Select Page

Pizza Manufaktura – XTRA Turbó

Pizza Manufaktura – XTRA Turbó

Ősolvasóink a cím láttán felkapják a fejüket, hogy “hé, ez már volt!”. Igen, igazuk van, de annyi eltéréssel, hogy a vizitet mellőzve házhoz rendeltem inkább a pizzát. Ezt utólag már bánom, mivel visszapörgetve kicsit Facebook oldalukat láttam, hogy tavaly nyáron egy felújításon estek át, szóval lett volna mit szemügyre venni. Az előző postban látott logó is a múlté már, szóval ezt benéztem.

Honlapjuk jelenleg egészen spártai módban üzemel, kint az étlap egyből arcba, meg elérhetőség ahol lehet rendelni, ami történetesen telefonon működik éppen. Gyanítom némi fejlesztés lehet a háttérben, a régi verzióval valamikor ősszel talán még, masszívan szívtam mire sikerült rendelnem.

XTRA Turbó – paradicsomos alap, sonka, szalámi, szalonna, bacon, gomba, hagyma, kukorica és mozzarella

Nem éppen a diétás pizzák mintáján készült erre bizony rendesen pakolnak, mondhatni az étlap csúcsragadozója. A pizzák három különböző osztályra bonthatóak (basic-more-royal), ahol az egészen alapoktól a tengeri cuccokkal szereltig mindent megtalálunk. Emellett öt különböző salátából is csemegézhetünk, de ezt inkább hagyom a nyulaknak.

Esztétikai megjelenés: A doboz is felvette az új arculatot, nincsen túlcicomázva, egy egyszerű pizza elsősegélydoboz. A tészta nem kapott pofátlanul szabályos kör formát, egyik részen picit benyomódott, de így legalább természetesebb hatást kelt. A tészta a vékonyabb kategóriát erősíti, nem a papírvékony semmik, de nagyon távol van a kalácsos borzadalmaktól is. A széle nagyjából egy centis kérget jelent, ettől befele találjuk a feltéteket. A kukorica főként a pizza origója felé fókuszálódott, itt kicsit lehetett volna a szélei felé is jobban teríteni belőle. A bacon csíkok és a mozzarella karikák látványa azonnal beindítják szánkban a folyamatokat. Kaptam egy meglepetést is, ami egyetlen karika olívabogyót jelent, egy apró konyhai malőr lehet, feltételezem.

Pont: 8/10

Ízvilág: Akárhogy is nézzük, a pizzánál a tészta minősége igencsak befolyásolja az összképet. Ebben viszont nagyon jól vizsgázik a Pizza Manufaktura, ritkán találkozok ilyen jó tésztával pizzánál. Kellemes ropogós, de kicsit sem száraz a tésztája. Az alap lágyan paradicsomos, nincsen túlerőltetve szóval nem nyomja el a többi hozzávalót. A kukorica, ha bor lenne mondanám, hogy félédes, szóval képzelje el mindenki milyen. A húsok közül a csíkokban tálalt bacon a bajnok, egy nagyon picit érezni rajta egy kis sót, de csak játszik ízlelőbimbóinkkal. A hagyma teljes randi kompatibilis, nem kell tőle tartani. A kóbor olívabogyó nagyon nem illik a képbe, szerencsére nem alapfelszereltség az XTRA Turbón. A sok feltét ellenére nem érzem, hogy nehéz lenne, kicsit magam is meglepődtem rajta.

Pont: 9/10


Mennyiség: Nem dolgoznak előre fixált átmérőkkel, hanem állandó mennyiségű tésztát használnak fel pizzáik elkészítéséhez. Emlékeimben még az él, hogy 220 gramm környéki adagokat pörgetnek a levegőben körré, de persze ez lehet azóta változott már. Feltétek mennyiségével aligha van probléma, rendesen megpakolták, amit ha kicsit jobban elterítenének, akkor nagyon pöpeccé válna az egész. A tészta valahol a vékony és a normál között mozog, a lényeg, hogy a belső részéinél sem akar összeomlani a feltétek súlya alatt. A dobozba szélesebb átmérővel aligha lehetne pizzát rakni, ki van maxolva faltól-falig. Kellemesen jól lehet lakni vele, de két lazább éhséggel dolgozó egyed el is felezheti akár.

Pont: 9/10

Kiszállítási idő: Top lusta vagyok a héten ez nem kérdés. Mindössze 350 méter a távolság, amit gyalog zombi módban is meg lehet tenni 3 perc alatt. Telefonos rendelés miatt egyből meg tudjuk infózni, hogy várhatóan mi a kiszállítási idő az aktuális körülmények között. A válasz 50-60 percet jósolt, de ezen kicsit fényezve 45 perccel a vonal bontása után már csörgött is a kaputelefon. A fiatal srác tök vidáman jelent meg a liftből kilépve, ritka jelenség ez mostanában tapasztalataim szerint. A pizza pedig jó friss, mert a melegen tartó táskából kivéve durván gőzölgött. (oké, tél is van)

Pont: 8/10

Ár/érték: Olcsó. A pizzák Basic szinten 900-ért vannak, a More egy kicsit “keményebben” 1100, míg a Royal szekcióért 1300-ért megy. Kiszállítás esetén van egy doboz felár, ami ha jól emlékszem 90 forintot jelent. Summa az egész XTRA Turbó 1390-ért van az ajtóban. Minőségre nálam top 10 jelenleg, ehhez mérten ez az ár olyan, mintha le lenne maradva 2-3 évvel. Tervben van még nyárig egy helyszíni vizit is, muszáj megnézni milyen lett az új belső. Egyértelműen ajánlott, egyetlen kérdőjel benne, hogy jelenleg mik a határai a városban a kiszállítási területnek.

Pont: 9/10

(ha a helyszínen szeretnéd tesztelni a pizzáikat, akkor KLIKK IDE és megmutatjuk térképen merre, az arra)