Select Page

Pizza King Thököly – Óvári szelet, steakburgonya

Pizza King Thököly – Óvári szelet, steakburgonya

Ismét közeleg az ebédidő, és ahogyan a másodpercmutató halad körbe a számlapon, úgy érzem, hogy minden kattanásnál egyre jobban kopog a szemem az éhségtől. Mivel a lustaság és a nemes cél megint felülemelkedett, így a rendelés marad mint eszköz, és szerencsére éhesen gyorsabban döntök.

A pizza és hamburger áradat közepette nagyon nehezen veszem rá magam arra, hogy valami egyéb étel kerüljön az asztalra délidőben, de a vasárnapi Tolna megyei beszámoló megihletett. Az Óvári szelet, mint azt  már láthattátok, jellemzően egy natúr hússzelet, a tetején sonkával, gombával és sajttal. Az összeállítás alapján nem nagyon lehet hiba, a “töltött szeletek kemencében sütve” kategóriában találjuk az óvárit az étlapon, és az árban benne van a választható köret. A választás a steakburgonyára esett, ami szintén jellemzően kifogásolhatatlan szokott lenni, tele reménnyel és éhesen kezdődnek a várakozás percei.

Esztétika,megjelenés: A megszokott hungarocell dobozt a kezembe kapva mindig elgondolkodok, hogy mikor kapom már egyszer a rendelt ételt, valami kreatívabb, egyedibb csomagolásba, de mindig csalódok, az egyszerű, olcsó és praktikus megoldásokkal operál az összes étterem. Fontosnak tartom megjegyezni, hogy a képek között találtok még három kakaós palacsintát is, ami nem véletlen, némi desszertet is igényelt a szervezetem, így gondoltam egy képet azért megosztok veletek erről is. Az Óvári szeletre visszatérve, az első benyomás elég semleges.  A doboz jobb oldalán a hússzelet, ami elég vékonykának tűnik. A halmozott gomba, sonka, sajt kombó sem győz meg arról, hogy ez az amire gondoltam, mikor erre esett a választásom. A gomba elég fekete és hajszálvékonyra szeletekben került a húsra, a sonka jól néz ki, a sajt elegendőnek látszik. A steakburgonya ránézésre nem lesz rossz, mennyiségre mindenesetre meggyőzőz, vélhetően a kis adag húst akarták ezzel az alig feltűnő fogással ellensúlyozni.

Pont:5/10

Ízvilág: Kezdjük a legjobbal,ami ez esetben a köret. A steakburgonya úgy a legjobb, ha kívül ropog és fűszeres, belül pedig olyan puha, hogy szétomlik az ember szájában. Az állag telitalálat, a fűszerezés annyira nem, kicsit sósra sikerült. Az, hogy egy étel mennyire sós valakinek igazán egyénfüggő, de meg kell hogy jegyezzem, hogy sósan eszem az ételeket, tehát ami nekem kicsit sós, az van akinek már ehetetlen. A következő amiről fontos, hogy beszéljek az a hús. A hússzelet, valamilyen sertés szelet, valószínűleg karaj, ami vékonyra klopfolva került a sonka-gomba-sajt kombó alá. A gomba, nem csak lehelet vékonyra van szeletelve, de le is van pirítva, és a kesernyés íz arra enged következtetni, hogy kicsit tovább pirították a kelleténél. A sonka ízletes, a sajt állagra, ízre és mennyiségre is rendben van. Az étel összességében maximum közepes, úgy látszik, hogy nem vagyunk sikeresek Óvári szelet fogyasztás téren. Említettem a palacsintákat is, sajnos azt sem sikerült jól kiválasztanom. Kakaósra esett a választásom, de megédesíteni nem nagyon sikerült, a keserű natúr kakaópor  dominál.

Pont:5/10

Mennyiség: A legpozitívabb a mai ebédben az, hogy igencsak éhesen rendeltem meg, és igencsak jóllaktam vele. Mielőtt azt hinnétek, hogy ezen a téren minden tuti, fontos, hogy részletezzem egy kicsit ezt is. Az Óvári, mint már említettem, nem volt egy emberes szelet, a rajta lévő cuccokkal együtt kb. annyira vastag, mint ahogyan azt elképzeltem volna magamtól. A köret a jóllakás kulcsa, a steakburgonya bár nem lesz a kedvencem, nagy mértékben hozzájárult, ahhoz, hogy ne maradjak éhen. Muszáj megjegyeznem, hogy nem szeretek a körettel jóllakni, és sosem szerettem azt, amikor már a doboz felnyitásakor látom, hogy nem a hússal fogok jóllakni.

Pont:5/10

Kiszállítási idő: A jó reklám fontos, de olykor olykor megesik, hogy visszafelé sül el. Esetünkben jó reklám alatt azt értem, hogy villámjellel hirdetik, hogy átlagosan 33 perc alatt szállítják ki a kiválasztott ételt, ami az jelenti, hogy ma valaki nagyon szerencsés volt és megkapta a rendelését 15 perc alatt, mert nekem bizony 51 percet kellett rá várnom. Azt hiszem helyesebb út az , ha kiírják a 45 percet és késnek 6-ot, így az ember még gondolhat a forgalomra, de ez így nem érzem korrektnek a 33 perces várható szállítási időt.

Pont:4/10

Ár/érték: Ha összegezni kell a mai ebédet, akkor azt kell, hogy mondjam, hogy jól laktam, de egyáltalán nem vagyok elégedett. Nem mondom, hogy rossz ami csinálnak, de azt se, hogy jó. A köret el van túlozva, nem is kicsit, de legalább elősegíti a teltségérzet elérését. A husi nem egy nagy adag, és az elkészítésnél kicsi odafigyelés megelőzhetné azt, hogy keserű gombával találkozzon az éhes száj. A palacsintákat nem nagyon emlegettem, csk egy két szó esett róla, de nem hinném, hogy olyan drága a cukor, hogy nem tehettek volna bele egy kicsit. Az ár mindig fontos, esetünkben 1150 forint a husi és a köret, és a palacsinták még 390. Nem sok, nem kevés, de ennyiért fogyaszthattam volna valami emlékezetesebb és nem utolsó sorban ízletesebb ebédet is. Az éttermet nem vetem el, de az Óvári szeletüket és a kakaós palacsintájukat egyáltalán nem ajánlom.

Pont:5/10