
Pizza Kombi

Pizzát készíteni alapesetben, ismerjük be, nem éppen egy rakétatudomány. A legrizikósabb pontja egyértelműen a tészta. Erre remek instant megoldások léteznek, vehetünk akár kész pizzatésztát is, amire csak rá kell csapni a szószt és a feltéteket, aztán irány a sütő és készen is vagyunk. Viszont ez nem kis kompromisszummal jár, elvégre a tésztán múlik a pizza lelke, minősége. Eldobjuk az egyedi receptet, dupla élesztés és hajnalig sorolhatnánk praktikákat, cserébe viszont 20 perc alatt megvagyunk cammogva is.
Valamelyik hétvégi bevásárlás során lettem figyelmes egy Pizza Kombi fedőnevű terméket, mely egészen újfajta megközelítésből kezeli a pizzaalap dolgot. A koncepció letisztult és végtelenül kezdő konyhamágus barát. A tészta nyers állapotban van feltekerve, de úgy, hogy a sütőpapírt is belecsempészték. Mellé jár egy üvegcsében pizzaszósz, ami alapból egészen korrektül van fűszerezve.
A tészta nem kör alakú, hanem négyzetes, ami kicsit erősíti az otthoni tepsis pizzák kategóriáját. Pillanatok alatt ki tudjuk teríteni és már kenhetjük a szósszal. A tészta nagyjából egy ujj vastagságú, nincsen eltúlozva, pont megfelelő. Visszatérve a szószhoz, abból hiány nincsen, vastagon be tudjuk kenni vele az egész felületét.
Ettől a pillanattól már saját magunk urai vagyunk, úgy vértezzük fel a pizza alapot feltétekkel, ahogy éppen kedvünk diktálja. Sütés szempontjából, hagyományos pizzatésztával kell számolnunk, de nagyjából 15-20 perc, hozzá 200 fok és szinte minden sütőben megsül. Adagra alapból ezt két főre méretezik, ami egészen jól fedi a valóságot. A tésztaalap 34 x 21 centis, ami egy kicsivel kevesebb felületet eredményez, mint egy 32-es kör alakú pizza.
Az ára mindössze 549 forint (Lidl), ami igencsak a megéri, kategóriába helyezi a kombit. Nem kell vesződnünk a takarítás és a tésztakelesztéssel. Ízre, egy csipet sót, ha hozzáadunk, akkor igencsak korrekt eredményt kapunk. A szósz egészen paradicsomos és érezhetően van benne fűszer dögivel.