Select Page

Pizza La Casa Buda – Kebab tál csirkéből

Pizza La Casa Buda – Kebab tál csirkéből

Bő két héttel ezelőtt egyik kedves olvasónk küldte be élményét a Pizza La Casa-val kapcsolatban, amikor történetesen egy kebab tálat rendelt aminek alapja bizony csirkehús. Az egészen pozitív kritikát olvasván úgy döntöttem, hogy egyszer élünk, hát rendelem ugyanazt ahogy van. Az étlap emellett számtalan egyéb fogást is rejt, de most maradjunk a csirkés kebabnál.

Van lehetőségünk vega kebabot is rendelni, de ezt már többször megbeszéltük, hogy hús nélkül kevés étel fogadható el. Van egy vadabb, turbósabb verzió viszont ami pluszként feta sajtot rejt magában, de úgy voltam vele, hogy szépen 100%-os mintaismétlést kell elkövetni, nincsen helye a variálásnak. A leírás alapján ezek alkotják a tálat: hasábburgonya, saláta, lilahagyma, uborka, paradicsom, káposzta, öntet na meg persze a már említett csirkehús. Az olvasói visszajelzések alapján nem kell rettegni, 60 vélemény után még mindig 90% felett az elégedettség.

Esztétikai megjelenés: Na akkor ez az egyetlen pont ahol van vélhetően valós viszonyítási alapom az olvasóhoz szállított verzióhoz. A doboz már egyből más, ez fel van apróbb fakkokra osztva, nem pedig olyan egybe bánat, minthogy én azt a képről kisakkoztam. A legnagyobb zónába került a hús, ami alatt meglapul a hasábburgonya aminek talán annyi hátránya van, hogy a húsból a hő hatására kigyöngyöző zsiradékcseppek és hasonlók szépen felszívódnak a krumpli által. Fél arasszal feljebb a saláta terül el, ránézésre kicsit fakó, nem kelti a zamatos zöldség látványát finoman szólva. Szósz csak a zöldre jutott ami talán nem is baj, nem a legjobb a nagyon pépessé ázott hús élménye. Remek példa arra, hogy két hét leforgása alatt akár mennyit változhat ugyanazon étel tálalása, mindezt persze a házhoz szállításra értvén. Mindent félre söpörve amúgy egészen korrekt, összekeveredve a doboz tartalma, láthatóan minden megőrizte eredeti helyét.

Pont: 8/10

Ízvilág: A hús kellemes omlós, kérge helyenként picit ropogós, de így egyben állagra semmi hiba nincsen. Fűszerezését illetően már vannak hiányosságok, nem azt mondom, hogy az a jó mikor három napig visszaköszön a töménytelen fűszer íze szánkban, de ezen jóformán semmi nem volt, egyszerű és natúr csirke íze mindössze. A saláta egészen vízízű, kivételt képez ez alól a hagyma, ez igazi anti-csajozós ami hosszú órákon át kísér minket. A rajta lévő szósz nagyrészt csak tejföl ami egy nagyon csipetnyi gyros fűszert kapott talán, de alig érezni rajta. A burgonya picit megszívta magát ahogy sejtettem, de szerencsére nem érte el a szétázott és pépes szintet. Összességében egy átlagos színvonalú kebab tál, sokat lehetne javítani rajta a hús fűszerezésével illetve, a köretek elszeparálásával.

Pont: 7/10


Mennyiség: Nem spóroltak semmivel, bőséges mennyiségű húst kaptam a tálhoz, amihez még jár a kétfajta köret is, melyekből szintén nem szenvedtem hiányt. Abban az esetben ha nagyon számszerűsíteni akarom a dolgot akkor az arány 65-35, természetesen a köret duó javára. Amiből több kellene az a fűszer egyértelműen, viszont amiből kevesebb az a tejföl a szószhoz, illetve az ilyen karakteres lilahagyma. Az egész tálat ha kitakarítjuk akkor megvan a jól lakott érzés, ennyi egy átlagos ember számára elegendőnek kell lennie például ebédre. Az adott gyomorállapotom mellett egy bőséges négy órás adagot éreztem közvetlen az elfogyasztása után.

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: A távolság aszfaltozott útviszonyokat követve 3.5 kilométer, amit a rendelés pillanatában aktuális forgalmi viszonyok mellett a ggl térkép 10 perc alatt abszolválhatónak gondolta. Az étterem az átlagos kiszállítási időt 60-80 perc közé definiálta, a valóság ennél viszont sokkal fényesebb mivel mindössze 48 perccel a rendelés leadása után már csörgött a telefonom. A futár kedves és jó arc, kicsit sem a borravaló hajhász típus, szóval nyugodtan pattintottam rá a +10%-ot. Nem rekord, de délidőben egészen elfogadható teljesítmény.

Pont: 8/10

Ár/érték: Alighanem itt győz sokak szemében a kebab tál, mivel berakták a bizonyos ezres határ alá, mivel csak 990 forintot kérnek érte. Ennyiért kiszállítva ételt manapság már alig találni. Nincsenek extra minőségű alapanyagok, se olyan csavar az ételben amitől két napig csak bámulunk kifele a fejünkből. Átlagos minőség és korrekt adag ami a Pizza La Casa Buda teljesítményét jelzi. Sok ember számára ez tökéletesen elegendő ahhoz, hogy újra rendeljen majd tőlük például. Pár fogáson túl úgy érzem egy darabig nem lesz újra tesz tőlük hacsak nem robbantanak valami igazán durvát rá az étlapjukra.

Pont: 8/10