Select Page

Pizza King Thököly – Fetával, mandulával töltött csirkemell, hasábburgonya

Pizza King Thököly – Fetával, mandulával töltött csirkemell, hasábburgonya

Bizonyára Nektek is vannak olyan reklámok, és most elsősorban rádióreklámokról beszélek, amit ha meghallotok, feláll a hátatokon a szőr. Na nekem van egy, amit kifejezetten nem bírok. Valahogy így hangzik belőle egy rész: “Hello Majka vagyok! Te vagy az Béci?!…”. Igen, minden bizonnyal, ha hallgattok rádiót, kocsiban, melóban, tömegközlekedve, pontosan tudjátok, hogy ezzel a csodával bizony a Pizza Kinget népszerűsítik.

Be kell, hogy valljam, hogy nem csak a reklám miatt nem a kedvenceim, többször szaladtam bele, hogy ami érkezett tőlük, elette a kedvem az evéstől. Persze vállalkozó szellemű vagyok, így el jött az idő, hogy ismét próbára tegyem őket, méghozzá a Thökölyn található egységet. Van ismerősöm, aki sokat rendel Tőlük és elégedett, így egyszer csak nekem is valami olyasmit kell kapnom tőlük, amire azt tudom mondani, hogy rendben volt.

Esztétika,megjelenés: Tehát a pizzát hanyagoltam, választottam inkább egy főételt. Először megleptek, mert egy nagy Pizza King-es kartondobozba rejtették, az amúgy teljesen hétköznapi csomagolást. A doboz egyedi, de a dupla csomagolás láttán egyből kijött belőlem a zöld, sok értelme igazán nincsen. A kajás doboz kibontását követően, az első benyomásom az, hogy nem mutat rosszul a cucc, de nem érzem, hogy ki fogok tőle pukkadni. A hasábburgonya, szokásos formátum, jól megsütve és némi fűszerrel koronázva. A csirkemell, bár papíron töltve  van a fetával és a mandulával, úgy látom, hogy inkább a tetejére halmozták az alkatrészeket.A sajt furcsa púpozódásaiból látszik, hogy van alatta valami, na az a mandula. Amúgy szépen megpirult a teteje, a hússzelet viszont elég vékonyka.  Amit tuti, hogy szépségversenyt nem nyerne a kaja, és a töltött szó, teljesen új értelmet nyert számomra.

Pont:6/10

Ízvilág: Először a hasábot falatozom, mert furdal a kíváncsiság, hogy mi is az amit  rászórtak. A jól megsütött krumpli nem ázott át, mondjuk nagyon nem kellett messzire hozniuk, de ez mindenképpen pozitív. A fűszerre visszatérve, egy enyhén paprikás fűszersóról van szó, ami nem nagy extra, de ötletes és jó ízt ad a hasábnak. Folytatom a kalandozást, méghozzá a csirkével. A csirkehús nem nagyon van fűszerezve, inkább a feta jellegzetes íze az, ami uralja a terepet. A mandula, mint olyan minden falatban benne van, de az íze valahogy nagyon nem jön ki, nagyjából olyan, mint ha nem is lenne rajta. Az ízhatás úgy mindent belevéve, az eddigi tapasztalataimhoz képest mindenképpen pozitív, de egyáltalán nem kápráztattak el. Azt tudom mondani, hogy fetás csirkének jeles, de a mandula, ami elég fontos lenne nekem nem volt eléggé hangsúlyos.

Pont:6/10

Mennyiség: Menjünk ennél a szempontnál is szépen sorjában. A hasábburgonyából, kaptam eleget, ha kicsit részletezni akarnám, azt is mondhatnám, hogy akkora adagot, ami nagyobb adag húshoz is elegendő lett volna. A probléma a hús méretével volt. Talán területre nem volt túl kicsit, de a vastagság, az inkább vékonyságnak nevezhetű. Gondosan kilapították a csirkemellet a sütés előtt, és a ráhalmozott fetával és mandulával vastagították vissza normál méretűre. A leírt okoknál fogva, nem sikerült jóllaknom, az adag kevésnek bizonyult.

Pont:5/10

Kiszállítási idő: A már említett reklám, kísért és meg is van a mondat, “… van 39 percünk, dobjuk be egy pizzát….”. Na jó talán nem pontosan így hangzik, de a lényeg biztos hogy ez. Amúgy valóban 39 perc alatt ért ide az étel, ami alapvetően jó, de ha azt is beleszámolom, hogy nagyjából 2 km-re kellett hozni, akkor már nem túl fényes. Na jó, azért mert nem a szívem csücskei nem leszek szemét, az ígért szállítási időt tartották, így nincs panasz.

Pont:8/10

Ár/érték: Olcsó húsnak híg a leve, tartja a mondás. Feltűnően azért nem olcsóak, a sok hazai celebritásnak biztos kell csengetni szépen, hogy ilyen szuper reklámokat tudjanak készíteni.A képeken látható Fetával és mandulával ?töltött? csirkemellet, a választható körettel 1190 forintért szállítják házhoz. Ez az ár nem borsos, de ha megnézzük, hogy a 39 perces kiszállításon túl, az egyetlen emlékezetes mozzanat az, hogy a hasábra szórtak egy kis fűszersót, akkor nem is igazán tudom azt mondani, hogy ez IGEN.

Pont:5/10