Select Page

Pizza Mánia – Betyáros Pizza (32cm)

Pizza Mánia – Betyáros Pizza (32cm)

Ismét péntek, ami remek hír, kivéve, ha azt vettétek a fejetekbe, hogy az M7-en kényelmesen lecsorogtok a Balcsihoz. Az utolsó augusztusi hétvégénken itt van a várva várt kánikula, hőségriadó meg minden, de ember legyen a talpán, aki 2 óra alatt a Balaton partot ér. Mivel a napom nagy része azzal telt, hogy ezen filozofálgattam, nem fektettem sok energiát a rendelésbe, úgyhogy jöhet egy pénteki pizza. A Pizza Mániából, majdnem két éve gasztrobetyár már akasztott le pizzát, de az én látókörömbe, csak most került a hely. Mivel a kolléga irományát sem vettem szemügyre a rendelés előtt, szinte szerencse, hogy másik pizzát sikerült választanom, mint neki anno.

Betyáros pizza (32cm) – mustáros alap, sonka, bacon, szalámi, lila hagyma, pepperóni, mozzarella sajt

Esztétika,megjelenés: A Betyáros pizza összeállításakor, úgy gondolom, azon gondolkoztak, hogy hogyan lehet minél több sertésalkatrészt egy réteg tészta és sajt közé szorítani. Ez láthatóan sikerült, a mustáros alapra épülő pizza ismertetőjele, hogy minden centijén akad sonka, bacon és szalámi is. A lila hagyma tovább színezi a történetet, ezt is sikerült eloszlatniuk rendesen, így hagymaellenes játékossal közösen rendelni nem igazán érdemes.  A mozzarella sajton kívül, még egy összetevő van a képben, a pepperóni, amiből negyedenként jutott egy nagyobb darab. A tészta amúgy elég vaskos, a centizés sajnos elmaradt, de kicsit vékonyabb szélekke méretesebb pizzát is ki lehet volna ebből hozni.

Pont:6/10

Ízvilág: A tészta íze finom, de nekem kicsit kenyeres élményt nyújt, túl vastag a széleken. Meglepő módon, középen egészen vékony, ennek köszönhetően ott bizony a feltétek érvényesülnek. A mustáros alap, a sok feltét miatt nem igazán hangsúlyos, de a szalámiban szegényesebb részeken, a sonka és a bacon íze mellett a mustárt is megtalálja az ember. A lila hagyma édeskés, a pepperóni pedig odapirít az ízlelőbimbóknak rendesen.  Az a helyzet, hogy a benyomásom pontosan ugyanaz, mint korábban a kollégának, nem rossz ez, de nem is fogja meg az embert. Jó ízek, passzolnak is, de inkább tökipompos, mint pizza.

Pont:6/10

Mennyiség: 32 centiméter a papíron az adat, és ezt bizony nem igazán ellenőriztem most. Ami biztos, a szélek elrágcsálásával, már félig tele van az ember hasa. A befelé vékonyodó tészta, a rengeteg húsfeltétnek köszönhetően nagyon laktató. Sajtból sincs hiány és a pepperóni is elegendőnek bizonyult. Arra nem panaszkodom, hogy nem volt elég, de a nyújtást azért még gyakoroltatnám a pizzaszakáccsal.

Pont:7/10

Kiszállítási idő: Már régen nem volt ilyen, egy hely, ahol az átlagos szállítási időt alulról sikerült támadni. A pincér szerint 60 perccel dolgoznak, nekem viszont 53 perc alatt sikerült meghozni a pizzámat. Az eredmény magukhoz képest nem rossz, de a mi szintidőnktől azért elmarad. Kicsit jobb mint közepes, de csakis azért mert az átlag alatt sikerült az akció.

Pont:6/10

Ár/érték: Az árazás. Két évvel ezelőtt egy kisebb pizza volt több mint ezer forint, ehhez képest, most ezért 1290 forintot csengettem. Átlagos ár, egy átlagos pizzáért. Sajnos nem tudom azt mondani, hogy bekerült a kedvenceim közé, de azoknak, akik a vastag szélre buknak merem ajánlani a Pizza Mániát. Aki nincs rákattanva a pizzára, annak is ajánlom, bár ettől nem lesz senki sem mániákus pizzazabáló.

Pont:5/10