Select Page

Pizza Menü Bár – Kannibál + Magyaros pizza 32 cm

Pizza Menü Bár – Kannibál + Magyaros pizza 32 cm

Végre eljött a péntek, ami egyet jelent azzal, hogy eljött a várva-várt heti pizzás post is. Annak örömére, hogy ilyen mocskos meleg volt a héten egyből kettőt, fogok tesztelni egyszerre. Pörgött-forgott, a kínálat amikor megakadt a szemem egy új éttermen, amit eddig még nem láttam a listában. Pizza Menü Bár a név, mely olyan akcióval kecsegtet, hogy vétek lenne kihagyni. 30 darab pizzájuk féláron érhető el, ami azért nem gyenge nyitási akciórobbantás.

Két fajta pizzára esett a voks az egyik kollégával, így megbeszéltük, hogy felezzük, szóval kettő felet tudok tesztelni egyszerre. Az első Kannibál névre hallgat, ami sonka, bacon és szalámit tartalmaz, egy kicsivel lehetne bátrabban is, ez nem olyan mély gonosz húsimádó kannibál, vegyük félig megtért Kannibálnak. A másik befutó egy jó magyaros pizza ami így fest, kolbász, bacon, hagyma és paprika. Egyik sincsen agyonbonyolítva, így kicsit érthető az ilyen mértékű akciózás. Csak pizzával operálnak, annyi szűrési lehetőség van a Foodpanda felületén, hogy alapok szerint szétválaszthatjuk, azaz paradicsomos vagy tejfölös alappal óhajtjuk.

Esztétikai megjelenés: Két végtelenül ismerős dobozban jött az ebéd, melyet felnyitva háááát igen, beugrott, hogy ez akciós. Ránézésre jól látható mennyire “igényesen” rakták össze, ahogy éppen reppentek a feltétek, semmi szabályosság, kicsit összegányolt munka. Ha szavaznom kéne akkor a magyaros lenne a rondább, a bacont totál nem látni rajta, a kolbászból pár karika, az is szerintem 2-3 méter távolságból lett ráhajítva. A kannibálon a sonka egy kicsit fura, olyan tipikus tömb gépsonka szerű, nem a legbiztatóbb látvány, és kizárnám h pármai sonka lenne… A tészta kicsit a vékonyabb, olaszos fajtához közelít, de nem teljesen olyan. A szélei szép vastagok, legalább másfél centi, így is legalább kevesebb feltét kellett rá, logikus.

Pont: 5/10

Ízvilág: Kicsit félve álltam neki a látottak után, de erős vár a mi Istenünk, szóval belevágtam. A tészta kellemes protézispróbáló fajta, kicsit gumis, szóval a lötyögőfogakat egyből leteszteli. A magyarosról a bacon tényleg hiányzik, így erről nem nagyon tudok nyilatkozni, a kolbász olyan elmegy kategória, jó zsíros lehetett alapból, mert a sütésnél jól felpenderedett. A hagyma egész jó, ennek van íze, erre nem nagyon lehet panaszom. A paprika elbújik, sokat nem érezni belőle, pedig bíztam benne, hogy egy kicsit legalább csípni fog, de pofára estem. Átnyergeltem a húsosabb testvérre, ahol azért jobb a helyzet, hús van és érezhető is, igaz egyiktől se piszkítunk magunk alá az örömtől, egy elmegy szódával kategória. A baconnal talán itt is tudnék kötekedni, de már inkább feladom. Mindkét pizzára remekül igaz, hogy a legszarabb sajtot sikerült hozzá kiválasztani, igazi ragadós, szájpadlásról levakarhatatlan kamusajt, ez bearanyozza az összképet.

Pont: 5/10

Mennyiség: Sajnos a centizés elmaradt, de ránézésre szerintem ezzel nem lehet baj, a dobozban faltól-falig ér a tészta, így ennél nagyobb már neccesen férne csak bele. A feltétek igen szolidan szerepelnek a magyaroson, ez alól remek kivételt képez a hagyma, melyből egészen sok került rá. A bacon mind kettőről hiányzik, ez lehet elfogyott és ezért maradt le egységesen. A tészta nem túl vastag, mint ahogy az elején már említettem, ez egész jól el lett találva végül is. A kannibál jobban eltalált arányilag, ezen azért nincsen nagy eltérés az összetevők között. A két felet elmajszolva úgy érzem, hogy egy jó négy órás adag megvan, de ebből a rágós tészta egész sokat kitesz, nem a sok bacontól lettem tele az egészen bizonyos. Extra hiszit már csak, de azért egy centivel kijjebb is végződhetne a feltétvonal, ilyen széllel azért kicsit bátor 32-es pizzának hívni, inkább 30+2.

Pont: 7/10

Kiszállítási idő: Az étterem adatlapjának tanulsága szerint 50 perc a várható kiszállítási idő, de gondoltam én, hogy ha ilyen akcióval vannak akkor biztosan rengetegen rárobbannak, és képtelenség lesz ezt tartani. Előrelátóan jó korán berendeltem az ebédet, de kaptam egy finom stricimaflást az étteremtől, mert 40 perccel a rendelésgomb lenyomása után, csörrent a telefon, hogy megjött a kaja. Ebben az egyben egész jól vizsgázott a Pizza Menü Bár, bár ha nagyon kötekednék akkor agyalnék rajta, hogy mennyi pizza van legyártva “készletre”, de inkább nem görénykedem.

Pont: 7/10

Ár/érték: Kézbe véve a blokkot, finoman szólva meglepetések hada fogadott. Elsőnek, hogy ez már megint egy Capitano Pizzéria klón és valójában ők csinálták a pizzát, nem tudom miért ilyen felemelő érzés már sokadjára átcseszni az ártatlan vendég fejét. A másik kissé mókás tény, hogy a rendelt kannibál pizzából, mire eljutott a blokkig már bizony Hannibál pizza lett, némi eltérést azért van a kettő között. A pizzák egységesen 675 forintba kerülnek, ami tényleg utánozhatatlanul olcsó, de a szép magyar mondás erre is remekül igaz, miszerint “olcsó húsnak, híg a leve”. Tapasztaltabb lettem ezzel a rendeléssel is, és jó alaposan bevéstem a címet, amit ha meglátok étteremhez bejegyezve akkor mindenképpen elkerülök. Ha csak éhséget szeretnénk csillapítani olcsón, akkor ennél azért nehezebb jobb fogást találni, de nem minden a spórolás úgy gondolom.

Pont: 6/10