Select Page

Pizza Mánia – Fáraó pizza (24 cm)

Pizza Mánia – Fáraó pizza (24 cm)

Újabb péntekhez érkeztünk, és ez a péntek sok szempontból eltér a hátunk mögött álló péntekektől. Az egyik, az az, hogy ez bizony az 50., így már csak párat kell aludnunk az ajándék bontogatásik. A másik pedig az, hogy találtam, egy elég rendhagyó dolgot, ami összefügg ezzel a sokak által és általam is igen kedvelt fogással. A hír nem új, viszont az én figyelmemet nyáron elkerülte.

Egy kreatív videóból kiderül, hogy a pizzát már nem csak forrón, szilárd halmazállapotban fogyaszthatjuk el, hanem akár hideg ital formájában is. Ha még kalandosabb ízekre vágyunk, akkor akár azt is megtehetjük, hogy hideg spagetti itallal keverjük el. Én azért biztos, ami biztos maradtam a megszokott formánál, diétás péntek révén 24 centi kiadású pizzát rendeltem. A szolgáltató a Pizza Mánia, akik már egy ideje űzik az ipart, korábban is olvashattatok már róluk.

Esztétika,megjelenés: Picike kis dobozban érkezik a Fáraó nevet viselő pizza variáció. A tészta a szélein igencsak vastag, de láthatóan befelé erőteljesen vékonyodik. A pizza szélei sem keskenyek, a feltét szórásakor, a szakács igencsak a kör középpontjára koncentrált. Az egyértelmű, hogy a sütési időt eltalálták, azokon a vastag szélek, legalább szép barnák. A feltétek közül a két legfeltűnőbb, a paradicsomos alap, és a tejföl, amiből három kanálnyit is ráfröccsentetek a sütés előtt. A következő jól megfigyelhető összetevő a szalámi, annak is egy paprikás kiadása, amiből 6 szelet került a tésztára. Ahhoz, hogy a bacont is fel tudjuk fedezni, már kicsit közelebbről kell szemügyre vennünk a pizzát, de ebből sincs igazából hiány. A kukoricával, úgy spóroltak, mintha pisztáciát kellett volna rászórni, de cserébe, hagymával bőségesen ellátták az ebédemet. Nem mutat rosszul, de, hogy őszinte legyek, ezekből a hozzávalókból többet is ki lehetne hozni.

Pont:6/10

Ízvilág: A tészta jól megsült, és a széleken valóban igencsak vastag. Itt érezhető az íze is igazán, amivel minden rendben van. A paradicsomos szósz is ízletes, bár a feltétek itt is elnyomják az alapot. A baconfüstőssé teszi az egészet, de szerencsére, nem zsíros fajta, így nem teszi nehézzé az egészet. A paprikás szalámi jóféle, nem az a kellemetlen utóízzel bolondított kamuszalámi. A hagyma nagyon megy ezekhez a húsfélékhez, a kukorica édeskés ízéből pedig egy kicsivel többet is el tudtam volna képzelni. Amit nem mostanában ettem le pizza tetejéről, az a rásütött tejföl, ami még jobbá varázsolja az összképet. Az ízek a helyükön vannak, a probléma inkább az elhelyezésükkel van, amiben azért még a sok év után is lenne hova fejlődni.

Pont:7/10

Mennyiség: A 24 centis pizza, az azért nem egy 32 centis. Főleg akkor nem, amikor az ember az irodát feldúlva, kerít egy vonalzót, ami azt mutatja, hogy 21,5 centimétert éri csak el a pizza mérete. Akárhogy is számolok, ez bizony 2,5 centis mínusz, ami még egy 32 centiméteres pizzánál sem szép. Ha kicsit számolgatunk, akkor ez konkrétan azt jelenti, hogy a pizza 10% -a a konyhában/sütőben maradt. Ezt egybevetve azzal, hogy a pizza széle milyen vastag volt, a közepe pedig milyen vékony, egy ügyesebb nyújtással tudtak volna javítani a képen. A végeredmény az, hogy egy 24 centis pizza tüzet oltani jó, 1-2 órára rá, megint éhesek leszünk.

Pont:5/10

Kiszállítási idő: A rendelést követő 40. percben csörrent a telefonom, hogy várnak egy pizzával. Alap esetben 35 perces villámgyors hellyel van dolgunk, valószínűleg ez a szállítás a statisztikájukat felfelé viszi. Amúgy így sem sok ez, a nagy átlag alatt van, ha a statisztika nem csal, akkor lehetett volna akár jobb is.

Pont:7/10

Ár/érték: 1040 forintot fizettem a pizzáért, ami vegyes benyomást keltett bennem. Az ár nem sok, de nem is kevés, azért találunk olyan helyet, ahol egy jó akcióban, kicsivel többért kapunk hasonló 32 centis pizzát is. A feltétek jó minőségűek, a tészta is finom, az összeállítás kicsit olyan, mintha nem akarnának vele foglalkozni. Több van ebben, de valamiért nem tud kijönni. Ha nagyon akarnék lovagolni, akkor az elmaradt centikkel arányosan, mondjuk lehetett volna a pizza még vagy 120 forinttal olcsóbb, és akkor nem vártam volna el jobb minőséget, de nálam így ez csak közepes tud lenni.

Pont:6/10