj a zöld ételfesték hiánya, ami miatt az egészet bevállaltam, ezt így pofátlanság volt kiadni.

juhu

juhu

Árban nincsen elszállva, 1250 forintért teljesen átlagos szinten mozgunk az Ogre pizzával. Különösebben nem lenne indokolt a vastagon húzott árcetli, mivel egzotikussága a zöld festésben lenne, ami nem éppen egy aranyárban mért kiegészítő az élelmiszeriparban. Egy ilyen trauma után már csak abban bízok, hogy nem állok meg a növésben, nagyon rá voltam pörögve a zöldre, ez nem Hulk és Shrek szerelemgyereke az biztos.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték