Select Page

Pizza Kombi

Pizza Kombi

Pizzát készíteni alapesetben, ismerjük be, nem éppen egy rakétatudomány. A legrizikósabb pontja egyértelműen a tészta. Erre remek instant megoldások léteznek, vehetünk akár kész pizzatésztát is, amire csak rá kell csapni a szószt és a feltéteket, aztán irány a sütő és készen is vagyunk. Viszont ez nem kis kompromisszummal jár, elvégre a tésztán múlik a pizza lelke, minősége. Eldobjuk az egyedi receptet, dupla élesztés és hajnalig sorolhatnánk praktikákat, cserébe viszont 20 perc alatt megvagyunk cammogva is.

S

Valamelyik hétvégi bevásárlás során lettem figyelmes egy Pizza Kombi fedőnevű terméket, mely egészen újfajta megközelítésből kezeli a pizzaalap dolgot. A koncepció letisztult és végtelenül kezdő konyhamágus barát. A tészta nyers állapotban van feltekerve, de úgy, hogy a sütőpapírt is belecsempészték. Mellé jár egy üvegcsében pizzaszósz, ami alapból egészen korrektül van fűszerezve.

S

A tészta nem kör alakú, hanem négyzetes, ami kicsit erősíti az otthoni tepsis pizzák kategóriáját. Pillanatok alatt ki tudjuk teríteni és már kenhetjük a szósszal. A tészta nagyjából egy ujj vastagságú, nincsen eltúlozva, pont megfelelő. Visszatérve a szószhoz, abból hiány nincsen, vastagon be tudjuk kenni vele az egész felületét.

S

Ettől a pillanattól már saját magunk urai vagyunk, úgy vértezzük fel a pizza alapot feltétekkel, ahogy éppen kedvünk diktálja. Sütés szempontjából, hagyományos pizzatésztával kell számolnunk, de nagyjából 15-20 perc, hozzá 200 fok és szinte minden sütőben megsül. Adagra alapból ezt két főre méretezik, ami egészen jól fedi a valóságot. A tésztaalap 34 x 21 centis, ami egy kicsivel kevesebb felületet eredményez, mint egy 32-es kör alakú pizza.

S

Az ára mindössze 549 forint (Lidl), ami igencsak a megéri, kategóriába helyezi a kombit. Nem kell vesződnünk a takarítás és a tésztakelesztéssel. Ízre, egy csipet sót, ha hozzáadunk, akkor igencsak korrekt eredményt kapunk. A szósz egészen paradicsomos és érezhetően van benne fűszer dögivel.